Шефът на "Пирогов" за случая с Мустафа Емин: Заплашвал е медици с уволнение

"Дайте си имената и след малко министърът ще ви уволни", казал Емин
5 сеп 2023 10:15, Елка Василева
239
Шефът на "Пирогов" за случая с Мустафа Емин: Заплашвал е медици с уволнение
Снимка: архив, БГНЕС

„На 28 август в „Пирогов“ на регистратурата Мустафа Емин регистрира детето си. Мустафа Емин е придружител на пациента. Законът за личните данни не е нарушен. Споменато е едно име, защото се появява един човек и казва – „аз съм еди-кой си, работя еди-къде си, какво трябва да направя – да се обадя на министъра на здравеопазването ли?“. Това каза пред bTV д-р Валентин Димитров, изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Още по темата
„В 19:40 часа пристига Мустафа Емин. Регистрира се. Минава през кабинета, за да се види какво е състоянието на детето. Прави се рентгенова снимка на детето. Понеже анамнезата е, че детето е паднало от 60-сантиметрова масичка, изпратено е на детски коремен хирург, минава да се види дали има счупване. Установява се, че детето има нужда от полагане на шев върху рана в шокова зала. Идвайки реда на детенцето, в шокова зала вкарват дете, което губи кръв. Колегите започват да се занимават с това дете, за да го спасят. Оказването на първа помощ продължава час и половина. В този период друго дете не може да се вкара. Двете деца пред шокова зала играят и обикалят пред телевизора пред чакалнята на залата“, посочи той.

„Господинът и съпругата му стоят и чакат. Започва едно изнервяне, звънят на звънеца. Разговорите са снети като обяснение. Три пъти е прекъсвана работата на лекарите, като в единия медицинска сестра 7 минути обяснява на г-н Емин. Господинът не е посягал, не е бил, не е подскачал, но също е толкова агресивно е да ви гледам в очите и да кажа – „Аз съм един-кой си, дайте си имената и след малко министърът на здравеопазването ще ви уволни. Заплашвал е с уволнение“, обясни д-р Валентин Димитров.

Директорът на „Пирогов“ уточни, че това е написано в обясненията на шестима служители на болницата и подчерта, че при разигралата се ситуация не е споменавано Министерството на отбраната.

„От етичната комисия на „Да, България“ дойдоха на 30 август и гледаха записите от камерите. Бяха млади хора, много интелигентни. Приключихме, предоставих им копия от разказите на хората. В четири часа се свързахме с Министерството на отбраната и изявихме готовност да предоставим на министър Тодор Тагарев всички документи“, добави д-р Димитров.

„Неда Диманова е един разкошен човек, 46 години работи в „Пирогов“. Тя е била възмутена от случилото се, написала пост. Аз взех решение постът ѝ да бъде публикуван в официалната страница на болница „Пирогов“. Ние имахме запитване какво се е случило в „Пирогов“. Имаше питания от страна на екипа на болницата какво ще направи ръководството“, каза директорът на болницата.

Войната по пътищата

„Точно преди една година излязох по телевизията и в емоционален призив казах – да спрем да убиваме децата си. Това е безумие. 18 деца до 20-годишна възраст са загинали за осем месеца. Всички са при нас, ние ги виждаме всеки ден. Нашите деца загиват. На нас война не ни трябва. Автомобилът е оръжие, когато си се надрусал и напил“, категоричен бе директорът на болницата.

„Има хора, които не знаят какво е своето задължение към обществото, а смятат, че имат права. Тук имаме тенденция за саморазправа“, каза още д-р Димитров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
27
 
! Отговори
Ппдб вредни преди 1 година
В дб какво ще разследват? Да не са разследващи полицаи. Бойко отдавна да го беше изгонил. Ето затова дб и пп са вредни. Смятат, че са нещо повече и всичко им е разрешено априори.
60
1
 
18
 
! Отговори
Аха преди 1 година
Винаги се чака в спешния кабинет, понеже линейките са с предимство. Понякога се чака от пет до осем часа, екипът е само един, на 12 часова смяна. Личните лекари също имат заместници в извън работно време, там не се чака толкова.
59
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Пирогов са станали много алчни .Не защитавам Мустафа Емин ,в никакъв случай ,но преди ден чаках заедно с други пациенти пред кабинета ,и изведнъж вкараха една жена която не беше спешна ,беше с още двама мъже ,питам ги защо половин час се забавихте и така всички чакахме ,вкарахте хора без да са се регистрирали ,отговора беше че това било"персонал",техни колеги и били с предимство но и не бяха спешни .жената се смееше ,пуснах жалба и лекаря и сестрата като разбраха ме наказаха с искане за плащан
58
1
 
23
 
! Отговори
Мустафа Емин преди 1 година
Такива като мен по татово време щяха да работят като трудоваци, но сега след 89г съм депутатин.
57
7
 
8
 
! Отговори
Неутрален преди 1 година
Може и да е настъпил мотиката човека, ама дайте да го видим това видео най-сетне. Толкова ли е страшно? Всичко друго са празни приказки.
56
3
 
23
 
! Отговори
Мустафа Емин преди 1 година
Простолюдието трябва да ляга на пътя да ми прави жив мост за да не газя в локвите.
55
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре стиха хулихте българските лекари,лично аз съм им благодарен в Пирогов.Не стига,че са най-тежките случаи там,как се справят психически,направо им се чудя.Някакъв случайник,ще им се отваря.Тагарев от срам и той трябваше да се махне,но той е опериран.Нагляри.
54
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За такъв уволнение и никога повече държавна служба за него!Повтарям НИКОГА!Да ходи в Рибново тютюн и картофи да гледа!!!!
53
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е тоя Мустафа Емин?
52
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Платените *** Цънцаров и Йочев разбира се нападнаха лекарите в защита на техните господари Тагаренко, сорос денков и Борисов.
51
1
 
25
 
! Отговори
Браво г-н Димитров преди 1 година
Така трябва да говори един лидер на един от най-добрите екипи в България.Браво г-н Димитров.
50
3
 
10
 
! Отговори
Кривондел преди 1 година
До пфуМустафа Емин е точно толкова българин, колкото и Вие. Простотията ходи по всички етноси в Родината ни - и всички етноси са български граждани - неуместно е да поставяте нещата на тази плоскост.
49
3
 
11
 
! Отговори
заявление на Пирогов преди 1 година
Вече ОТКАЗВАМЕ да лекуваме Магарев и компания !!!!
48
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да повярвам, че лекарите трябва да дават обяснения заради арогантното поведение на един политик.
47
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей умнико,ходи да чакаш в Лондон в успешното,като не ти харесва България.Този заедно с Тагарев,трябваше да от летят,ако бяхме нормална държава .
46
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната РуZка хибридка срещу правителството, заради подкрепата му за Украйна.
45
3
 
23
 
! Отговори
пфу преди 1 година
Чистият българин Мустафа мачка обикновени българсли сестри и лекари!
44
3
 
15
 
! Отговори
Кривондел преди 1 година
До 41 А според Вас къде може да се положи шев? И кой точно екип да го положи - този, който спасява детето, или другият, който не съществува? Някой пита ли колко сестри, лекари и анестезиолози са на смяна в това спешно отделение и дали не е налице недостиг? И ако да - на какво се дължи този недостиг? Може би на смешното заплащане, което никак не компенсира стреса да не знаеш какво ще дойде след 10 минути, а не да си цъкаш планови операции с пари за избор на екип?
43
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КараколевВъпросът ви е доста неуместен. Пиргов е една стабилна болница, гръбнак на бг здравеопазване. Има добра организация и правила. Спешната и незабавна помощ се осигурява за най-спешните случаи. Не спешните случаи би трябвало да изчакат.по реда си.
42
2
 
9
 
! Отговори
:) преди 1 година
До Анонимен 39 А, не. Ще гласуваме за онези, които с предимство спасяват Митьо Очите. Толкова сте лесно манипулируеми. Медиите са на статуквото и каквото ви излъжат, сляпо го вярвате. Пак гласувайте за тях. Вече 34 години добруваме.

Спонсорирани публикации