Професия “Балонеса"?! По морето търсят момичета за продажба на балони с райски газ

Екзотичната професия не изисква никакъв опит в занаята
15 май 2024 15:00, Инна Ангелова
107
Професия “Балонеса"?! По морето търсят момичета за продажба на балони с райски газ
Снимка: ess Bailey от Pixabay

Летният сезон у нас на практика още не е започнал. Първите туристи првят плахи стъпки към плажа, заведенията все още не са достатъчно пълни и почти навсякъде се търси работна ръка. Сред най-търсените и вървежни работи по морето е логично да са бармани и сервитьори, хостеси, но… в Китен търсят и балонеси.

Екзотичната професия не изисква никакъв опит в занаята. Така се наричат момичетата, които пълнят и продават балони с диазотен оксид, или по-известен като райски газ. Въпреки полицейските и здравни проверки в заведенията, а също и против забраната, все още се намират места, където такива балони се продават.

Въпросното заведение пуска в социалните мрежи обява, че търси балонеса. Екип на bTV решава да направи проверка и се обажда за обявата за работа. От там обясняват, че за момента балонеса не се търси, евентуално за края на месеца. Не се дава и информация за работата, нито за условията на труд. От заведението казват дори, че обявата вече не е актуална. Собственикът на заведението отказва коментар.

От полицията припомнят, че от септември миналата година има пълна забрана за продажна на райски газ в дискотеки и нощни клубове. Противозаконно предлагане на райски газ има най-често в курортните комплекси, обясняват от полицията.

“Ние ще се самосезираме и ще извършим проверка, като резултатите от проверката ще бъдат докладвани в Районната прокуратура Бургас за произнасяне по компетентност”, коментира главен инспектор Христо Грудов, началник на районното управление в Приморско.

Употребата на такъв тип газ е разрешена само при приготвяне на храни и напитки. Директното му вдишване може да доведе до шокови състояния, халюцинации и дори загуба на памет.

“Може да се получи дори и мозъчна смърт. Предстои акредитирани лаборатории да могат да отчитат, че това е райски газ, нямаме на територията на областта такава лаборатория все още“, коментира Полина Желева от РЗИ-Бургас.

Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева. А при повторни нарушения глобата стига до 12 000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 36 Охоооо и ти ли дишаш райски газ ве, наркоманче? Ашколсун машаааала! А статията прочете ли? Я прочети това от нея: "Директното му вдишване може да доведе до шокови състояния, халюцинации и дори загуба на памет.Може да се получи дори и мозъчна смърт." После ми плямпай че не можеш да се надрусаш с райски газ, наркоманче. не само да се надрусаш, ами може и да пукнеееш бе, наркоманче.
39
0
 
0
 
! Отговори
Рендето преди 3 месеца
Водят Истерична борба срещу тютюнопушенето и толкова толерантни мерки срещу Алкохолизма и Наркодилърите!!!
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 29 - Не е същото, защото дори не е наркотик. Буквално никой не го счиаташе за "наркотик" преди май месец 2022-а ...
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 31.... 100% са били надрусани, а това че може да не са се надрусали от райски газ тия дето колата им се разцепи на две и изтрепаха в Пловдив , а от нещо друго не го прави безопасен. Да не употребяваш и ти райски газ, чоджум?
36
2
 
1
 
! Отговори
30 преди 3 месеца
Да, казах го! 1001 минуса да сложите, няма да се промени факта, че говорите глупости. "Надрусан с райска газ", е като "напил се от минерална вода".
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
""Ай сиктир, значи е разрешен газа за приготвяне на храни и напитки, а иначе предизвиква шокови състояния и загуба на памет....Може да се получи дори и мозъчна смърт? И това ако не е отрова. " - Демек пълни глупости.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Май някой се е позагрижил за търговията с неговите си наркотици с цялата тая пропаганда? И не е ходил на училище в часовете по химия... Абе, ей! Ако запаля 5 чувала с по 50 кила изкуствен тор - амониева селитра цялото ви мутрeнcкa cгaн по морето ще се скъса да се хили. Значи можело да е в храни и напитки - легално било, ама да си го купиш само него - не. Това е като да е легална доматената салата, а доматите да не са?!?
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А ако го сложиш на колата върви по-бързо!
32
1
 
3
 
! Отговори
Турбочалгария преди 3 месеца
Как ли е определена длъжностната характеристика в счетоводните документи?
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Александър или Алек бил бизнесмен и богат.... :))) Боже прибери си вересиите :)
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 18 и 19 - Трябва да сте тотално объркани, ако си мислите, че "райският газ" е отговорен.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това ако е нелегално да се продава не е ли същото като да обявяваш че търсиш наркодилъри? Няма държава, всеки си прави кой каквото иска.
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И какво лошо има в това? Нима не вярвате на Нинова, че райският газ е "наркотик"? АХАХХА! Лудаци! Лелчето просот си го спретна като ПР, деме - видите ли - Нинова - Помагааа! Мисли за хората!
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Миналата година го работих, не лошо, друсаш-друсат и тийновете
26
1
 
7
 
! Отговори
Какво говориш ?! преди 3 месеца
В територията кучета разкъсват хора по улиците. От лошо по-лошо !
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами ку.ро.сму.чки не търсят ли или и за тях е още рано ...
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Айлин го омагоса музиканта Евгений, но тя с токчета е по висока от него, не го хареса нещо, затова избра дребната Валерия :)))
23
1
 
10
 
! Отговори
уин долец преди 3 месеца
Екзотичната професия не изисква никакъв опит в занаята.Много добре написано сваляш гащите и готово.
22
1
 
3
 
! Отговори
Чекмеджето преди 3 месеца
До помислих, че е Ха, нищо чудно покрай продажбата на райския газ, да върви и продажба на г*з (дyпенце).
21
1
 
13
 
! Отговори
помислих, че е преди 3 месеца
някаква кодова дума за пpоcтитyция.