Шефът на "Пирогов" за случая с Мустафа Емин: Заплашвал е медици с уволнение

"Дайте си имената и след малко министърът ще ви уволни", казал Емин
5 сеп 2023 10:15, Елка Василева
239
Шефът на "Пирогов" за случая с Мустафа Емин: Заплашвал е медици с уволнение
Снимка: архив, БГНЕС

„На 28 август в „Пирогов“ на регистратурата Мустафа Емин регистрира детето си. Мустафа Емин е придружител на пациента. Законът за личните данни не е нарушен. Споменато е едно име, защото се появява един човек и казва – „аз съм еди-кой си, работя еди-къде си, какво трябва да направя – да се обадя на министъра на здравеопазването ли?“. Това каза пред bTV д-р Валентин Димитров, изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Още по темата
„В 19:40 часа пристига Мустафа Емин. Регистрира се. Минава през кабинета, за да се види какво е състоянието на детето. Прави се рентгенова снимка на детето. Понеже анамнезата е, че детето е паднало от 60-сантиметрова масичка, изпратено е на детски коремен хирург, минава да се види дали има счупване. Установява се, че детето има нужда от полагане на шев върху рана в шокова зала. Идвайки реда на детенцето, в шокова зала вкарват дете, което губи кръв. Колегите започват да се занимават с това дете, за да го спасят. Оказването на първа помощ продължава час и половина. В този период друго дете не може да се вкара. Двете деца пред шокова зала играят и обикалят пред телевизора пред чакалнята на залата“, посочи той.

„Господинът и съпругата му стоят и чакат. Започва едно изнервяне, звънят на звънеца. Разговорите са снети като обяснение. Три пъти е прекъсвана работата на лекарите, като в единия медицинска сестра 7 минути обяснява на г-н Емин. Господинът не е посягал, не е бил, не е подскачал, но също е толкова агресивно е да ви гледам в очите и да кажа – „Аз съм един-кой си, дайте си имената и след малко министърът на здравеопазването ще ви уволни. Заплашвал е с уволнение“, обясни д-р Валентин Димитров.

Директорът на „Пирогов“ уточни, че това е написано в обясненията на шестима служители на болницата и подчерта, че при разигралата се ситуация не е споменавано Министерството на отбраната.

„От етичната комисия на „Да, България“ дойдоха на 30 август и гледаха записите от камерите. Бяха млади хора, много интелигентни. Приключихме, предоставих им копия от разказите на хората. В четири часа се свързахме с Министерството на отбраната и изявихме готовност да предоставим на министър Тодор Тагарев всички документи“, добави д-р Димитров.

„Неда Диманова е един разкошен човек, 46 години работи в „Пирогов“. Тя е била възмутена от случилото се, написала пост. Аз взех решение постът ѝ да бъде публикуван в официалната страница на болница „Пирогов“. Ние имахме запитване какво се е случило в „Пирогов“. Имаше питания от страна на екипа на болницата какво ще направи ръководството“, каза директорът на болницата.

Войната по пътищата

„Точно преди една година излязох по телевизията и в емоционален призив казах – да спрем да убиваме децата си. Това е безумие. 18 деца до 20-годишна възраст са загинали за осем месеца. Всички са при нас, ние ги виждаме всеки ден. Нашите деца загиват. На нас война не ни трябва. Автомобилът е оръжие, когато си се надрусал и напил“, категоричен бе директорът на болницата.

„Има хора, които не знаят какво е своето задължение към обществото, а смятат, че имат права. Тук имаме тенденция за саморазправа“, каза още д-р Димитров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
11
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Мисля е време баце да излиза от тая клалиция и да ги поохлади малкоЕмин земин тагаренко кирета Толкова зле не е било досегаИ през -90 те бяхме младежи не помня някой да е посягал на лекари
80
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Има шест служители, които са потвърдили това което е казала сестрата.Камерите както каза директорът на Пирогов са без звук ,но дори и без звук се виждат действията на М.Е.
79
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тагарев трябва начаса да се отърве от това помачее, което ужасно го злепостави. Няма начин, някаква смешна политическа калинка, която даже не знае какво точно съветва министъра, защото е бивш строителен работник, да разиграва циркове в стил - Знаеш ли кой съм аз. Да си върви в Рибново или от която дупка там е изпълзял и да се приключи с тази история.
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До грозна картина Абсолютно продажни журналисти!!!
77
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 68 - "без никакво допълнително потвръждение - нито от запис, нито от свидетели" - "Директорът на Пирогов уточни, че това е написано в обясненията на шестима служители на болницата" Ако 6 човека (свидетели) са малко ????
76
2
 
26
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Помня едни депутати от - пп/дб се гавриха с пострадалите от наводненията и пуснаха селфиНа кални бани сме - чак дойче веле се вьзмути верен техен поддръжник
75
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Караколев Като нямате никаква представа за това какво е шокова зала, и очевидно никаква медицинска култура ,по-добре е да не изказвате мнение.
74
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дай запос на репликите ве Гербоид смачкан. Май се преразказват прАстатии в трето лице ми се струва
73
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мустафата не си ли събра партакешите за Рибново? Бави се нещо.
72
0
 
23
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Ако се размине на тагарев и емин - утре някой подобен от - пп/дб ще си позволи да бие лекари , сестри , санитари - защото ще знае , че е безнаказанТия ли викаха мутри вьн на които трактора става посредник за кабинет
71
2
 
31
 
! Отговори
Перниканец преди 1 година
Mустафа Емин е от ДБ - да се помни. И на избори да им се въздаде заслуженото - безразличие и забрава.
70
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Случаят поначало беше ясен. Проблема, е че се мота отсраняването на Мустафа Емин, явно някой не иска това. Държавата продължава да се управлява задкулисно, този явно е човек на някого. Може да се окаже, че той управлява МО и не трябва да се пипа. Нищо не се промени - смениха се куклите, кукловодите в сянка!
69
3
 
6
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Е как после бойко да не бьде наричан мутра и какво ли не като влиза в клалиция с сьщите тези хораМоже да сме се навели - абе то голямо навдждане голямо чудо за сметка на бьлгарина
68
2
 
38
 
! Отговори
пфу преди 1 година
Сега тоя турчин трябва да съден от българските сестри и лекари за няколко неща - за заплахи, психически тормоз, наказание, че влиза в реанимацията без позволение. Злоупотреба със служебно положение. Освен това трябва да бъде съден и от родителите на децата, които са били ВЪВ МОМЕНТА в операционната и са били оперирани.
67
5
 
11
 
! Отговори
Избирател Пп преди 1 година
Уважавам - мустафа трябва да покаже кой е - шефа , но е трябвало да бьде малко по строг според мен и да развьрти бухалката , като в доброто старо време
66
4
 
44
 
! Отговори
грозна картина преди 1 година
Журналисти от БТВ нападат вербално директора на Пирогов...Добре че в края на интервюто си той ПУБЛИЧНО им заяви,че не е РУСКИ АГЕНТ и че баща му е репресиран и лежал в затворите като дисидент!!!! ПРОДАЖНИмисирки от БТВ и НОВА телевизия изпълняващи разпорежданията на ПОСОЛСТВОТО...ГЛЮ...глю...глю...
65
5
 
25
 
! Отговори
А преди 1 година
Магагар Магарев го защитава. Вижте морала на укрозащитниците. Магарев незабавно и тоя негов "секретарка" за услуги на ***.
64
5
 
0
 
! Отговори
оракул на боб преди 1 година
Е,па,айде ся,кво толкова.
63
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз смятам че ако е виновен трябва да си понесе отговорността, но никой не доказа че е виновен! В Пирогов е пълно с камери, защо не пуснат запис да видим и чуем поведението на Емин? До момента всичко се крепи на разказа на някаква госпожа, оказала се с ясно изразен про-руски профил в социалните мрежи, и без никакво допълнително потвръждение - нито от запис, нито от свидетели
62
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова на турчин власт не се дава. Мозъка му е още в 17ти век и се себеизживява като някакъв феодал.

Спонсорирани публикации