Нарязаните фигури от МОЧА "полегнаха" на кална поляна в с. Лозен

Вижте снимки от мястото, на което са пренесени
23 дек 2023 15:58, Александър Попов
304

Снимка: БГНЕС

Нарязаните на парчета фигури от Паметника на съветската армия са буквално поставени в калта на поляна в софийското село Лозен, съобщи БГНЕС.

На снимките, заснети с дрон, ясно личи как бронзовите елементи на паметника все още не са прибрани в халетата, предвидени за целта.

От документи, разпространени по-рано днес от областната администрация на София става ясно, че е назначена специална охрана на частите, въпреки че в халетата не се вижда такава.

В 4.30 ч. през нощта отрязаните елементи на паметника бяха превозени до халетата в с. Лозен. В момента работници разглобяват скелето, издигнато около най-високата част на паметника в центъра на София.

В плана за демонтажа на паметника бе предвидено всяка от фигурите да се разчлени на две части от кръста нагоре - половината на торса и главата и другата половина, всяка от които е около 4-5 тона. Запълнените с бетон крака също бяха разделени от кръста надолу и демонтирани поотделно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
9
 
10
 
! Отговори
До ВСИЧКИ РОМИ преди 9 месеца
Теглото само на единия крак е 300 килограма. На вторични ще спечелите 150 лева. САМО ОТ ЕДИНИЯ КРАК.
61
7
 
10
 
! Отговори
Майора преди 9 месеца
Жако , за вас да е по важен еди паметник и съдбата му , отколкото съдбата на обикновени хора , преживяващи с 200-300 лв, тероризирани от ало измамници , бити и ограбвани по селата ако живеят сами , унижавани да просят за да пцелеят! Паметника ли е по важен или съдбата на хората!
60
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще има материал за бронзови монети номинал 2 стотинка по случай 35 години от падането на комунистическия режим в България.Цена на монетата 1 ст.
59
2
 
1
 
! Отговори
моля? преди 9 месеца
До Калтаците, ти заплашваш ли
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Как да премахнете лошата миризма от заглавието!
57
8
 
10
 
! Отговори
Калтаците, преди 9 месеца
Дето сега се радват да се приготвят да реват! Ама няма да минава ,,молим ти се, бате Владимире, байдън ми каза да правя тъй"!
56
6
 
9
 
! Отговори
Ром с каруца преди 9 месеца
Махнете му охраната, нищо няма да му стане. Аз давам честната си дума!
55
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Национална трагедия!
54
6
 
11
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 9 месеца
казах на Линда да ми напрви торта с детска главичка за следобдна закуска. Слава Украине!
53
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
''Само'' 43 436 са загиналите в София мирно население , от бомбардировките на САЩ и АНГЛИЯ !И фашизмът се завръща в Европа , спете спокойно деца !
52
11
 
9
 
! Отговори
касапска торта преди 9 месеца
Как може да отрежеш главата на 4 малки дечица, само заради да ги сложиш върху тортата на Да България?
51
10
 
13
 
! Отговори
ХИЧО преди 9 месеца
Мутрафонова къде ще положи венец пред тленните останки?Как ще стигне до тях в калта?Трябва някой да я избута до там с палетна количка.....
50
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Варвари и талибани
49
3
 
11
 
! Отговори
:) преди 9 месеца
В село лозен до пункта за вторични суровини. :)))))))))) никъв музей, отива за скрап :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) който не знае, да му кажа :)))))))))))))))))))))
48
4
 
3
 
! Отговори
Kitty преди 9 месеца
А този сайт ще бъде денацифициран!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
47
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До УЖАС!!!!Като се има в предвид че всеки 2-ри в Бг е неграмотен , и същите се пишат за ''АТЛАНТИЦИ'' , то е ясно какво ще пишете .Жалко за примитивизмът с който се радвате на детските главички , и ''тортата'' ... , а се пишете за народ от ЕС , ''уж'' от ''бяла'' държава ...
46
13
 
9
 
! Отговори
Kitty преди 9 месеца
Един ден така ще нарежем паметниците на всички демократи, включително и оня на масовия убиец Роналд Рейгън. Само руската армия да дойде тук! И ще има този път брутална саморазправа с всеки продажник на родината! Ще бъдете издирени по интернет, ай - пи - та и всичко, що се сетите.............Всеки, заснет на протести срещу Русия и всичко руско ще бъде идентифициран от руснаците..................Милост този път няма да има! Нито за вас, нито за децата ви! Няма да има кой да отмъщава за вас!
45
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Има и хубава новина и тя е, че никой не се доверява на предатели. САЩ. бавно, но педантично ще отнеме бизнеса на така наречения БГ бизнесмени САЩ са доказали своите устойчиви интереси. Не се шегувам, радвам се, че голяма част от БГ бизнесмени ще фалират и ще загубят бизнеса си заради инвазията на американския бизнес. Американските бизнесмени и политици поне са интелигентни.
44
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
E зaщo бe, нa Димитpoвrpagckия naзap ceprиитe чakaт?
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А сега изпраскайте още една вещица с кукумяввйа ня мястоъл и нажтози паметник