Оставаме без резервни части за съветската си военна техника, Русия спира доставките

Мерките са взети заради изпращането на оръжие в Украйна
15 авг 2023 12:12, Нели Христова
364
Оставаме без резервни части за съветската си военна техника, Русия спира доставките
Снимка: БГНЕС

Русия спира доставките на резервни части за руска и съветска военна техника на неприятелски държави и отнема лицензите за право на ремонт на такава техника. Това съобщи за Интерфакс ръководителят на Федералната служба за военно-техническо сътрудничество (ФСВТС) на Русия Дмитрий Шугаев, цитиран от "News in France".

По време на форума "Армия-2023" Шугаев заяви, че такива мерки се предприемат в отговор на прехвърлянето на оборудване в Украйна.

"По-конкретно, отнемат се лицензи на предприятия за право на ремонт на военна техника руско и съветско производство. Например на редица предприятия, разположени в България и Чехия, са отнети лицензите за ремонт на хеликоптери тип "Ми", каза Шугаев.

"Спират се и доставките на резервни части и компоненти за авиационна и друга техника руско/съветско производство, намиращи се в неприятелски държави", уточни Шугаев.

Той допълни, че агенцията следи отблизо трансфера на военна продукция към трети страни, и припомни, че такива доставки са възможни само след като купувачът предостави сертификат за краен потребител. В съответствие с този документ вносителят "поема задължения да не прехвърля получените продукти в трети страни без официалното съгласие на руската страна", уточни ръководителят на отдела.

През юни ФСВТС заяви, че руски оръжия се реекспортират незаконно в Украйна и често се озовават на черните пазари. Преди това агенцията обвини Словакия в грубо нарушение на международните задължения относно реекспорта на оръжия руско производство във връзка с прехвърлянето на самолети МиГ-29 на Украйна. За прехвърлянето на тези самолети към Киев съобщи и полският президент Анджей Дуда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
11
 
5
 
! Отговори
Хмм преди 10 месеца
Са видяхте ли що трябва да се купят Ф-ове вместо Миг-ове?
313
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До до крундел Сега разбрах защо резидент Радев отказа да направим замяна на остарялото и готово за пенсиониране съветско оръжие което да изпратим на Украйна, срещу НАТОвско, както направиха Словакия, Чехия, Полша и пр. Бил много притеснен, че може и някога да се превъоръжим. Я по-добре да се разоръжаваме и да не харчим пари.
312
2
 
6
 
! Отговори
до крундел преди 10 месеца
""""по тази причина да дадем де що имаме руски ръжди на украинците""""" ------- Че, си Т/п Ц/ул е очевАдно за всички у форумъ, но дай направя опит да тъ поограмотя.... ВС на Бг са въоржени с 99% съветско оръжие!!!!!! Да превъоражиш Бг армия по стандартите на НАТО ще са нужни поне 10-15 години и Десетки Милиарди Долари и то само за Миниатюрната ни Армия от 30,000 души... на Хартия!!!!!!
311
5
 
8
 
! Отговори
до анонимен преди 10 месеца
"""оръжието от СССР преди 40+ години сме си го купили на петорни цени...""""" На безценица, бе, Амебо Т/па., "плащахме" го с Чушки и Домати, и с продукцията на Булгартабак! Бг плати над 2 Милиарда Долара за 16 Ефки дето не се знае кога и дали ще получим , щото Щатите яко ще се тресът на предстоящите избори за президент тази есен!
310
10
 
17
 
! Отговори
Крундел преди 10 месеца
още една причина да дадем де що има руски ръжди на украинците, да ползват каквото могат, другото за скрап... колкото до всякакви договори, спогодби и лицензи от и с империята на злото, те не струват и хартията на която са написани
309
7
 
16
 
! Отговори
Накратко преди 10 месеца
Трябва най-после всичко от русия да се спре.От там само лошотия и простотия.А старите железа да заминават за Украйна.
308
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 322 Мушмурок - стига с тази наведена политика - да се снишим да не го отнесем - какво ще отнесем? Независима държава, член на най-мощната военна организация!!! А СССР оръжието от преди 40+ години сме си го купили на петорни цени и ще го скрапираме както си искаме! Надявам се разбирате, че рева е да не се въоръжим със западна техника, че няма да могат да припарят до нас, както са планували!!!
307
8
 
9
 
! Отговори
Загрижен преди 10 месеца
Не разбирам къде изчезна руското Резидентче - сега да спретне един хепънинг на Рожен - "Върнете на руЗЗия парите!"!!! Ех какъв живот - Да не е в отпуск?
306
5
 
14
 
! Отговори
Утре преди 10 месеца
Крайно време е да спрат и резервните части за АЕЦ Козлодуй. "Западните ни партньори" ще спрат ТЕЦ-овете и тогава ще цъфнем и ще вържем.
305
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За съжаление, може и да го отнесем, заради умните ни управници. 21 век, вместо да се живее спокойно, да се решават проблеми с бедност, природни бедствия, болести, всичко е оставено на заден план и най-големият зор е да въоръжаваме Украйна. Че и с руско оръжие, дадено на България от времената на Варшавския договор. Както се казва, заработваме си го.
304
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хубавото е че и в България ще влезнат, защото когато приключи в Украйна, умнокрасивитета в Полша, Румъния и България ще започне да дразни руснаците по команда от Вашингтон. Руснаците не случайно предупредиха ОТАНците, че искат да стоят зад границите от 1997г. Ще е патаклама голяма, помнете ми думата.
303
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако не искате НАТО да "използва" Украйна, развалете напук хитрите планове на англо-саксонците и напуснете Украйна. :-) А договорите всичките са нарушени от русия, а не от Украйна или НАТО.1. Будапещкия меморандум - гаранции за защита на Украйна.2. Устава на ООН - незаконна инвазия. 3. Договора между русия и НАТО от 1997 - всяка държава включително Украйна има право да си избира отбранителен съюз.4. Минските съглашения - руските части да напуснат Украйна.
302
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Боже колко са търпеливи руснаците. Това трябваше да го направят още с влизането ни в НАТО.
301
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много интересно, че някои виждат само нарушаване на границите на една държава от друга. А неспазването на приети и подписани споразумения между двете страни какво е, шегичка? Плюс поне 10-годишни предупреждения от страна на Русишя, че ще се стигне до сблъсък.
300
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До тя"получавахме оръжие безплатно от СССР" !?! Ти серионзо ли вярваш, че е предоставено безплатно !? Купили сме си го и то на цени много по-високи от реалните им...
299
8
 
17
 
! Отговори
тя преди 10 месеца
Парадоксално - получавахме оръжие безплатно от СССР , а сега го насочихме срещу тях чрез укрите ,отдавна трябваше да го направят !
298
6
 
14
 
! Отговори
Прави са преди 10 месеца
Прави са руснаците. За какво да доставят резервни части за техника, която след това без тяхно съгласие държавите от Източна Европа подаряват на Украйна.
297
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 309 - Ами, понапъни си мозъчеца и ще хванеш може би логиката. Нато не е лудо да напада Русия, щото ще стане сериозно и не само за Русия. Затова добре използва Украйна да му свърши работата, ама нещо не се получава, както се вижда.
296
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Давайте ги на украинците да приключват ***...
295
8
 
14
 
! Отговори
Нормален българин преди 10 месеца
Ние сме в НАТО и ЕС,обявени сме за неприятелска държава от джуджето,плачем за евросубсидии и помощи от ЕС....а във форума се твърди,че без Русия сме за никъде И това е същата тази държава,чийто Лукойл само ни трови,а данък печалба не плаща,спря на три пъти газта в нарушение на договора и смята България за тяхна подчинена колония.