Шефът на "Пирогов" за случая с Мустафа Емин: Заплашвал е медици с уволнение

"Дайте си имената и след малко министърът ще ви уволни", казал Емин
5 сеп 2023 10:15, Елка Василева
239
Шефът на "Пирогов" за случая с Мустафа Емин: Заплашвал е медици с уволнение
Снимка: архив, БГНЕС

„На 28 август в „Пирогов“ на регистратурата Мустафа Емин регистрира детето си. Мустафа Емин е придружител на пациента. Законът за личните данни не е нарушен. Споменато е едно име, защото се появява един човек и казва – „аз съм еди-кой си, работя еди-къде си, какво трябва да направя – да се обадя на министъра на здравеопазването ли?“. Това каза пред bTV д-р Валентин Димитров, изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Още по темата
„В 19:40 часа пристига Мустафа Емин. Регистрира се. Минава през кабинета, за да се види какво е състоянието на детето. Прави се рентгенова снимка на детето. Понеже анамнезата е, че детето е паднало от 60-сантиметрова масичка, изпратено е на детски коремен хирург, минава да се види дали има счупване. Установява се, че детето има нужда от полагане на шев върху рана в шокова зала. Идвайки реда на детенцето, в шокова зала вкарват дете, което губи кръв. Колегите започват да се занимават с това дете, за да го спасят. Оказването на първа помощ продължава час и половина. В този период друго дете не може да се вкара. Двете деца пред шокова зала играят и обикалят пред телевизора пред чакалнята на залата“, посочи той.

„Господинът и съпругата му стоят и чакат. Започва едно изнервяне, звънят на звънеца. Разговорите са снети като обяснение. Три пъти е прекъсвана работата на лекарите, като в единия медицинска сестра 7 минути обяснява на г-н Емин. Господинът не е посягал, не е бил, не е подскачал, но също е толкова агресивно е да ви гледам в очите и да кажа – „Аз съм един-кой си, дайте си имената и след малко министърът на здравеопазването ще ви уволни. Заплашвал е с уволнение“, обясни д-р Валентин Димитров.

Директорът на „Пирогов“ уточни, че това е написано в обясненията на шестима служители на болницата и подчерта, че при разигралата се ситуация не е споменавано Министерството на отбраната.

„От етичната комисия на „Да, България“ дойдоха на 30 август и гледаха записите от камерите. Бяха млади хора, много интелигентни. Приключихме, предоставих им копия от разказите на хората. В четири часа се свързахме с Министерството на отбраната и изявихме готовност да предоставим на министър Тодор Тагарев всички документи“, добави д-р Димитров.

„Неда Диманова е един разкошен човек, 46 години работи в „Пирогов“. Тя е била възмутена от случилото се, написала пост. Аз взех решение постът ѝ да бъде публикуван в официалната страница на болница „Пирогов“. Ние имахме запитване какво се е случило в „Пирогов“. Имаше питания от страна на екипа на болницата какво ще направи ръководството“, каза директорът на болницата.

Войната по пътищата

„Точно преди една година излязох по телевизията и в емоционален призив казах – да спрем да убиваме децата си. Това е безумие. 18 деца до 20-годишна възраст са загинали за осем месеца. Всички са при нас, ние ги виждаме всеки ден. Нашите деца загиват. На нас война не ни трябва. Автомобилът е оръжие, когато си се надрусал и напил“, категоричен бе директорът на болницата.

„Има хора, които не знаят какво е своето задължение към обществото, а смятат, че имат права. Тук имаме тенденция за саморазправа“, каза още д-р Димитров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
24
 
! Отговори
До :) преди 1 година
Ква политическа атака срещу тоя анинимник, ай стига търсили под вола теле, правителството ви е толко зле, че не трябва да прави никакъв заговор, вие ПП ДБ са в калта до шия, само си вижте кандидата за кмет на София...
100
1
 
4
 
! Отговори
:) преди 1 година
До Дъно 104 Или ги издига, като москов ли беше московски ли
99
16
 
2
 
! Отговори
:) преди 1 година
С просто око се вижда, че това е политическа атака от типа "да направим от мухата слон". Няма коментари под статията, че Спешната кара близките да си носят болния до линейката. Обикновените хора се вълнувате повече от този случай :)
98
1
 
22
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Щом емин строителен работник е сьветник на тагаренко защо аз с средно образование да не бьда премиер - и емин не разбира нищо като мен от отбрана
97
2
 
22
 
! Отговори
Дъно преди 1 година
Медицинският персонал и без това са претоварени, а сега шестима от тях отделят от времето за лекуване на пациенти за да пишат обяснения и то на кого - на украинския Тагаренко. ДБ за пореден път показа що за стока са, щом след тези обяснения не ликвидираха Емин, който е едно нищо. Бойко за такива изцепки на момента уволнява и изключва от партията министри.
96
1
 
1
 
! Отговори
:) преди 1 година
До До :) Той изобщо не ме интересува. Нека го съдят! Хем ще разберем какво точно се е случило. Но вие изтърпяхте доста по-големи и.д.и.от.щ.и.ни, та да се правите сега на чувствителни :)
95
0
 
8
 
! Отговори
Гунчо преди 1 година
До Анонимен Ама той е демократ евроатлантик ДБ
94
1
 
31
 
! Отговори
..... преди 1 година
Какъв съветник може да е това момче,след като не е ходил казарма.Какво разбира той от армии,порядки,военни действия и т.н.Нито клетва е давал пред знаме,нито нищо.А иначе се развилнял в ,, Пирогов" да му обръщат внимание,видите ли аз съм...еди кой си!
93
1
 
16
 
! Отговори
До :) преди 1 година
Ей умнокрасивите сте готови на всички, само да оправдаете вашия човек, а той поредния *** облечен с власт (да не се обиждат хората родени на село), нито има образованието за длъжността, нито качествата, ама нали е наш човек
92
2
 
5
 
! Отговори
:) преди 1 година
Много сте информирани всички от медиите, а как се прибра с телохранителите си насипно от Дубай дебелян и колко лекари са били отклонени приоритетно да ги събират даже не разбрахте. Лесно манипулируеми сте.
91
0
 
5
 
! Отговори
Гунчо преди 1 година
От свинята мас и от *** власт,как се взима? За един приятел питам
90
14
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Шефът на Пирогов е комунист! Уволнение за лекарите! 90% у нас гласуват за евроатлантическите ценности на Емин!
89
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ехх бай Тодоре, ако бяхте извършили възродителния процес като хората, тоя примаm сега щеше да продава краставици на пазара в Одрин. Само тричане за тия самозабравилите се дерибеи!!
88
1
 
26
 
! Отговори
ПП преди 1 година
Достойна постъпка на мед. сестра! Тоз туркал си е повярвал страшно много. Да го уволнят!
87
0
 
14
 
! Отговори
Гьотверян баба преди 1 година
Мустафа земай си еминиите и гит на тутуна! Сикиджам .!.
86
1
 
22
 
! Отговори
Росен преди 1 година
Бог да пази България от войни, защото с такъв министър на отбраната и такъв съветник, който ще го съветва за войната ... !!!!!
85
0
 
17
 
! Отговори
НАТО преди 1 година
Магарев да прати Еминчо в Украйна на обучение за добри обноски. Същият министър да разкрие дежурни кабинети за обслужване на неговите подчинени с предимство във ВМА!
84
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 1 година
До Анонимен 90 Мислите ли, че баце е чакал :) Не забравяйте, че с приоритет спасяваха Митьо Очите и оставиха спшното в Бургас без кръв за други пациенти.
83
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 1 година
До Анонимен 86 Всички служители правят каквото им каже началникът, че той със сигурност ще ги уволни.
82
29
 
2
 
! Отговори
:) преди 1 година
Самият факт, че мед.сестра е излязла да му обяснява, означава, че са знаели кой е и нарочно са го изнервили. След като са имали такъв тежък случай, изобщо на никого нищо нямаше да обясняват. Но аз се съмнявам, че спешният случай е бил в същия момент. Лъжат ни нещо.