Нарязаните фигури от МОЧА "полегнаха" на кална поляна в с. Лозен

Вижте снимки от мястото, на което са пренесени
23 дек 2023 15:58, Александър Попов
304

Снимка: БГНЕС

Нарязаните на парчета фигури от Паметника на съветската армия са буквално поставени в калта на поляна в софийското село Лозен, съобщи БГНЕС.

На снимките, заснети с дрон, ясно личи как бронзовите елементи на паметника все още не са прибрани в халетата, предвидени за целта.

От документи, разпространени по-рано днес от областната администрация на София става ясно, че е назначена специална охрана на частите, въпреки че в халетата не се вижда такава.

В 4.30 ч. през нощта отрязаните елементи на паметника бяха превозени до халетата в с. Лозен. В момента работници разглобяват скелето, издигнато около най-високата част на паметника в центъра на София.

В плана за демонтажа на паметника бе предвидено всяка от фигурите да се разчлени на две части от кръста нагоре - половината на торса и главата и другата половина, всяка от които е около 4-5 тона. Запълнените с бетон крака също бяха разделени от кръста надолу и демонтирани поотделно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
9
 
11
 
! Отговори
ХИЧО преди 9 месеца
И във Варна има две подобни извращения,но за тях ще трябва някаква бомба направо да се взривят,защото са от социалистически бетон....
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега че дуете супата и ще чакате НАТО да ви я охлади.
40
11
 
7
 
! Отговори
ГЕРМАНИЯ НАД ВСИЧКО! преди 9 месеца
СЛАВА НА ГЕРМАНИЯ! СЛАВА! СЛАВА! СЛАВА! БЪЛГАРИЯ ПРИЯТЕЛ НА ГЕРМАНИЯ! РУСИЯ ВЪН! АНАТЕМА!
39
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Четеш коментарите, и осъзнаваш защо е такава държавата
38
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Още ли дуднете за мочата ви+ Еми съсипахте парка и още ли искате? Сегав ажно е каквоо наред? Цар Освободител, който не е наречен така заради нас, да не се ласкаем, а защото е отменил помещицвото, храма Александър Невски, паметника Шипка, какво ли?
37
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На бунището на историята, буквално. Това, което трябваше да се случи преди много години. Всички бивши соц. държави се осъзнаха, смо ние копаем дъното с бленове по болшевишкия строй.
36
11
 
7
 
! Отговори
Трябва време преди 9 месеца
Не виждата ли как русофилите обаче недоволстват - искат си синджира. Искат да са роби и това е. Така са си свикнали.
35
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До За ЕС и НАТО...До това ли опряхте , свършиха ли снарядите и живата сила . Кофти че и Бг-корабът със ''хуманитарна'' помощ не пристигна в Украйна , с БЕЛОТО !
34
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много е тъжно! А още по-тъжно е как всички и.д.ио.ти, които обиждат статуите, са толкова невежи! Еснафи и майцепродавци сте.
33
13
 
7
 
! Отговори
УЖАС!!!! преди 9 месеца
Свиленски ще си нацапа марковите обувки, като ходи да полага венци за зaкланите дечица от паметника. И като иде да им подрежда главичките.
32
11
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ СЪС ВЪПРОСИ: ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ЛИ ПАМЕТНИКА НА МЯСТОТО МУ! ИЛИ ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ НО ПОСЛЕ В МУЗЕЯ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО ИЗКУСТВО ! ИЛИ ДА СЕ ОСТАВИ ТАКА ! ИЛИ ДА СЕ ВЪРНЕ НА ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ :D АЗ ЛИЧНО ЩЕ ГЛАСУВАМ ДА СЕ ОСТАВИ ТАКА ТЕ С ВРЕМЕТО ЩЕ ГО ДОНАРЕЖАТ И ВЪРНАТ НА ВТОРИЧНИТЕ :D
31
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ах колко естествено про-руския сайт Днес.ру да се закъхъри за някакви ръждавейки къде били полегнали... Добре че на никой нормален човек не му пука...
30
7
 
4
 
! Отговори
Учуден преди 9 месеца
Интересно щеше да бъде,след като всяка партийка си гони интересите на скритите си началници,дето им дърпат конците от Масква,ДПС то да бяха предложили да се издигне ИСТОРИЧЕСКИ паметник на Сюлейман паша на връх малък Бедек,срещу връх Шипка,че да имаме спомен все пак от какви душмани сме се отървали?!Сакам да речем,че поне в историята да сме реципрочни.И привържениците на турската империя имат демократичното право да си издигат паметници ,именно по логиката на русоробите,русофили,недояли,недопили
29
11
 
10
 
! Отговори
ТОВА Е ВЕЛИКДЕН... преди 9 месеца
....И КРАЙ НА РУСКОТО БОЛШЕВИШКО РОБСТВО КОГАТО НИ ВЗЕХА ВСИЧКО И НИ НАПРАВИХА "СОЦРОБИ НА ТРУДА"!!!!
28
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ВЕЛИКА ГЕРМАНИЯ..От 1989г. до сега , се ПРОМЕНИХА много неща , дори се завърна И ФАШИЗМЪТ В ЕВРОПА , или си сляп !?А вече говорим и за ИСЛЯМИЗАЦИЯ на Европа .
27
9
 
12
 
! Отговори
О преди 9 месеца
Кой им е охрана?Копейкин ли?Горкият човек сигурно е в траур,ще подтотвя достойно погребение на светинята,пред която се е кланял....Не успя да яфспаси и ще отнесе доста ругатни от господаряхси в Кремъл.
26
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Народния съд!
25
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Малко е, трябва да ги заровят на не по-малко от 2м.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ахахаха АХАХАХ....Най-добре се смее , последен който се смее .../Бг-поговорка/.Айде бЕгай да си доизпиеш млякото , и после тичай на катерушките !
23
14
 
10
 
! Отговори
ВЕЛИКА ГЕРМАНИЯ преди 9 месеца
В момента в българското общество се води спор, който е отдавна решен - Запада или Русия. Този спор беше решен през 1989-та в България, след като смени геополитическата и ос. Това стана след като БЕРЛИН избра че харесва повече западния начин на живот от руския начин на живот. Когато от едната страна на стената хората се веселяха и празнуваха, а от другата страна стреляха на месо тези, които опитваха да избягат. Имаше хора които опитваха да бягат и през канализацията. Русия е ЗЛА ЧУМА. ВЪН!АНАТЕМА