Половината българи не очакват войната в Украйна да приключи през 2024 г.

По-скептични са привържениците на опозицията
145
Половината българи не очакват войната в Украйна да приключи през 2024 г.

Близо половината българи не очакват войната на Русия в Украйна да приключи тази година. Данните са от сондаж на "Галъп интернешънъл", специално за БНТ.

Две години след пълномащабната руска инвазия в Украйна 30,7% очакват войната да приключи до края на годината, но 49,9% не очакват край. Останалите се колебаят.

Демографският разрез показва, че при най-младите очаквано мненията се формират по-трудно. Същото важи и като цяло за групите с по-ниски образование и достъп до информация.

Според 43% от хората на възраст 26-35 години войната няма да свърши, а 38 на сто са на мнение, че краят й ще настъпи през тази година.

Половината от възрастните над 66 години не вярват, че краят на конфликтът ще е през настоящата година.

Привържениците на опозиционните партии са по-скоро скептично настроени относно край на войната през 2024 г. Привържениците на управляващите партии са по-оптимистично настроени.
 
Цели 63% от привържениците на „Възраждане“ не очакват, че краят на войната ще е през тази година. Скептиците при симпатизантите на БСП са 60%.

* Изследването е проведено за БНТ между 1 и 9 февруари 2024 г. сред 808 души по метода "лице в лице" с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 54 хиляди души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: войнаукрайна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ще приключи като умре Путин, естествено до към 10 години, по други начини, може и тез дни
84
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Войната, която е между САЩ и Русия и се води на територията на бивша Руска република ще свърши, когато Путин каже, т.е. когато прецени, че е достатъчно защитен интересът на Русия. Или по-точно, когато нато се върне в границите си до 1997 г. Ако някой не е съгласен с това, Путин може да преосмисли желанието си и да поиска връщане в границите до 1991 година.
83
4
 
4
 
! Отговори
Губещи преди 6 месеца
В тази война печеливши няма.Има само губещи и убити.
82
3
 
2
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 месеца
СВО в Украйна ще свърши най-рано в края на 2026 г.!
81
9
 
5
 
! Отговори
Домодедов преди 6 месеца
Жубето ше се наиграе скоро, продава нефт основно за рупии, а в замяна на тях може да купи само банани и подправки.
80
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Светът е в задънена улица, явно ще трябва да се върнат фабричните настройки чрез ядрено форматиране. И всичко да започне отначало и на чисто.
79
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ес ,натото фалира То е ясно че ще има ядрена ликвидация на Русия.
78
13
 
4
 
! Отговори
ес ,натото фалира преди 6 месеца
Ако НАТО отстъпи това постава на съмение кой ще е следваща жертва може би България ще бъде ликвидрана че е малка и САЩ няма да фърли чдрено. Ако пък НАТО не отсъпи, накрая ще ще се стигне до ядрена ликвидация.
77
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Войната е решение но единия ще бъде унишожен. Явно не е най-доброто решени.
76
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путинчета, защо велика Русия спря да мята безразборно ракети по Украйна като и свалиха А50 на 23 февруари? Да не би вече да няма кой да целеуказва и направлява ракетите? Русия тези дни праща по гражданите на Украйна само ирански шахеди. Що така бе другари русофили? Ситурно няма повече читави самолети А50 или още по-лошо екипажи за тях.
75
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз не си представям Русиа да се призне за пожедена, дори Путин да го няма вече. Това ще края и като държава, ще се разпадне на съставните си републики. Но и НАТО и ЕС са заплашени от същото разпадане ако Русия спечели конфликта. Нещата са на живот и смърт и никой няма да отстъпи.
74
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази година в Украйна трябваше да има президентски избори. И Путин да сложи Медвечук! Ама се иска малко акъл и още по-малко, мания за величие!
73
4
 
10
 
! Отговори
2024 към Края си преди 6 месеца
ще е Велика - 2мата ми Любими Президента - Доналд Тръмп и Владимир Путин - ще Бъдат ПреИзбрани и с Нови Мандати - какви Либерастки Сълзи ще се Леят към Края на Годината - ще е Страхотно!
72
10
 
5
 
! Отговори
Россия=Психиатрия преди 6 месеца
Войната ще свърши най-рано през 2026 освен ако преди това някой доблестен руски офицер не пусне един 9-милиметров в слепоочието на Путин. Руското военно производство ще достигне пик тази годи след което ще започне да намалява. Така, че украинците очаквано преминават в активна отбрана за изтощаване на противника и ще опитат отново през 2025 да разкъсат отбранителната линия на руснаците. ВСУ вече спечелиха битката за Черно море и след пристигането на Ф-16 ще имат паритет и във въздуха.
71
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
САЩ загубиха в Сирия.
70
3
 
6
 
! Отговори
Путин е Познатото преди 6 месеца
но Медведев, ще е "Уайлд Кард" - наистина, ще стане лошо за НАТО при Патриот като Медведев!
69
3
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 6 месеца
Според юдейската кабала тази война трябва да приключи около деня на есенното равноденствие на 2025-та година. Така са я планирали ционистите - 1290 дни...
68
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 74 Не ви ли омръзна да ни заливате с путинска пропаГАДна пoмия? Харков фашиста Путин ще го гледа през крив макарон.
67
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Харков след падането на Авдеевка бандеровците разпродават масово недвижимо имущество на половин цена имотния пазар се срина
66
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Войната може никога да не свърши. Това е война на показна мощ между НАТО и Русия, Между Запада и Изтока. Никой няма да отстъпи и да се опозори пред света като победен. Който и да отстъпи ще загуби авторитета си на световна сила. В задънена улица са и двете страни. Единствения изход е ядрена война и взаимно унищожение.