Симеон за останките на Фердинанд: Благодаря, това е историята

Това е символ на единение
Обновена: 29 май 2024 18:15 | 29 май 2024 17:30, Стела Стоянова
340
Симеон за останките на Фердинанд: Благодаря, това е историята
Снимка: БГНЕС

Преди всичко съм благодарен. Това е за историята на България. Благодаря на Господа, че съм доживял този момент. Страшни емоции са. Какво ли не минава през мисълта ми в такива моменти.

Това емоционално каза пред журналисти Н.В. Симеон Сакскобургготски, който посрещна тленните останки на дядо си цар Фердинанд I в Двореца "Врана", предаде БГНЕС.

"Този акт показва, че уважаваме миналото си, признаваме го и го зачитаме. Мисля, че е много по-добре да е тук - в семейната крипта", добави Сакскобургготски.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Той изрази дълбока надежда връщането на останките на цар Фердинанд да е символ на единение на българската нация. "Дай, Боже! Това е сигнал към нашето настояще, най-вече да гледаме към бъдещето. Ако нямаме представа за миналото, не можем да очакваме много за бъдещето", заяви Симеон Сакскобургготски.

Бившият български премиер и цар Симеон Сакскобургготски заяви, че приема идеята на БГНЕС в София да бъде кръстен булевард на името на Цар Фердинанд предвид заслугите на монарха за модернизацията и европеизацията на България и в частност на нейната столица.

Едни от най-красивите здания в София са построени по времето на неговото 31-годишно управление от 1887 – 1918 година.

Вижте в галерията кадри от днешната церемония по погребението на Фердинанд
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още по темата: ФердинандСимеон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди смъртта си султан Сюлейман казал трите си желания: 1) Ковчехът му да бъде носен от лекари. 2) По пътя където носят ковчега да разпръсват златни монети. 3) Ръцете му да се показват навън и всички да ги виждат. - Защо така? Сюлейман обяснил: Нека най-добрите лекари да носят ковчега ми, за да видят всички, че дори лекарите са безсилни пред лицето на смъртта, Разпръснете злато, за да видят, че богатството, което получаваме в този живот, остава на този свят. Нека всички видят ръцете ми празни!
192
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, то реално погледнато Симеон нищо лошо не е направил.
191
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие сте просто политически неграмотен народ, затова ви управляват все разни Бостански Величества и темподобни плъхове и прасета. Вземете прочетете поне Цицерон и се ограмотете как се прави добра република и да не бъдете крепостни селяни. Всичко си го пише в книгите по история, какво да правите, какво да не правите, защо да не търпите подобна тиранична власт и чужда монархия. Просто трябва да го прочетете.
190
2
 
13
 
! Отговори
Дрт Пъън преди 1 месец
Симеон Сакскоуротски е бил вербуван от ДС през 1964г и е посредничел при кражбите на технологии от Запада от руските служби, като е прибирал тлъсти комисионни от това. Комарджията Симеон е бил много дълги години агент на ДС .. .а вие вчера за някакъв си Етиен Леви дето е бил доносник 2-3 години се притеснявахте.
189
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз лично не виждам бъдеще за България, с тия доведени царе, агенти от ДС и олигарси по руски модел и изгонено население през промените. Не смятам, че ще има някога нещо с което да се гордеем и да наречем свое, камо ли като другите свестни държави да имаме съзнание на нация. Тук няма нация, има само разделение и разграбване. ДС се е погрижила за всичко отдавна. При първа възможност сменям гражданството.
188
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е бог да го просто човекът. Но се говори, че е искарал цял вагон със злато,/ако е истина/, когато е напускал Бг, то ще се върне ли в България с него или след него, или...:))
187
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно такова Погребение искам,за Частната партия,на едно борче ГЕРБ,на тези Избори! И България,ще дръпне на Пред,без остатъци от Комунизма в политиката!!!!
186
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И какво всъщност се оказа? Че тези " гвардейци", са на " Частно" погребение,което Симеон е заплатил! Репортерките " хъката мъката,не успяха да обяснят в прав текст ситуацията!!-:) Ясно!!!
185
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дай Боже всекиму единение :)
184
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямало го е Делян Пеевски тогава по нашите земи, затова са ръгнали да дирят из Европа.
183
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като го полагат в гроба да не забравят да сложат и крадецът на гори и виден комарджия. Да поседи там 800 дни пък, ако излезе халал да са му наследставата.
182
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един местен - внук на български Ковбой - Селянин (на който комунистите иззели земята на дедо му в ТКЗСето и му я върнали след 1989г.) се оплаквал на чужденец: - Тук нищо не расте, нито пшеница, нито картофи, нито краставици, абе нищо! - А, ако се засади ръж? - го запитал чужденеца. - Е, ако се засади, това е друга работа, ама с компютъра как мога да засаждам, като не може да оре!
181
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е историята на човека бе, оставете го да си изживее историята която на него му харесва. И хитлер си е изживял историята която е искал. И Путин сега изживява историята която иска. И Симеончо и той сега
180
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фердинант е обявен за Княз и никога не е бил Български Цар,защото до колкото е известно, никога не е бил коронован за Цар на България.А титлата Княз му е дадедна от Русия.Ха сега кажете,кои са русофили?
179
2
 
8
 
! Отговори
Дрт Пъън преди 1 месец
Симо няма ли най накрая да обясни КОИ ОФИЦЕРИ ОТ ДС организираха връщането му в България и му обещаха връщане на "земите му" ? Това антикомунистите сте гооолеми баалъци дето го защитавате сега. Симо беше върнат в България за да събори СДС . А по-паметливите ще си спомнят че след управлението на НДСВ , после управляваха СЪС БСП... ПОМНИТЕ ЛИ ? Станишко имение във Швейцария си купи след това. А крадлив Симо изсече горите в Родопите.ПОМНИТЕ ЛИ?
178
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Народ , който след 500 години се е освободил и си докарава чужденци за царе, няма надежда за него
177
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путкинчо обикаля, в Азия, в Европа, с фашисти се сбира, пари им дава, бонуси безбройни обещава. Султани и имами, сръбски мекерета посещава, дори с китайските другари се снoшава, от гнева на САЩ се опитва да избяга. Кремънските камбани на умряло бият, кучетата рублажийски слобно вият.....
176
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
единение напротив нарочно разделяте нацията защо мумията не си остана природителите си в кобург а го разкарвате как може след 76 години такава гаврав 21 век такива прос-то-тии и царедворците и те първи се кръстят такава гадост
175
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГОВОРИМ ЗА ФЕРДИНАНД, но той е мъртъв така или иначе.Да поговорим за днешните подмазвачи, лакеи и царедворци като Милков от онова издухано предаване по бнт религията с фес.Та този човек е ислямист под егидата на БПЦ, която пее на турски и персийски.А внука на внука се казва Хасан, схващате ли какво ни гласят?Ислямизация.
174
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом тоя се завърна скоро и Георги Димитров ще си легне в мавзолея, нищо че едно нищожно валяче му разруши къщичката. И той е история и трябва да си я съхраняваме.