Професия “Балонеса"?! По морето търсят момичета за продажба на балони с райски газ

Екзотичната професия не изисква никакъв опит в занаята
15 май 2024 15:00, Инна Ангелова
107
Професия “Балонеса"?! По морето търсят момичета за продажба на балони с райски газ
Снимка: ess Bailey от Pixabay

Летният сезон у нас на практика още не е започнал. Първите туристи првят плахи стъпки към плажа, заведенията все още не са достатъчно пълни и почти навсякъде се търси работна ръка. Сред най-търсените и вървежни работи по морето е логично да са бармани и сервитьори, хостеси, но… в Китен търсят и балонеси.

Екзотичната професия не изисква никакъв опит в занаята. Така се наричат момичетата, които пълнят и продават балони с диазотен оксид, или по-известен като райски газ. Въпреки полицейските и здравни проверки в заведенията, а също и против забраната, все още се намират места, където такива балони се продават.

Въпросното заведение пуска в социалните мрежи обява, че търси балонеса. Екип на bTV решава да направи проверка и се обажда за обявата за работа. От там обясняват, че за момента балонеса не се търси, евентуално за края на месеца. Не се дава и информация за работата, нито за условията на труд. От заведението казват дори, че обявата вече не е актуална. Собственикът на заведението отказва коментар.

От полицията припомнят, че от септември миналата година има пълна забрана за продажна на райски газ в дискотеки и нощни клубове. Противозаконно предлагане на райски газ има най-често в курортните комплекси, обясняват от полицията.

“Ние ще се самосезираме и ще извършим проверка, като резултатите от проверката ще бъдат докладвани в Районната прокуратура Бургас за произнасяне по компетентност”, коментира главен инспектор Христо Грудов, началник на районното управление в Приморско.

Употребата на такъв тип газ е разрешена само при приготвяне на храни и напитки. Директното му вдишване може да доведе до шокови състояния, халюцинации и дори загуба на памет.

“Може да се получи дори и мозъчна смърт. Предстои акредитирани лаборатории да могат да отчитат, че това е райски газ, нямаме на територията на областта такава лаборатория все още“, коментира Полина Желева от РЗИ-Бургас.

Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева. А при повторни нарушения глобата стига до 12 000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
0
 
! Отговори
от 57 и 58 преди 3 месеца
до 53 И знаеш ли защо го приемам толкова лично, защото моята племеничка щеше за малко да умре от райски газ. разбра ли ве, наркоманче райско? Такива като теб с кеф ще ги натроша дето сте ЗА райския газ.
59
0
 
0
 
! Отговори
Сифилиско преди 3 месеца
До АнонименСтруваш ми се напрегнат. Канабисът от индика сортовете помагат. Междувпрочем може и райски газ да те отпусне малко.а ако искаш най сигурният метод е да излезнеш навън и един душ да си хвърлиш че по начина по който пишеш топ..ките ти см ,.ърдятт на изгнил лук в китайски ресторант
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 53 Варна утре 12 часа пред катедралата на козирката..да ти начупя тиквата. Готов ли си, наркоманче райско???. Че много ми се бият наркомани.
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 53 Аре чукваме си срещица райски наркоман??? Готов ЛИ СИ да ти натроша наркоманската тиквА?
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 51 Ти одобряваш употребата на райския газ ли ве? Значи или го употребяваш или не си наред с тиквата. А в българския език има мнооого чуждици които не можеш да ги замениш с български. В случая "чоджум" не е такава дума, но примерно я кажи на български как е кебап ве, смееешник наркомански? Я кажи чешма как е на български ве, смееешник, я кажи как е перде на български ве, смееешник наркомански като и трите думи са турски. Разбра ли ве, наркоманче такова райско?
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Сифилиско 52 - Защо не са забранени и цигарите? Всичко е политика. Ако някой вярва, че правителстовот "Забранява" заради общото благо, не е в час от много време.
54
1
 
0
 
! Отговори
Кирчо преди 3 месеца
Аз си дишам райски газ от време на време. Супер отпускащо е, никакви негативи. Ако алкохола е позволен не виждам защо газа да не е
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 50 - Кажи кой си откъде си, да ми повториш всички си думи, ама лично. Нека да имаме дискусия. Нека се зпаишем и да се пуснем в интерент. Искам,д а ми говориш така и да видим, какви доводи имаш. Нека ти напомня, че преди 35 години, беше збаранено, да носиш дънки. Тогава също имаш хора, като теб, които позлваха подобен език, за да обиждат всеки, който отказваше да е *** на своеволията на корумпираните политици.
52
0
 
1
 
! Отговори
Сифилиско преди 3 месеца
Тя и ракията води до по тежки симптоми ама не е забранена. Защо ли?
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 47 - Не съм наркоман. ДОри напротив. Преди бях доста краен и вярвах искренно, че всички хора, дори и да са на 14, употребили наркотици, трябва да бъдат стерилизирани. Но думата чоджм не ми е позната, може би, защото не съм бил в панелка на село и нямам приятели, които считат, че книжовният български език, не достатъчно добръ за тях и се налага, да позлват ... чужди и неблагоприятно звучащи думи.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"От полицията припомнят, че от септември миналата година има пълна забрана за продажна на райски газ в дискотеки и нощни клубове." А бе пубер наркомански, защо ще забраняват райския газ, като е безвреден? И този сайт не го е забранил всеки случай. Кажи ве, смеееешник наркомански?
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 43 - Еинствено се моля, свети петъ да пребере децата ти преди теб :) ... ТОлкова ти е ниско IQ-то, че не моеж да рискуваме опетняването на геннофонда на подобни същества, като теб. Залужаваш много болка. Не си достоен за вниманието ми.
48
0
 
4
 
! Отговори
гатю рендето преди 3 месеца
браво адмирации за вас драги журналисти на този вдъхновяващо сензационен и категорично обективен сайт...дежурните статии за днес как имало много работа и се търсели служители,дежурната статия за имотите отлични сте...но пропускате дежурната статия за ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ как е времето нещо е студено ли???или чакаме лятото когато е нормално да има горещини и да ни проглушите че е виновно глобалното затопляне...или миналата година била най гореща за последните 1500 г. че знаете преди 1000 как било
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Муахахахааа...наркоманчето не е чувало думата "Чоджум" Муахахаахахаа....
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 40 - За подбно думи, не заслужаваш и да дишаш дори. И нима вярваш на всяка една статия в интерент. ОТГОВОРИ МИ ЕДНО - Нимя ВЯРВАШ, на днес точка беге. Нима днес точка беге, за теб е ДОСТОВЕРЕН сайт, на комуто може да се вярва на 100%?
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Професията изисква хубави цици.
44
0
 
3
 
! Отговори
хахахахахахаха преди 3 месеца
вече използват сайтовете за безплатна реклама на дилъри, колко още може да пропадне едно общество, няма ли прокуратура?
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 41 Продължавай да се друсаш с райски газ, чоджум. Той свети Петър ей такива наркомани като теб най-много ги обича.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От коментарите се разбира че тука има 5-6 наркоманчета които дишат райски газ. Съжалявам ви, райски наркоманчета! Набързо ще ходите при свети Петър в райската градина с райския газ усещам.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 37 - Отново - нито са се надрусали от райски газ, защото това е НЕВЪЗМОЖНО, нито има публично обявени резултати от изследванията на загиналия шофор, така че говори със таква абсолютна сигурност и надменно поведение. "Да не употребяваш и ти райски газ, чоджум?" - Не разбирам последната ти дума, но ти не разбираш нищо от химия и биология. Дори и да видиш човке, употребил райска газ преди 20 секудни, няма как да го разбереш. Ни по повечдение, ни по нищо!