Тленните останки на цар Фердинад I вече са у нас

Те бяха пренесени до летище София със "Спартан"
Обновена: 29 май 2024 14:51 | 29 май 2024 14:50, Александър Попов
84
Тленните останки на цар Фердинад I вече са у нас
Снимка: БГНЕС

"Спартан"-ът с тленните останки на българския цар Фердинад I кацна на летище София.

След като ковчегът бъде свален от военния самолет, тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени към дворец „Врана“. Траурната процесия ще бъде посрещната от Симеон Сакскобургготски и неговото семейство, заедно със Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, официален пратеник на Светия Синод, и от апостолическия нунций в България архиепископ монсеньор Лучано Суриани.

Тленните останки на цар Фердинанд I /1861-1948 г./, който обяви независимостта през 1908 г. и е в основата на модернизацията и европеизацията на България, се завръщат на родна земя, за да бъдат препогребани в построения от него двореца „Врана“. Този акт става почти 76 години след неговата кончина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: цар Фердинанд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
11
 
! Отговори
учуден преди 3 месеца
Нека историците и който знае да кажат- С какво дойде Фердинант в България не е ли с един *** ? И нека с ъщите ако знаят да кажаат-с колко ВАГОНа си тръгна ?!
52
5
 
11
 
! Отговори
??? преди 3 месеца
Какъв "цар", нали сме РЕПУБЛИКА?
51
9
 
7
 
! Отговори
Ицо преди 3 месеца
Исторически момент ... а какво звучно грухтене от коментарите надолу, на хора нямащи капацитета да го осмислят.
50
4
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 3 месеца
Като се гътне Мони рептила и алкохололизираната принцеса Кали разпродаде всичко, новия собствник ще ги изрови всичките и ще ги изхвърли на бу нището, където им е мястото.
49
1
 
6
 
! Отговори
Калина? преди 3 месеца
Калина не е ли в затвора вече?
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А Двата вагона Злато върна ли на Българите ? и защо Гвардейците го посрещат ? -от къде на къде Бря ? Народа питахте ли ?
47
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А пияндурката Калина там ли е?
46
5
 
14
 
! Отговори
силно учудЕна преди 3 месеца
Е от к'ъв зор са ни, кокаляците на дъртата лисица?!
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ееее,и?
44
2
 
12
 
! Отговори
България я продадоха преди 3 месеца
За без пари! Армейци! Кой е тоя бе, че ни го връщате да гние на свещенната ни земя? Кубургите са кърлежи! Да си го връщат обратно!
43
0
 
2
 
! Отговори
До Да допълня... преди 3 месеца
*** да те допълнят в Дъ Степс и спри със свободните съчинения на тема Русия че в главите ви от толкова глупости на Галя е тотална каша.... фани прочети малко исторически факти че не е ок да си илитерат... ;)
42
3
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 месеца
За да докажа правотата на думите си ще обясня една иначе невъзможно за декодифициране важност,освен ако не я обясня,за да стане ясно,че групата ми -ОБЕДИНЕНО ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ- бе капан за евреи,а не промонархическа в дълбочина. Доказателство за това е водещата с на групата снимка.Те е от Монтаегюр,на който Българите Богомили бяха изгорени живи от монархическата инквизиторска аристокрация,предвождана от престъпният Ватикана. Няма как да съм монархист ако съм Богомил.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цар ама пъдар.... Защо гвардейците са на снимката те трябва да пазят Рундьо президента ? :)))
40
1
 
0
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 месеца
Тези,които кликат с отрицание на коментарът ми 38 са безумци.В текста няма нито една лъжа,но всичко може да бъде проверено. Изумен съм,че потъпкване сами себе си. И едно допълнение.Групата -ОБЕДИНЕ О ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ- бе моя. Чрез нея лових който трябваше да ловяя. Или не си спомняте,че съм ловец на евреи? Не бъркайте Израел с Евреите. Евреите са номади,а не държавници,тоест ционисти.Евреи са всички до един сефаради,чиито произход не е АШКЕНАЗИМ.Извън АШКЕНАЗИМ няма Израел.
39
1
 
0
 
! Отговори
чиляк се учи дорде е преди 3 месеца
Статията е озаглавена: "Предвесникот на македонскиот револуционерен дух за слобода."
38
2
 
1
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 месеца
До 37. Родът ми пазеше мистериите на Богомилите,които бяха сполучлив ход срещу биполяризмът на управляващите ни от няколко ери не-живи същества. Аз никога не съм бил монархист освен в ролята си на мнархист. Потомствено знам,че Кановете не са били властолюбиви а пазители и реализатори на Мистериите. По начин такъв,че дуализмът в този свят може да бъде победен само чрез имитация на дуализма. У Богомилите нямаше нищо религиозно,а само имитация на религиозност ,чрез която ловиха враговете ни.Това е
37
0
 
3
 
! Отговори
чиляк се учи докато преди 3 месеца
А в днешния брой на вестник "Нова Македония" има статия посветена на 200 години от раждането на "македонския национален ХЕРОЙ" Дядо Ильо. За него ние преди 1989 г учехме, че е български войвода. Но ето, че сега научих истината. Той бил "македонски национален ХЕРОЙ", който взел участие и в руско-турската война 1877-1878 г. Човек се учи докато е жив, както се казва. Научих и аз нещо от северномакедонския вестник
36
1
 
5
 
! Отговори
Политкоректен преди 3 месеца
Мечтали ли сме някога?
35
4
 
2
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 месеца
Веднъж го сторихе госторя и сега.Ще Ви разкрия кой пазеше част от притежанията на Сакскобургота в България. Няма как да съм в грешка,защото съм свидетел. Преди второто посещение на Симеон в България и конкретно в Търново му бях поканен на гости у Драгойчева в апартамента на бул "Васил Левски" до Гробницата на Христо Ботев,тоест Александър Батемберг.Чавдар знаеше за произходът ми Вокил .Беше и Пейчинов . Там видях бижута,картини,лични вещи на Борис и Йоана. Вече съм казвал. Драгичеви пазеха всич
34
3
 
4
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 месеца
До До Анонимен 32 То и генщаба на Путин му е казвал да не влиза във война , но той не слуша и ето го резултата.