Тленните останки на цар Фердинад I вече са у нас

Те бяха пренесени до летище София със "Спартан"
Обновена: 29 май 2024 14:51 | 29 май 2024 14:50, Александър Попов
84
Тленните останки на цар Фердинад I вече са у нас
Снимка: БГНЕС

"Спартан"-ът с тленните останки на българския цар Фердинад I кацна на летище София.

След като ковчегът бъде свален от военния самолет, тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени към дворец „Врана“. Траурната процесия ще бъде посрещната от Симеон Сакскобургготски и неговото семейство, заедно със Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, официален пратеник на Светия Синод, и от апостолическия нунций в България архиепископ монсеньор Лучано Суриани.

Тленните останки на цар Фердинанд I /1861-1948 г./, който обяви независимостта през 1908 г. и е в основата на модернизацията и европеизацията на България, се завръщат на родна земя, за да бъдат препогребани в построения от него двореца „Врана“. Този акт става почти 76 години след неговата кончина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: цар Фердинанд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Наглостта на комарджия,агента на КГБ и ЗС Деди Симе Ментата е БЕЗГРАНИЧНАТоя пр-ост нород що го търпи се чудя....
12
1
 
6
 
! Отговори
Русия преди 3 месеца
Условието турско атлантическия роб Фердинанд да тръгне с 9 вагона багаж и български съкровища е да не са връща никога в България. Твар Буриз Три със син цар Хасан Две швейцарските му сметки
11
10
 
2
 
! Отговори
митко палаузов 12г преди 3 месеца
>Факти за българския княз Фердинанд :1. Най-големият аристократ сред монарсите ни 2. Избран за княз без съгласието на Русия (разбирай несъгласен с клаузата на санстефанския договор за заддунайска губерния) 3. Модернизация и европеизация на новата българска държава чрез правителството на Стамболов 4. Създал най-силната армия на Балканите 5. Поел отговорността за националната катастрофа , но винаги бранил българския интерес
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така е при управлението на Главчо и Тиквун. Всички *** им се отдават почести.
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
мумията в ковчега собственоръчно ни лиши от македония и беломорска тракия.... Цар Борис III Му беше забранил да стъпва на българска земя ама сега дедо мони хазартния си го докарва....
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На комарджията Симо ментата, дедо му.
7
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Христо Христов Нали е еврейско-германски шпионин. Ще отдава почести, разбира се, херр Радевски.
6
4
 
25
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
И Радев е дал гвардията да му отдава почест. Срам!
5
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тука докарайте мумията на Ленин или Путин (скоро) да видите как ще хукнат да ги целуват и лижат. За български царе копейките не милеят.
4
4
 
7
 
! Отговори
Аз съм z преди 3 месеца
Този ако знае , че правнучето му е обрязано , ще се обърне в гроба .
3
22
 
4
 
! Отговори
академик Денков преди 3 месеца
Поклон! Дълбок поклон пред тези свети мощи! Ние всички българи ще посрещнем нашият любим цар Фердинанд с "Добре дошъл на българска земя!" След цели 76 години най-великият български владетел, Негово Величество Фердинанд Сакс Кобург-Гота се завръща на родна земя. Царю наш, цяла България те очаква!
2
2
 
15
 
! Отговори
Zzzzzzz преди 3 месеца
Прибрахме още един ***
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да не е щото семейството му трябва да плаща там за погребение и не им се дават пари а тук всичко ще им е безплатно даже чак гвардейци са стройли като че ли посрещат останките на национален герой а не на най -обикновен хомосексуалист забегнал да си харчи тлъстата заплата от държавата която е провалил? Апропо колко милиона ще плати българската държава за да има ексклузивното право да погребе някакъв на когото на никой не се интересува кой е ? Нещо деца ли е спасил каква добрина е направил?