Дават Манол Пейков на прокурор заради къщата на Димитър Талев

Дерпутатът събрал за нея от дарения 200 000 лв., но тя бе съборена
Обновена: 29 май 2024 12:16 | 29 май 2024 12:16, Петър Бойчев
33
Дават Манол Пейков на прокурор заради къщата на Димитър Талев
Снимка БГНЕС

От партия „Възраждане“ дават депутата от ПП-ДБ Манол Пейков на прокуратурата. Причината е родната къща на Димитър Талев в Прилеп, за която през 2023 г. Пейков започва акция по закупуването й. Той публикува пост във Facebook с банкова сметка за набиране на средства.

От партията твърдят, че по сметката на Манол Пейков, която е негова лична сметка, постъпват средства от дарения в размер на над 200 000 лв. „Повече от година Пейков не предприема никакви действия по закупуването на имота, нито дава обяснение как и дали са разходвани дарените средства“, обясняват още от „Възраждане“.

Добавят и че на 24 май тази година част от къщата на писателя е съборена и напълно разрушена, като се позовават на данни на Виктор Стоянов от фондация „Македония“. „Докато чакаме да се купи къщата на Талев в Прилеп, Агенцията за национална сигурност вече я събори. Справедливост не чакайте“, твърди Стоянов.

От „Възраждане“ настояват да бъде извършена проверка дали има измама и как е разходвана сумата за над 200 000 лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
27
 
! Отговори
Алов преди 1 месец
Толкова алчни,че ми се гади. Няма да се изненадам ако почнат да застрояват гробищата в София за нови имоти и сгради и далаваери
8
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредна далавера от ППДБ
7
28
 
10
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
За да се извърши проверка, трябва да се сезира прокуратурата. А за да се сезира прокуратурата, трябва да има уличаващи факти и доказателства за извършване на измама. А това, че копейката днес се е събудил с някакви бръмбари в главата, не означава, че има извършено престъпление. Нормалните хора правят разлика между казал и доказана измама. Само чебурашките му вярват.
6
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ManolPAY-off е един долен имамник, който си сменя "идеологията" както му е угодно...До оня ден пее за Чебурашка а днес е върл Евроатлантик...ако от Китай му дадат пари ще пее песни на Мао..Долен, подъл и непочтен ЕвроДжендерасткиАтлантик!
5
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом за таква съборетина 200 000 не стигат, значи макетатата са много алчни.
4
33
 
15
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
,,Възраждане" пак се изложиха! На тях иска ли им някой обяснения как похарчиха субсидията!? И да пита, лидера им мълчи като пън! Манол е честен човек! Може да е евроатлантик, но е идеолог, а не келепир атлантик като гербунгелите! Нали, за да купи къщата, някой трябва да му я продаде! Не може да бъде евроатлантик - прагматик!
3
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дори и да я беше купил, онези северномекедонците пак щяха да я съборят. Даже тогава цялата щяха да я взривят, само защото е българска собственост.
2
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КОНПИ да отнеме къщата на Копейкин купена с 1 милион партийна субсидия :)))
1
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Парите да се изразходват като се купи оръжие за украйна и да бъде изпратено на фронта. Това ще е най-голямото наказание за koneйkитe