Шкварек: Без България Европа е непълна, без Европа България е загубена

Има много хора, несъгласни с либералния ред
25 ное 2023 20:45, Стела Стоянова
132
Шкварек: Без България Европа е непълна, без Европа България е загубена
Снимка БГНЕС

В България се насажда една идея - или си проевропейски настроен човек, т.е либерален, или си антиевропеец. Както в България, така и повечето европейски страни това не просто не е вярно, това е фундаментално сбъркано като концепция. Всъщност, съществуват и у нас, и в повечето европейски страни, хора, които са дълбоко несъгласни с либералния ред и са включени в Европа.

Това заяви Кристиян Шкварек по време на конференцията „Консервативни решения в ерата на глобализацията“, предаде БГНЕС.

Шкварек поясни, че в древния свят такава концепция, каквато имаме днес за Европа, няма. “Европа се оформя по този начин вследствие на голямата ислямска експанзия. Днешните граници на Европа се оформят тогава цивилизационно като една християнска цивилизация, обсадена от всички страни. Европа включва своята голяма православна половина, както и православната мека на Балканите. “Без България Европа е непълна, а без Европа България е загубена“, смята той.

Шкварек отбеляза, че вече половин век откакто България избяга от Ориента, Европа позволява на същия този Ориент да я "колонизира демографски, религиозно и културно". “Докато портата на Европа е широко отворена и това се случва, можем само да предположим какви ще бъдат резултатите и колко още ще продължи тази демографска, културна, религиозна замяна на населението на Европа. Всичко това се случи, защото в продължение на два века Европа позволи либералните и левите сили вътре в нея постепенно да осмиват нейната вяра, духовност”, каза той.

Според него през последните няколко седмици, месеци, години, видяхме как в центъра на Европа либералите окапват. Той уточни, че преди дни центърът на либерална Европа - Нидерландия е “пламнал” и е отхвърлил едно 15-годишно правителство.

“Това са индикации, че в Европа постепенно се зараждат и осъзнават все повече хора, движения, политически формации, и разбират фундаменталния проблем на нашия общ дом”, смята Шкварек.

Проф. Даниел Вълчев коментира, че правата на човека като водеща идеология на западния свят проявяват признаци на крехкост. “От една страна ние казваме, че мнозинството трябва да управлява, а от друга страна имаме подозрението, че това мнозинството може да унищожи свободата”, каза той и коментира, че разделението на властите в парламентарните режими създава много големи проблеми.

“От ВСВ до ден днешен има три ограничители на радикалните мнозинства - процедурите, различни органи на професионални елити, например органите на Централните банки, нормативната идеология на правата”, посочи той и добави, че като че ли страната ни наистина е потънала в пост-модерност. “В постмодерните общества имаме постоянно поставяне под съмнение на авторитети”, каза той.

Проф. Вълчев посочи, че голямата наука е разбрала, че светът не е една кутия, която можем да осветим.

Според него решенията за света са консервативни, а не либерални. “Моето мнение е, че свободата трябва да се отстоява като консервативна, а не като либерална ценност. Второ - необходимостта от пълен отказ от промени заради универсализацията. На трето място е необходимо да се съхранява традицията. На четвърто място, да имаме уважение към естествените лидери”, препоръча той./БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: БългарияЕвропаШкварек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ние сме Русия. Западните тиквеници да си го набият у кратуните най после. Рано или късно ще изгоним западните окупатори и ще си върнем държавата! България е на Българите! Когато бяхме с Русия се развивахме. Сега като сме със САЩ всичко се руши и губим по 100 000 човека годишно. В България останаха само 1 милион млади хора до 18 години. Такова нещо не имало дори по турско време!
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Може и Ицо Христов да го наричаме Йисуса Христа.
45
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 55. ЕС не е импотентен съюз. World Economic Forum се ръководи от германецът Клаус Швааб, този форум ръководи зелените политики, световната политика, индустрия и какво ли не. Всички се съобразяват с него. Младите световни лидери са възпитаници на Клаус Швааб и ръководят държави, например Канада и др. И и и и...
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В ЕС десетилетия наред се живееше леко, уредено, приятно. Е, свърши вече. А България и новопокръстените източно европейци 30 години се навеждаха на запада, западняците ги изпозлваха и подритваха, българите търпяха, мизерстваха и се надяваха да дойде добрия живот, но така и не можаха да дочакат и да го опитат.
43
5
 
1
 
! Отговори
До 55 преди 9 месеца
Импотентен е шефа ти в Кремъл. Понеже вече не го вдига, реши да се доказва чрез армията си. Ама и там демонстрира немощ...
42
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Шкварек се опитва да обясни на простеещите копейки, че да не харесваш Русия не те прави задължително либерал. Може да си консерватор и да си русофоб. Истински шок, нали?
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ЕС е импотентен съюз. Настъпи епоха на нови договорености, ново качество на световна политика където ЕС вече не е фактор. ЕС стана заложник на собсвената си импотентност.
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
При социализма българите бяха осигурени с всичко от което имат нужда за да живеят нормално. Но българите искаха да имат не което се нуждаят, а това което харесват - бейнвета, мерцедеси, западна техника. Смениха системата и сега има бейнвета и мерцедеси колко искаш, а българите блъскат като животни и водят борба за оцеляване за да си осигурят това от което имат нужда за да живеят.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бг винаги е била на картата в Европа. Повече от 1300 г. През историята си има една единствена разлика, съюзите, в които участва и съюзниците си. Никога не е била неутрална. Без Бг, Европа не може, защото Бг е европейска държава, а без ЕС /не Европа - има разлика/, не може да е загубена Бг, защото съществува като територия и народ.:))
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма защо ЕС бюрократите да се опитват да се дистанцират от собствените си действия. Ако им е останало и капка мъжко поведение. Или да застанат и да кажат - ЕС не подкрепя Истанбулската конвенция или да си признаят, че подкрепят био извращения нямащи нищо общо с християнските, а всъщност и с мюсюлманските разбирания за семейство. България я е имало много преди да се появи ЕС и ще я има и без да има ЕС! Нещо повече прираста в България е плачевен откакто сме в ЕС и беше положителен преди това!
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Факт е, че социализма и системата на СССР се оказа много по-ефективна от западната ситема. СССР показа много по-бързи темпове на развитие от запада. Да не говорим за малка България, която за 30 години след ВСВ с помощта на СИВ и със СССР успя да постигне това което западът постигна за 300 години чрез див грабеж от колониите.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия и Китай ще повишават стандарта си на живот, а населението на ЕС и САЩ ще продължи да обеднява.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България е превърната сметището на Европа
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Либералният ред, основан на (американски) правила, се превърна в мpъcнa дума.
33
0
 
3
 
! Отговори
По същество преди 9 месеца
Кой?
32
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ЕС загуби трилиони, но ЕС все още е богат и икономиката още е силна и още е най-мощната световна икономика. ЕС може да си позволи да загуби още няколко трилиона и ще издържи поне още 1-2 години преди да рухне. Колкото и да скачат цените, ЕС със сигурност ще издържи поне още 2 години, а ако зимите са топли даже и 3, а през това време Русия и Китай със сигурност ще рухнат от санкциите, Путин и Си Дзипин ще бъде свалени и със сигурност всичко ще се върне както си беше по-рано.
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Русия по ред причини безопасността е на достатъчно високо ниво в сравнение с много места по света включително и Запада, не се очакват нито енергийни, нито икономически, нито продоволствени кризи.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Русия по ред причини безопасността е на достатъчно високо ниво в сравнение с много места по света включително и Запада, не се очакват нито енергийни, нито икономически, нито продоволствени кризи.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Европеиския съюз се управлява десетилетия от хора без християнски ценности без деца какво очаквате от тези хора изброявам меркел, тереза мей олаф шолц, мкрон ,жанклод юнкер,марк рюте
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Българите (славяните) за западно европейците са хора втора категория, полyживотни. Това им е заложено в майчиното мляко, това им е в кръвта. Средата на 20 век след ВСВ в Брюксел е имало човешки зоологически градини с нerpи. За тях другите са полyxopa, особено славяните - руснаци и българи. И българите се бутат там и им целуват задницитe, надявайки се да ги приемат като равни да седнат на масата с белите господари