Симеон за останките на Фердинанд: Благодаря, това е историята

Това е символ на единение
Обновена: 29 май 2024 18:15 | 29 май 2024 17:30, Стела Стоянова
340
Симеон за останките на Фердинанд: Благодаря, това е историята
Снимка: БГНЕС

Преди всичко съм благодарен. Това е за историята на България. Благодаря на Господа, че съм доживял този момент. Страшни емоции са. Какво ли не минава през мисълта ми в такива моменти.

Това емоционално каза пред журналисти Н.В. Симеон Сакскобургготски, който посрещна тленните останки на дядо си цар Фердинанд I в Двореца "Врана", предаде БГНЕС.

"Този акт показва, че уважаваме миналото си, признаваме го и го зачитаме. Мисля, че е много по-добре да е тук - в семейната крипта", добави Сакскобургготски.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Той изрази дълбока надежда връщането на останките на цар Фердинанд да е символ на единение на българската нация. "Дай, Боже! Това е сигнал към нашето настояще, най-вече да гледаме към бъдещето. Ако нямаме представа за миналото, не можем да очакваме много за бъдещето", заяви Симеон Сакскобургготски.

Бившият български премиер и цар Симеон Сакскобургготски заяви, че приема идеята на БГНЕС в София да бъде кръстен булевард на името на Цар Фердинанд предвид заслугите на монарха за модернизацията и европеизацията на България и в частност на нейната столица.

Едни от най-красивите здания в София са построени по времето на неговото 31-годишно управление от 1887 – 1918 година.

Вижте в галерията кадри от днешната церемония по погребението на Фердинанд
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още по темата: ФердинандСимеон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
9
 
5
 
! Отговори
ВЪЗРОДЕНА БЪЛГАРИЯ преди 1 месец
ЕДИНСТВЕНИЯТ ЦАР НА БЪЛГАРИЯ ОТ 1400 ГОДИНИ, НА КОЙТО БЪЛГАРИТЕ ЗНАЯТ КЪДЕ Е ГРОБА..... ТОВА ВЕЧЕ Е ВЪЗРОДЕНА И ЦИВИЛИЗОВАН БЪЛГАРИЯ.... БЛАГОДАРИМ НА ЦАР ФЕРДИНАНД, ЧЕ НЕ Е ДОПУСНАЛ БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ 16 ТА РУСКА ДУПКА....... БОГ, ЦАР, ОТЕЧЕСТВО....!!
172
2
 
4
 
! Отговори
Дякона преди 1 месец
За чиста и свята република!
171
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега има възможност да се провери,чрез ДНК тест,дали Борис е син на Фердинант и дали Симеон е син на Борис.(Да се изясни,има ли семейна царска тайна на кобургите)Само тогава може да се твърдиче България е имала царе на третото царство.
170
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо ли зиври руски *** поСССРан, може би в България не е разбран? В парламента са отбор ДС ченгета: Буда, Куна, Болен, Дуди и Местан. На Русия те са клетва тежка дали, дори на КГБЕ България са обещали. Заплашва бляда Путейкин: Братушки, отново ще ви посетим с катюшки! Товаришч, камарад, веч сме в НАТО, а чичо Сам с бича робовладелски гърба ти шари и от болките ревеш, нас страх ни е, дано ни разбереш.
169
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В народния театър антибългарска пиеса, най-големия предател върнат, български попове на крака при най-големия българомразец вартоломей , американския посланник в АЕЦ козлудуй, да изреждам ли още, това е от рази седмица само
168
1
 
0
 
! Отговори
до преди 1 месец
Делян Пеевски ли предлагаш?
167
1
 
1
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Звездичките отдолу да се четат като гей.
166
2
 
7
 
! Отговори
6 преди 1 месец
А Паметникът на Съветската армия не е ли история,Сими!?
165
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От Фердо катастрофаджията и Симо комарджията прокопсия не сме видели .
164
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Чечня и в Грузия, сега и в Крим в Русия комунизъм нов ще съградим. С тръбопровод Европа ще прекосим и канчето ребята умело да въртим, чрез газ и нефт Запада ще съкрушим. Патриарх московски панахида дава, божества Ленин, Сталин споменава. Андропв, Черненко ръци арсеник, Елцин бил алкохолик, Путянкин велик. Кремълски камбани на умряло бият, кучетата рублажийски злобно вият. При турския султан се Путянкин жалини" До Черното Море тръбите ми железни, захвърлени накуп въздишат празни.
163
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
на вас плебей ви трябва истински българин за цар ! тогава ще плачете за Фердинанд , даже и венци ще му слагате ....
162
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Чечня и в Грузия, сега и в Крим в Русия комунизъм нов ще съградим. С тръбопровод Европа ще прекосим и канчето ребята умело да въртим, чрез газ и нефт Запада ще съкрушим. Патриарх московски панахида дава, божества Ленин, Сталин споменава. Андропв, Черненко ръси арсеник, Елцин бил алкохолик, Пyтя велик. Кремълски камбани на умряло бият, кучетата рублажийски злобно вият. При турския султан се *** жалини" До Черното Море тръбите ми железни, захвърлени накуп въздишат празни.
161
1
 
15
 
! Отговори
Рендето преди 1 месец
Симеончо, баща ти ненавиждаше дядо ти Фердинанд и това също е История!!!
160
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поне 22 век няма да загубим - просто няма да ни има като нация вече.Както се казва от дето дошло там и отишло, та нали пъпа ни е хвърлен в Берлин.Явно сме им дадени на концесия с леки прекъсвания ТБД се влачи от Берлин.Та без руско турската война изцяло манипулирана от Бисмарк вие нима смятате. че това племенце дето вика на Доган голям политик щеше да има нещо повече от екзархия и новини на български по турската телевизия.Моля ви се.
159
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
то връщане на най големия предател в новат българска история е поредна плюнка в лицето на българския народ и явен знак, че се работи да бъде заличен
158
2
 
15
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Този човек пречупи порива на българите към национално обединение. Стотици хиляди българи дадоха живота си за него, а този ги пропиля заради личните си амбиции и материално благополучие. Сега оставиа да върнете тук мършата и на Сюлейман паша и на него ще има има кой да му носи китки като *** блюдолизци събрани да посрещнат тази на фердинанд. С този акт се изгавриха с паметта на загиналите във войнишкото възстание над 400 български войници. Анатема и позор на този и днешната пасмина.
157
0
 
4
 
! Отговори
Симеончо преди 1 месец
И аз искам тленните останки от дядо ми да ги занесат на карибските острови с почести на гвардейци,топове,солюти и сто венеца.гадняри мръсни.използва ти да си премиер и доограбихте България.
156
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И него ще взривят .. за разлиак от татко ти, дядя ти НИКОЙ не го харесва.
155
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те не са български царе..те пграбоха България..защото са АнглСаксони
154
1
 
20
 
! Отговори
историческа прокоба преди 1 месец
Заради Фердинанд сме загубили 20 век, а 21 век почна с идването на внука, май загубихме и 21 век.