Шефът на "Пирогов" за случая с Мустафа Емин: Заплашвал е медици с уволнение

"Дайте си имената и след малко министърът ще ви уволни", казал Емин
5 сеп 2023 10:15, Елка Василева
239
Шефът на "Пирогов" за случая с Мустафа Емин: Заплашвал е медици с уволнение
Снимка: архив, БГНЕС

„На 28 август в „Пирогов“ на регистратурата Мустафа Емин регистрира детето си. Мустафа Емин е придружител на пациента. Законът за личните данни не е нарушен. Споменато е едно име, защото се появява един човек и казва – „аз съм еди-кой си, работя еди-къде си, какво трябва да направя – да се обадя на министъра на здравеопазването ли?“. Това каза пред bTV д-р Валентин Димитров, изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Още по темата
„В 19:40 часа пристига Мустафа Емин. Регистрира се. Минава през кабинета, за да се види какво е състоянието на детето. Прави се рентгенова снимка на детето. Понеже анамнезата е, че детето е паднало от 60-сантиметрова масичка, изпратено е на детски коремен хирург, минава да се види дали има счупване. Установява се, че детето има нужда от полагане на шев върху рана в шокова зала. Идвайки реда на детенцето, в шокова зала вкарват дете, което губи кръв. Колегите започват да се занимават с това дете, за да го спасят. Оказването на първа помощ продължава час и половина. В този период друго дете не може да се вкара. Двете деца пред шокова зала играят и обикалят пред телевизора пред чакалнята на залата“, посочи той.

„Господинът и съпругата му стоят и чакат. Започва едно изнервяне, звънят на звънеца. Разговорите са снети като обяснение. Три пъти е прекъсвана работата на лекарите, като в единия медицинска сестра 7 минути обяснява на г-н Емин. Господинът не е посягал, не е бил, не е подскачал, но също е толкова агресивно е да ви гледам в очите и да кажа – „Аз съм един-кой си, дайте си имената и след малко министърът на здравеопазването ще ви уволни. Заплашвал е с уволнение“, обясни д-р Валентин Димитров.

Директорът на „Пирогов“ уточни, че това е написано в обясненията на шестима служители на болницата и подчерта, че при разигралата се ситуация не е споменавано Министерството на отбраната.

„От етичната комисия на „Да, България“ дойдоха на 30 август и гледаха записите от камерите. Бяха млади хора, много интелигентни. Приключихме, предоставих им копия от разказите на хората. В четири часа се свързахме с Министерството на отбраната и изявихме готовност да предоставим на министър Тодор Тагарев всички документи“, добави д-р Димитров.

„Неда Диманова е един разкошен човек, 46 години работи в „Пирогов“. Тя е била възмутена от случилото се, написала пост. Аз взех решение постът ѝ да бъде публикуван в официалната страница на болница „Пирогов“. Ние имахме запитване какво се е случило в „Пирогов“. Имаше питания от страна на екипа на болницата какво ще направи ръководството“, каза директорът на болницата.

Войната по пътищата

„Точно преди една година излязох по телевизията и в емоционален призив казах – да спрем да убиваме децата си. Това е безумие. 18 деца до 20-годишна възраст са загинали за осем месеца. Всички са при нас, ние ги виждаме всеки ден. Нашите деца загиват. На нас война не ни трябва. Автомобилът е оръжие, когато си се надрусал и напил“, категоричен бе директорът на болницата.

„Има хора, които не знаят какво е своето задължение към обществото, а смятат, че имат права. Тук имаме тенденция за саморазправа“, каза още д-р Димитров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТУКА ТРОЛА ПИШЕ СРЕЩУ БРАТСКИЯ ВИ ТУРСКИ НАРОД! АБЕ КОЙ Е ДНЕС НА ПОСЕЩЕНИЕ В БУНКЕРА ВЕ? АЙ С ЕСКРИЙ...
120
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ади бе какво го бавите тоя трябваше да е изритан от всички държавни длъжности още същия ден
119
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОРЕДНА РУСКА АТАКА СРЕЩУ ТАГАРЕВ! ШУМЯТ, КАТО ЗА ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ И "ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА" ПОСЛЕ СЕ ОКАЗВА ДРУГО! ПОСЛЕ ЩЕ ВИКАМЕ: АБЕ ТО НЕ Е БИЛО БАШ ТЪЙ...В АЖНОТО Е ДА НАВРЕДИМ НА ТАГАРЕВ...
118
0
 
6
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 1 година
Бай Мунгал в действие... Нищо ново под слънцето. Каква жалка карикатура на българския политически елит е този индивид. Интересно какво ще се случи с неговата кариера след тази изцепка. Или всичко пак ще се покрие и Кучетата ще си лаят и керванът ще си върви.
117
0
 
5
 
! Отговори
Прав си преди 1 година
До ГерберастПрав беше наистина тези от ППДБ се оказаха много по брутални от вас от ГЕРБ. Тук вече говорим за фашшизъм а, че ще страдаме всички не е така просто кажете на Боко да им бие шута на тия фашшисти от ППДБ и всико ще приключи
116
0
 
3
 
! Отговори
Продьлж пеша преди 1 година
Пп/дб носят ли сутрин шербета на доганката с пураХристо рапуртува ли пред - хидро инжинера
115
1
 
9
 
! Отговори
Точен преди 1 година
Фактически ПП/ДБ стават слуги на ДПС. Иначе щяха да изчегъртват Доган от Росенец.
114
0
 
4
 
! Отговори
Емин преди 1 година
Кемал ататюрк
113
1
 
21
 
! Отговори
Господин преди 1 година
Емин да си подава оставката. Непристойно е личност заемаща държавна позиция, да се държи по този начин особенно пък да уволнява пои този начин, може да го съдят за заплаха и злоупотреба със служебно положение.
112
0
 
8
 
! Отговори
До аз преди 1 година
Може да сьветва тагарев каде трябва да се шпакллва , изшлайфа из министерството
111
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще го ссготвят докторята - оя едва ли има свидетели, да го подрепят! Свидетелите са само медици! Ще го изкарат него виновен!
110
0
 
6
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Ако ме вземе тагаренко кат заместник на емин на дебелата заплата - че го паим като богИ ще паля свещ за негово здраве и бирекет
109
0
 
26
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Меко казано е възмутително, как един бивш строителен работник "съветва" министъра на войната Тагаренко! Как точно го съветва, по въпроси, от които си няма понятие? Господин антибългарски министър на войната, неуважаеми Тагаренко, час по-скоро следва да се оттървете от това помаче, което първо нищо не разбира от венни дела, за да е съветник и второ недопустимо е един ***, да дерибейства най-нагло в една болница със стила "ти знаеш ли кой съм аз"?!
108
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия пpасета - дебелаци от кой земен сорт са?
107
2
 
8
 
! Отговори
уточнение преди 1 година
Сигурно укропитека Тагаренюк се чуди дали да вземе в министерството за съветник и Айшето.От Посолството сигурно са съгласни.Цялото правителство "Плъх-Гаргамел" просто плаче за затвора.За държавна измяна в целия свят присъдата е една
106
1
 
12
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
Не разбрах , защо тагаренко не остана в украйна като сьветник на украинското - мо , ами се вьрна в бьлгария , като започна войнатаНали дьржи много на украйна
105
0
 
25
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 1 година
Обикновения общ работник от с.Рибново ,някой си Мустафа ,си купил диплома и станал съветник на подлеца Тагаренко. Сега невзрачния рез.ак се изживява като господар.А Тагаренко щял да проверява какво е вършил ря.зания наглец.Вече 1 седмица Тагаренко уж проверява , а всъщност се чуди как да прикрие резила на селс.кия бек.Вместо да бере тютюн Мустафата скача на лекарите и плаши с министерски протекции.Отврат.Цялото правителство е пълна Отврат.
104
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тагаренко, марш в Украйна!
103
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Христо ХристовНапротив, шефът на Пирогов се държа много достойно по БТВ. Поздравления. По- най човешки начин обясни случая. Възмутително е, че ново- излюпените политици, още не- доказали себе си, се държат арогантно. Напълно адекватни и правилни са решенията на комисиите по отбрана и здравеопазване. Този съветник Мустафа би трябвало незабавно да бъде отстранен.
102
0
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Даже бих наредил айшето ако ме изберете за премиер за евродепутатА малката франческа , че я турим шеф на здравната каса