Половината българи не очакват войната в Украйна да приключи през 2024 г.

По-скептични са привържениците на опозицията
145
Половината българи не очакват войната в Украйна да приключи през 2024 г.

Близо половината българи не очакват войната на Русия в Украйна да приключи тази година. Данните са от сондаж на "Галъп интернешънъл", специално за БНТ.

Две години след пълномащабната руска инвазия в Украйна 30,7% очакват войната да приключи до края на годината, но 49,9% не очакват край. Останалите се колебаят.

Демографският разрез показва, че при най-младите очаквано мненията се формират по-трудно. Същото важи и като цяло за групите с по-ниски образование и достъп до информация.

Според 43% от хората на възраст 26-35 години войната няма да свърши, а 38 на сто са на мнение, че краят й ще настъпи през тази година.

Половината от възрастните над 66 години не вярват, че краят на конфликтът ще е през настоящата година.

Привържениците на опозиционните партии са по-скоро скептично настроени относно край на войната през 2024 г. Привържениците на управляващите партии са по-оптимистично настроени.
 
Цели 63% от привържениците на „Възраждане“ не очакват, че краят на войната ще е през тази година. Скептиците при симпатизантите на БСП са 60%.

* Изследването е проведено за БНТ между 1 и 9 февруари 2024 г. сред 808 души по метода "лице в лице" с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 54 хиляди души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: войнаукрайна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Два квартала два месеца тия що за воина правятОтиди и ги закривани за два дена аман от циркове
104
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тя вече приключва... украинските нацисти са сломени! Само Мара Гаргамел още точи зъбки на България и какво може да изцеди в близко време..
103
1
 
3
 
! Отговори
До Пешо преди 6 месеца
Добре бяха рускините, не подбират! За други дето казваш ,трябва първоначален контакт, е закакво, да се види кой от кой е по-*** ли?
102
2
 
3
 
! Отговори
Опг-Перник преди 6 месеца
Няма съмнение,че много българи подкрепят действията на терористите от Кремъл,както няма съмнение,че голяма част от населението на България са лош генетичен материал...за съжаление.Едното потвърждава другото.Само тука може да си избираш едни и същи крадци и mутри да те управляват 35 години и да провалят живота ти и държавата.Не народ,а сбирщина.
101
1
 
4
 
! Отговори
Пешо Алкохолика преди 6 месеца
Откакто забраниха на рускините да пътуват, 2 лета на Слънчака е суша... българките и украинките първо искат вечеря, а аз в 8 вече съм пиян на мотика. Рускинята я еб'ш после се запознавате
100
0
 
2
 
! Отговори
По повод преди 6 месеца
На предстоящото честване на 3 март - полуосвобождението на 20%от България от най-ретроградната империя на света, която държи като роби собствения си народ, но ,,освобождава" други народи, за да им са васали,Митрофанова я гониха, не се махна защото явно тук е руска губерния, агресора в най-долната война на 21 век....Може да поменем само нашите опълченци спечелили боя на Шипка, но нищо друго!
99
3
 
4
 
! Отговори
До 91 преди 6 месеца
То нали и клипа в Тубата дето дъщерята на Зеленски го нарича нацист и убиец на украинския народ, накрая установиха че е руска инфлуенсърка 6 години по-голяма от дъщерята на Зеленски! Ама то направено за по елементарни и наивни хора!
98
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Половината българи искат да воюват срещу Русия, затова си преизбират все същите управници.
97
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Голям подарък , камари с изпражнения от краварници пред руското посолство във Варшава . Това се казва истинска позиция .
96
5
 
3
 
! Отговори
Мачкай Русийо!!!! преди 6 месеца
Въпросът е неточен. Питайте българите,колко от тях подкрепят Русия и колко хунтата на Зеленски! Евроатлантици,ще останете разочаровани от резултатите
95
2
 
1
 
! Отговори
До 91 преди 6 месеца
Ама ти там ли беше?
94
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
България не мрази Русия, Русия мрази света!
93
3
 
6
 
! Отговори
До 92 преди 6 месеца
За какви избори в Русия говориш, в Русия има избори, но няма избор, това е бутафория!
92
8
 
3
 
! Отговори
Добре преди 6 месеца
Дори и хипотетично Русия един ден без война да има тези територии, които все пак успя да окупира от Донбас до Крим, това са около 25 хил.кв.км. Напълно разрушени градове, инфраструктура, няма хора, даже и за руснаци които живееха там, не рускоезични, Русия е убиец, гад....И какво ще ги прави, там плъхове само живят!?! За диктатора няма значение разрушенията, убитите хора, мъката! То ако имаше, той нямаше да е диктатор!
91
4
 
3
 
! Отговори
Дарк преди 6 месеца
Ще си проличи след изборите в Русия.От Запада зависи да приемат мир при съществуващата територия,ако от Русия не само пиар,че биха сключили мир,ако им признаят новите територии за техни и не поставят по ще условия.Пп принцип всичко зависи от Русия кога ще я приключи.От Запада зависи само на приказки.
90
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин е казал на Лукашенко може да ги приключим много бързо но ше има много жертви на Сирски майка му и баща му живеят в русияа синът му го нарича предател, сложна е ситуацията
89
1
 
2
 
! Отговори
Точен преди 6 месеца
До ясноНаивник.
88
9
 
1
 
! Отговори
Брахмапутров преди 6 месеца
Жужето какво каза като приеха финците в НАТО? Не ни бърка нека влизат. Същото ше каже и за укрите, а холопите му ше приемат всичко което им поднесе, т.е накрая ще каже удържахме нато извън тероториите на русия от 91ва и всчики ше му ръкопляскат.
87
12
 
4
 
! Отговори
ясно преди 6 месеца
Умер Путинн =война скончалос!
86
2
 
5
 
! Отговори
До 77 преди 6 месеца
Каза ти и в Запорожие думна оръжеен склад. Един самолет няма как да ги спре. То това да не е наша авиация.