Шкварек: Без България Европа е непълна, без Европа България е загубена

Има много хора, несъгласни с либералния ред
25 ное 2023 20:45, Стела Стоянова
132
Шкварек: Без България Европа е непълна, без Европа България е загубена
Снимка БГНЕС

В България се насажда една идея - или си проевропейски настроен човек, т.е либерален, или си антиевропеец. Както в България, така и повечето европейски страни това не просто не е вярно, това е фундаментално сбъркано като концепция. Всъщност, съществуват и у нас, и в повечето европейски страни, хора, които са дълбоко несъгласни с либералния ред и са включени в Европа.

Това заяви Кристиян Шкварек по време на конференцията „Консервативни решения в ерата на глобализацията“, предаде БГНЕС.

Шкварек поясни, че в древния свят такава концепция, каквато имаме днес за Европа, няма. “Европа се оформя по този начин вследствие на голямата ислямска експанзия. Днешните граници на Европа се оформят тогава цивилизационно като една християнска цивилизация, обсадена от всички страни. Европа включва своята голяма православна половина, както и православната мека на Балканите. “Без България Европа е непълна, а без Европа България е загубена“, смята той.

Шкварек отбеляза, че вече половин век откакто България избяга от Ориента, Европа позволява на същия този Ориент да я "колонизира демографски, религиозно и културно". “Докато портата на Европа е широко отворена и това се случва, можем само да предположим какви ще бъдат резултатите и колко още ще продължи тази демографска, културна, религиозна замяна на населението на Европа. Всичко това се случи, защото в продължение на два века Европа позволи либералните и левите сили вътре в нея постепенно да осмиват нейната вяра, духовност”, каза той.

Според него през последните няколко седмици, месеци, години, видяхме как в центъра на Европа либералите окапват. Той уточни, че преди дни центърът на либерална Европа - Нидерландия е “пламнал” и е отхвърлил едно 15-годишно правителство.

“Това са индикации, че в Европа постепенно се зараждат и осъзнават все повече хора, движения, политически формации, и разбират фундаменталния проблем на нашия общ дом”, смята Шкварек.

Проф. Даниел Вълчев коментира, че правата на човека като водеща идеология на западния свят проявяват признаци на крехкост. “От една страна ние казваме, че мнозинството трябва да управлява, а от друга страна имаме подозрението, че това мнозинството може да унищожи свободата”, каза той и коментира, че разделението на властите в парламентарните режими създава много големи проблеми.

“От ВСВ до ден днешен има три ограничители на радикалните мнозинства - процедурите, различни органи на професионални елити, например органите на Централните банки, нормативната идеология на правата”, посочи той и добави, че като че ли страната ни наистина е потънала в пост-модерност. “В постмодерните общества имаме постоянно поставяне под съмнение на авторитети”, каза той.

Проф. Вълчев посочи, че голямата наука е разбрала, че светът не е една кутия, която можем да осветим.

Според него решенията за света са консервативни, а не либерални. “Моето мнение е, че свободата трябва да се отстоява като консервативна, а не като либерална ценност. Второ - необходимостта от пълен отказ от промени заради универсализацията. На трето място е необходимо да се съхранява традицията. На четвърто място, да имаме уважение към естествените лидери”, препоръча той./БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: БългарияЕвропаШкварек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Думите на Исус - Аз съм хлябът на живота, светлата утринна звезда, са точно според наща древна религия. Месеното яйце от пепел, звездата, която минава от нощта в деня и свети точно преди да изгрее Слънцето и са вярвали, че пуква ( п**укни, Зоро, разпукнала се Зората) върху олтара на Слънцето и така го запалва.
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И още нещо - нащият обреден празничен хляб Козунак, в древността е звучал Казанак, точно от арийската дума "казан", кратерът с яйцата. Т.е. месили сме козунак още по времето когато Волжка България също е била част от Идел Ура и сме го месили в чест на бог Бал и богинята Истар ( Ийстар, Искар). Затва италиянския козунак е абсолютно същия като нашия. Във Ватикана са го месили също, като символ на слънцето бог Хор, но и после като символ на Месията ( месеното яйце от пепел, Зората).
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А наще братя от Волжка България , въпреки че са мюсюлмани днес, също са запазили остатъци от древното арийско вярване. Даже са нарекли столицата си Казан и тази дума има същото наше значение - котел, казан. Кратерът на свещеният арийски вулкан планина Меру е този казан. Затова варим яйца на Великден, яйцата на Искар в гнездото кратер. А във Волжка България имат пролетен празник на който на висок хълм в голям казан варят каша, ядат и после оставят и за птиците, з. пролетта идва на криле на птица
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Българите са навсякъде и никъде.....
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Записах си в специалното тефтерче!
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Четал Хююк в Турция с биковете също е древен български , арийски, хетски, гетски, тракийски, славянски град. Идел Ура България е била огромна, включваща и Ирак, Иран, Индия. Вавилон е древен български арийски град също. Даже арабите имат също малко ит наща кръв и името им идва от баща Ура ( Ара), от която са взаимствали много древни знания.
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бог Ур, Ар, Ир, Ор, Юр, Яр ( наричан от гърците и другите фалшификатори Арес), което означава Слънчев , наричан също Бал, Бел, Вал е истинският древен бог на българите. От него са думи като - ярък, рус ( ур, урс, в много думи е станала такава размяна на местата), архитектура, археология, ура ( дума която означава едновременно и слънчева и змия), орнитология, оракул, Орфей, орел и много други. Даже Арарат е на български - Ара ( слънчев или змийски или орлов), Рат,рът ( хълм, възвишение.
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Арийците са вярвали че полярната нощ е подземие и зведите са огнени семена , посяти в това черно подземие, поле. И в това черно поле слънчевият арийски бог Бал оре бразда, чрез бика Уран, през цялата зима ( полярната нощ). Съзвездието Бик е видимо през цялата полярна нощ над Арктика. Бразда, по която змията червей на Жар птицата Феникс преминава и от нея птицата майка богиня Искар възкръсва и пролетява на пролет. Нашият арийски флаг неслучайно е дал оснивата на италиянския, иранския, унгарския.
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нащо хоро е огънят в кратера на вулкана Меру, в което ние сме пламъци огнени яйца на Жар птицата майка. Факлите които палим от огъня във форма на пирамида вулкан и после ги въртим, символизират въртяните от урагана, торнадо ( бика Уран) пламъчета яйца, които се разпръсват и стават звезди. Свастика ( зваздика, звездика). Уратници. Урата ( Ората) Копата.
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Древното арийско вярване е било че Жар птицата само заспива, като змия заспива зимен сън. И хората йато нея. Оттам е днешното " спи спокойно", което е на погребения. Затова и българите варят жито на Задушница, защото душите са огнени яйца звезди ( аура), но и огнени семена на полето на бог Бал в Арктика. Не случайно полюс идва от наща дума поле. Затова имаме част на полето, което не орем и му вкаме " мера" ( то символизира свещената планина вулкан на полето на Бал в Арктика.
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Древното арийско вярване е било че Жар птицата само заспива, като змия заспива зимен сън. И хората йато нея. Оттам е днешното " спи спокойно", което е на погребения. Затова и българите варят жито на Задушница, защото душите са огнени яйца звезди ( аура), но и огнени семена на полето на бог Бал в Арктика. Не случайно полюс идва от баща дума поле. Затова имаме част на пилето, което не орем и му вкаме " мера" ( то символизира свещената планина вулкан на полето на Бал в Арктика)
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ватиканът е бил създаден от българите. А църква , цЪРква идва от нащо сУРква ( нещо изорано от бика на бог Бал) - яйцата, семена, звезди- душите на хората. Т.е. Ватиканът е бил арийски, български с наща древна религия на пирамидите, която включва и бика ( в последствие когато са изгубили веъзката с нас, са сатанизирали нашия бог изглежд, както Украйна сатанизира днес Русия). От пирамиди българите са се преориентирали да строят църкви и богинята майка Жар птица орлица Фвече е била с човешки образ
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вижте превода на великия унгарски хит Момичето с перлените коси на Омега. Точно наща арийска Истар ( Искър), която не оставя хората в тъмнина и живее зад планина и в реки... Има и древни монети от наще земи, които докаьват всичко това. Монети с бик, свастика и в свастиката яйца. И монети с жена с криле йато ангел и дълга рокля и бик от другата страна на монетата. Крилете на ангелите са от Искар също.
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вижте в ютюб песента на унгарската група Омега, великият хит Момичето с перлените коси. Това момиче е точно древната наша Истар ( Искар). Фалшификаторите не могат да махнат вярванията на европейците. Унгарците са католици при това. А освен това са точно на река Дунав ( Истар). В песента се споменава и бяло дете, което ще покаже пътя. Това е бог Хор, а Исус е бог Хор в плът - Аз съм пътят и истината и живота. Майка му е Мария, по името на планината Мера, Меру, където Истар, Искар прави гнездо.
53
0
 
2
 
! Отговори
Амбиции преди 9 месеца
Някой се подготвя за Европейските избори. Въпросния господин отдавна има амбиции за Европейския парламент. Скоро балъците които го следват ще разберат. За него е важно да се добре до заплатката в Европа.
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 56. Защо тогава ако критикуваш либералите ти залагат задължително клеймо "копейка"
51
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
К'ъв е тоя Шкварек?
50
0
 
4
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 9 месеца
България 1300 години я е имало без Европейския съюз и може да я има без него огново,само ако махнем крадливите и продажните ни политици. Трябва ни само един нов хан Крум,който ще сложи всичко на местото си. Някой като унгарския Орбан,който да държи повече за България и българската икономика,отколкото това какво е казал някой брюкселски чиновник.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Без Европа, България беше 9 милиона а сега е 6 милиона от които повечето джунгали
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Има много хора, несъгласни с либералния ред. Разбрах че тези хора най-сетне поумняха и се готвят да напуснат България в посока Русия където никога не е имало либерален ред.