Шкварек: Без България Европа е непълна, без Европа България е загубена

Има много хора, несъгласни с либералния ред
25 ное 2023 20:45, Стела Стоянова
132
Шкварек: Без България Европа е непълна, без Европа България е загубена
Снимка БГНЕС

В България се насажда една идея - или си проевропейски настроен човек, т.е либерален, или си антиевропеец. Както в България, така и повечето европейски страни това не просто не е вярно, това е фундаментално сбъркано като концепция. Всъщност, съществуват и у нас, и в повечето европейски страни, хора, които са дълбоко несъгласни с либералния ред и са включени в Европа.

Това заяви Кристиян Шкварек по време на конференцията „Консервативни решения в ерата на глобализацията“, предаде БГНЕС.

Шкварек поясни, че в древния свят такава концепция, каквато имаме днес за Европа, няма. “Европа се оформя по този начин вследствие на голямата ислямска експанзия. Днешните граници на Европа се оформят тогава цивилизационно като една християнска цивилизация, обсадена от всички страни. Европа включва своята голяма православна половина, както и православната мека на Балканите. “Без България Европа е непълна, а без Европа България е загубена“, смята той.

Шкварек отбеляза, че вече половин век откакто България избяга от Ориента, Европа позволява на същия този Ориент да я "колонизира демографски, религиозно и културно". “Докато портата на Европа е широко отворена и това се случва, можем само да предположим какви ще бъдат резултатите и колко още ще продължи тази демографска, културна, религиозна замяна на населението на Европа. Всичко това се случи, защото в продължение на два века Европа позволи либералните и левите сили вътре в нея постепенно да осмиват нейната вяра, духовност”, каза той.

Според него през последните няколко седмици, месеци, години, видяхме как в центъра на Европа либералите окапват. Той уточни, че преди дни центърът на либерална Европа - Нидерландия е “пламнал” и е отхвърлил едно 15-годишно правителство.

“Това са индикации, че в Европа постепенно се зараждат и осъзнават все повече хора, движения, политически формации, и разбират фундаменталния проблем на нашия общ дом”, смята Шкварек.

Проф. Даниел Вълчев коментира, че правата на човека като водеща идеология на западния свят проявяват признаци на крехкост. “От една страна ние казваме, че мнозинството трябва да управлява, а от друга страна имаме подозрението, че това мнозинството може да унищожи свободата”, каза той и коментира, че разделението на властите в парламентарните режими създава много големи проблеми.

“От ВСВ до ден днешен има три ограничители на радикалните мнозинства - процедурите, различни органи на професионални елити, например органите на Централните банки, нормативната идеология на правата”, посочи той и добави, че като че ли страната ни наистина е потънала в пост-модерност. “В постмодерните общества имаме постоянно поставяне под съмнение на авторитети”, каза той.

Проф. Вълчев посочи, че голямата наука е разбрала, че светът не е една кутия, която можем да осветим.

Според него решенията за света са консервативни, а не либерални. “Моето мнение е, че свободата трябва да се отстоява като консервативна, а не като либерална ценност. Второ - необходимостта от пълен отказ от промени заради универсализацията. На трето място е необходимо да се съхранява традицията. На четвърто място, да имаме уважение към естествените лидери”, препоръча той./БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: БългарияЕвропаШкварек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
При Тодор Живков България беше космическа държава и сама построи и изпрати българкси спътник в Космоса, дори преди Германия. Днес в ЕС България е жалко подобие на държава, мизерна колония, депо за евтини черноработници и пpocтитутки.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Днес виждаме абсолютно разрушаване на митовете за запада. Такова падение на уважението към запада и към САЩ никога не е имало в света. С Байдън вече никой не говори, Блинкен го гонят, а скоро може и да започнат да ги замерят с обувки, както беше при пресконференцията на Буш. А Европа вече на никой не е интересна, на тях никой не им обръща внимание, те нямат думата.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Редът в Европа не е либерален а е тираничен. И не е ред, а е постоянно прига да е към интересите на олигархията.
24
3
 
5
 
! Отговори
29 абе идиот кръгъл преди 9 месеца
ти бавноразвиващ ли?
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най-голям просперитет и развитие България има по времето на Тодор Живков. За 35 години от 6 милиона станахме 9, а при Борисов от 9 милиона станахме 6, само да 10 години. И сега продължаваме да намаляваме. Според плана РанЪт трябва да станем 5 милиона, ама изглежда ще сме надолу.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До СМЕХ.... Парите може и да ти стигат, ама акъла ти е кът.
21
1
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 9 месеца
НЕ МИ ПУКА ЗА "ГЛОБАЛНАТА ИКОНОМИКА"------ВАЖНОТО Е АЗ ДА СЪМ ДОБРЕ!!!!!!!!!!
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кои са ЕС? Има ли икономика, промишлена мощ - всичко се разпада! Има ли армия - армия нула, армията на ЕС е американската армия. Морал имат ли - никакъв морал, извращения! Има ли собсвени ресурси и енергии да се развива - нищо, бедни като мишки, изцяло зависими! Кои са ЕС? На какви основи ЕС гради обществото си? Днешните извращения нямат нищо общо с това което учеше някога великата европейска култура и литература! Дори език нямат, европейските политици всички говорят на развален чужд за ЕС език. Как смятат да оцелеят в новия свят?
19
4
 
3
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 9 месеца
...Защо мен, никой не ме спира по границите, беееее...СИГУРНО СЪМ ИМ СИМПАТИЧЕН...ХАХАХАААА
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Упадъкът на Европа може да бъде видян в нейния бързо свиващ се дял от глобалната икономика. Трудно е да се намери какъвто и да е показател, по който континентът печели пазарен дял, докато парите продължават да се изливат в Съединените щати. За последните 15 години европейските заплати са паднали, а тези в САЩ продължават да се повишават. Икономиката на еврозоната е нараснала с 6%, измерени в долари, в сравнение с 82% за американската, според данните на Международния валутен фонд.
17
5
 
4
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 9 месеца
АЗ, НА ЗАПАД РАБОТЯ И "ЖИВЕЯ"....НЕ "ОЦЕЛЯВАМ" КАТО ТЕБ...ХАХАХАААА ....ОЦЕЛЯВАТ САМО "ПРИМИ. ТИВИТЕ"....ХАХАХАААА КОИТО НЕ СА В КРАК С ВРЕМЕТО!
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А защо границите с ЕС са затворени за българите и не могат да пътуват свободно в ЕС. След 16 години 6лизане на брюкселски гъзоBе българите могат ли свободно пътуват в ЕС като западно европейците? Защо границите към ЕС са затворени за българите? Или българите са нещо втора категория хора, втора категория членове на ЕС?
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
След Аржентина още един Тръмп се появи, този път в Европа. Вилдерс обеща да спре подкрепата за Киев, разширяването на ЕС и финансирането на ЕС. Какво ще изпълни не е ясно, но кошмарът на европейската улица вече започва. Дори и Нидерландия да не излезе от ЕС като Великобритания, те както Фицо и Орбан, винаги ще критикуват и блокират решенията на режима в Брюксел.
14
0
 
3
 
! Отговори
Нане преди 9 месеца
На юрохейталаците трябва се даде урок... Цялата мигрантска пасмина изобщо да не се спира, а да бъде извозена към юрохея... ===)))
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя път обаче не е сигурно, щото няма да има оцеляване, няма от какво. Сами ще се затриете, вече се затрихте половината.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вече стана ясно, че украинците воюват срещу Русия не по собствено желание, а по заповед на англосаксонците.
11
14
 
1
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 9 месеца
АЗ ЖИВЕЯ И РАБОТЯ НА ЗАПАД И ПАРИТЕ МИ СТИГАТ, ЗАТОВА СЪМ ДОВОЛЕН ОТ ЕС......А, ТИ КАТО НЕ СИ ДОВОЛЕН ОТ ЕС, ДОБРЕ ЛИ ЖИВЕЕШ У БЪЛГАРИЯ И СТИГАТ ЛИ ТИ ПАРИЧКИТЕ..ХАХАХАААА ...
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До САМО ПИТАМЕ: И пак сме оцеляли. Ще оцелеем отново, въпреки Европа.
9
13
 
2
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 9 месеца
И...колко от тия 1300-години, България е била самостоятелна, като цели 700- години, сме били под чуждо управление...ХАХАХА ТУРЦИЯ НИ ВЛАДЕЕ 500 г. А ВИЗАНТИЯ-200г...ЗА руското робство 50г. дори не говорим!
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Със запада България намаля с 4 милиона. 2 милиона измряха, други два милиона отидоха да слугуват и да пpocтитуират на Запад. От развита индустриална стран, сред 30те най-развити икономики в света, се превърна в жалко подобие на държава от Третия свят.