Професия “Балонеса"?! По морето търсят момичета за продажба на балони с райски газ

Екзотичната професия не изисква никакъв опит в занаята
15 май 2024 15:00, Инна Ангелова
107
Професия “Балонеса"?! По морето търсят момичета за продажба на балони с райски газ
Снимка: ess Bailey от Pixabay

Летният сезон у нас на практика още не е започнал. Първите туристи првят плахи стъпки към плажа, заведенията все още не са достатъчно пълни и почти навсякъде се търси работна ръка. Сред най-търсените и вървежни работи по морето е логично да са бармани и сервитьори, хостеси, но… в Китен търсят и балонеси.

Екзотичната професия не изисква никакъв опит в занаята. Така се наричат момичетата, които пълнят и продават балони с диазотен оксид, или по-известен като райски газ. Въпреки полицейските и здравни проверки в заведенията, а също и против забраната, все още се намират места, където такива балони се продават.

Въпросното заведение пуска в социалните мрежи обява, че търси балонеса. Екип на bTV решава да направи проверка и се обажда за обявата за работа. От там обясняват, че за момента балонеса не се търси, евентуално за края на месеца. Не се дава и информация за работата, нито за условията на труд. От заведението казват дори, че обявата вече не е актуална. Собственикът на заведението отказва коментар.

От полицията припомнят, че от септември миналата година има пълна забрана за продажна на райски газ в дискотеки и нощни клубове. Противозаконно предлагане на райски газ има най-често в курортните комплекси, обясняват от полицията.

“Ние ще се самосезираме и ще извършим проверка, като резултатите от проверката ще бъдат докладвани в Районната прокуратура Бургас за произнасяне по компетентност”, коментира главен инспектор Христо Грудов, началник на районното управление в Приморско.

Употребата на такъв тип газ е разрешена само при приготвяне на храни и напитки. Директното му вдишване може да доведе до шокови състояния, халюцинации и дори загуба на памет.

“Може да се получи дори и мозъчна смърт. Предстои акредитирани лаборатории да могат да отчитат, че това е райски газ, нямаме на територията на областта такава лаборатория все още“, коментира Полина Желева от РЗИ-Бургас.

Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева. А при повторни нарушения глобата стига до 12 000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Сифилиско преди 3 месеца
До АнонименДавам да ме оправят само здрави батковци руснаци. Мога по петима да поема на един път.
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 75 Аз няма да крещя на детето си ако разбера че употребява райски газ а ще му бия два яки шамара въпреки че е момиче на 15. Боят оправя, и теб искам да оправя така.
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 76 - Черни панталони, мотор и елече с пачаве! Ще ме забележиш.
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"По-скоро ти също трябва да изпаднеш в нейното състояние след употреба на райски газ" И как ще изпадна в такова състояние, бе? Колко райски газ трябва да вземеш, че да изпаднеш в такова състояние! Малката пикла се е прала с попърсче, после някой батко и е подухнал малко кокич в дупето, стнаало и лошо, ама за пред вас така казала, че срам ...
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 71 Как да те позная? Аз ще съм с изцяло син анцуг и синя лятна шапка. Ти, наркоман райски?
75
0
 
0
 
! Отговори
Сифилиско преди 3 месеца
До АнонименНе съм казал че е безобиден, нито че употребявам райски газ. Просто ми е забавно да се пениш. Представям си го как си на живо и как после ще крещиш на жена си и децата, ако имаш такива и ще си съсипваш семейството. Доставя ми удоволствие това. Може и по една прическа да им спретнеш на жените. Модерно е
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Но ти си за бой дето казваш че бил безобиден." - БЕЗОБДЕН БЕЗОБИДЕН БЕЗООООБИИДЕЕЕЕН!
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 67 Нали ти казах къде ве, наркоман. Ти от този райски газ даже не помниш къде ти казах и кога да се срещнем за да те потроша.
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 70 - Пожелавам ѝ да забременее и да взима тогава, че да е дабъл демидж.
71
2
 
0
 
! Отговори
ЗА БЪЛГАРИЯ! преди 3 месеца
До Анонимен 58 - Добре. Отивма. С пистолета и ... който се върне, се върне артик! По-добре да умра с чест или да си прекарам живоата в затовра, отколкото да трая подобни нападки!
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 64 За разлика от теб племеничката ми след като едва не умря разбра че това е отрова и не взима райски газ вече. Но ти си за бой дето казваш че бил безобиден. По-скоро ти също трябва да изпаднеш в нейното състояние след употреба на райски газ че да ти дойде акъла в куууухата наркоманска чутурааа.
69
0
 
2
 
! Отговори
Краси преди 3 месеца
Лятото по черноморието е пълен разврат.
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дай г@ тая племетничка, да я видиме! АКо едвам не е умряла, трябва са г@ писали у вестите?
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 63 - КЪДЕ!!! АЙДЕ! АКЖИ КЪДЕ! Заклей се, че няма да кажеш на НИКОГО, че ще отиваш, за да не моеж псоле, да ни открият! Само това и идваме!
66
0
 
3
 
! Отговори
ффф преди 3 месеца
Наскоро казах на едни познати,че днешното поколение иска да ме накара да повярвам,че миналотото ненормално,е днешното нормално.Докато сме живи от по-старата генерация,това няма да стане,но след като си отидем от този свят,може би ще стане.Но ние също имаме вина,че тези след нас са обладани от ненормалщината.Само не казвайте,че младото поколение са много по-добри и можещи.Една незначителна част от тях-може би.Масата от тях са с изпилени мозъци.И действително за нищо не стават.
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До от 57 и 58 - Пожелавам на момичето, да думка по балноче РЕДОВНО в близките години и да ти праща клипчета! И се моля, да те срещна някой ден и да имам една малка бутилка с райска газ, че да те шибна по главата с нея, че поне един пострадал да има от райски газ, ама наистина. А не "приеха 14 годишен в пирогов след употреба на райски газ ... и 1.2 литра ракия".
64
1
 
1
 
! Отговори
Сифилиско преди 3 месеца
До от 57 и 58Щом искаш да трошиш, може да идеш да натрошиш една наркоманка, която познаваш. Племеничката ти
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 61 Говоря ти че от това се умира ве, наркоман жалъъъък а ти ми казваш че бил безобиден. Точно щото го твърдиш това е редно да ти натроша кофата.
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да не е баронеса? Реално достойни и прилични доходи могат да се изкарат или с нощен труд от момичетата по морето или с наркотици! Не е ли жалко това!
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 54 - За отпускане не знам, но за втората част си прав. Негавини последици няма. Алкохолът е стотина пъти по-опасен.