Тленните останки на цар Фердинад I вече са у нас

Те бяха пренесени до летище София със "Спартан"
Обновена: 29 май 2024 14:51 | 29 май 2024 14:50, Александър Попов
84
Тленните останки на цар Фердинад I вече са у нас
Снимка: БГНЕС

"Спартан"-ът с тленните останки на българския цар Фердинад I кацна на летище София.

След като ковчегът бъде свален от военния самолет, тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени към дворец „Врана“. Траурната процесия ще бъде посрещната от Симеон Сакскобургготски и неговото семейство, заедно със Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, официален пратеник на Светия Синод, и от апостолическия нунций в България архиепископ монсеньор Лучано Суриани.

Тленните останки на цар Фердинанд I /1861-1948 г./, който обяви независимостта през 1908 г. и е в основата на модернизацията и европеизацията на България, се завръщат на родна земя, за да бъдат препогребани в построения от него двореца „Врана“. Този акт става почти 76 години след неговата кончина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: цар Фердинанд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Абе глпк, защитаваш предателствата на Фердинанд ли?
32
9
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 месеца
Русофилите пощуряха. Спокойно бе. Това е само една торба с кокали в ковчег. Не мой се плашите.Нито царството , нито социализма ще се върнат. Умряла работа.
31
3
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
А какво очаквате от небългарски цар? Да застане на страната на България? И днес имаме такива царе. Подвизават се главно в едно посолство със секретарка Галя. Какво очаквате от такива са озвани царе?
30
2
 
8
 
! Отговори
До Анонимен преди 3 месеца
нещо за междусъюзническата? дето целия Ген Щаб му е викал да не влиза във война ама нарцистичното его е надделяло...
29
2
 
4
 
! Отговори
засрамен емигрант преди 3 месеца
това мисля, че юимава всякакви граници....аз емигрирах, но да се знае, че синът му Борис се опитваше да оправя бакиите на дядо си Фердинанд импортираний изот запада цар....докарал България добнационална катастрофа. Внукът му Симеончо успя за 900 дни ако помните да си приватизира де що може....Фердинанд изнесе голяма част от златото на България ...Срам и за редакжията, как поетично описва достойнството на един предател....Аз емигриеах, но и внуците му знаят историята и помнят да се знае....
28
3
 
2
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 месеца
За да удостоверя истинността на думите си ,че защитавах ромската корона на Сакскобургота дълги години и по съвет на баба ми Надежда и дядо ми Стоил ,за да предизвикаме директно управление,а не индиректно като в настоящият момент управление на ромите Сакскобургота може да потърсите групата му във "фейсбук" -ОБЕДИНЕНО ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ- С последната ми връзка Александра направихме и преход на велосипеди от Испания до България ,което бе посветено на ромите от Сакскобургота. И на клипове и снимки.
27
4
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Да обявиш независимост чак 1908 година, си е вид предателство! А тия глпави войни дето водихме и в които загинаха няколко стотин хиляди българи, си е директно за Народен съд.
26
3
 
5
 
! Отговори
Дино преди 3 месеца
Какво ли целят с този "пърформанс"? Дано само няма някаква връзка или символика с Украйна...
25
3
 
2
 
! Отговори
АзъКанъАьъ7112136860 преди 3 месеца
Знам изключително много дискредитиращи Сакскобургота факти.Преди години бях най-отявленият монархист в София. Не защото наистина съм вярвал в почтеността на Сакскобургота,а защото знаех,че от идването им в България никога не са спирали да управляват.Дори по време на Социализма. Подържах идеята за Царство България ,защото ако Симеон управлява директно,няма да може да управлява индиректно и геноцидно. Сакскобургота са роми,както и Христо Куртев от ФЦБ бе ром сефарад . Сефарадите са нацистите в Бг.
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жалко, че ни занимават с бисексуален псевдо-български княз..
23
4
 
5
 
! Отговори
Мухаха преди 3 месеца
И пак за наша сметка. А като му връщат тленните останки, ВАГОНИТЕ СЪС ЗЛАТО КОИТО КОБУРГИТЕ КРАДЪТ, КОГАТО БЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДАТ ЛИ ВЪРНАТИ ? Или то всичко е изядено и изпито . Ееееи, много сме ларж ние българите. Няма на света такава добродушна и простовата нация на слуги и лакеи. Фердинанд е можело и да ни опъне по няколко пъти и пак, днес щяхме да го пасрещнем с широко отворени задни**. Такива сме си.
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А ще докарат това което е изнесъл с няколко влакови композиции?
21
3
 
6
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 месеца
До 22 ! Тая лъжа,която твърдиш в коментарът си си я сложи под възглавницата ,но не я демонстрирай ,защото вони. Фердинанд е ром и получи изключителни пари от ромите Романови в Русия. Всичко,което е построено за ползуване от Двореца бе построено с дълг,който Фердинанд взе от Романови. Дългът го изплатихме ние Българите,а не Фердинанд,следователно всички настоящето имущество на Сакскобургота трябва да бъде национализирано,а Симеон съден за съучастничество в лъжата.
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 19 Като се замисля. Не се замисляйте много .Частно на частна земя но платено от Държавата! И аз кат се замисля май не трябваше да плащам гробно място че и такса за да погреба родителите си в гробището а можех да ги погреба в земята ни!!И той дори не е бил Българин ,докарали са го и са го назначили за цар!
19
3
 
6
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 месеца
ОТ ГОДИНИ ВИ ПОВТАРЯМ ТУК,ЧЕ СЕФАРАДСКИЯТ КБЕР РОМ СИМЕОН САКСКОБУРГОТСКИ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ. ТОДОР ЖИВКОВ СЪЩО БЕШЕ СИН НА ПРЕСТЪПНИКЪТ ФЕРДИНАНД. РОДНИНА ИМ Е И РУМЕН РАДЕВ,КОКТО Е СИН НА ЖИВКОВ. ТОЛКОВА ЛИ НЯМА ОБЩЕСТВЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ ТАЗИ САКСКОБУРГОТСКА РОМСКА ОКУПАЦИЯ ДИКТАТОРСКА?
18
12
 
0
 
! Отговори
Като се замисля преди 3 месеца
На българска земя са погребани много главорези: Гошо тарабата, националния каскет- все блюдолизци и ***! Те обаче ще си останат със селски манталитет! Време е да си прегърнем историята- каквато и да е! Наша си е! И да оставим не ровим костите! А това е частно погребение, на частна земя и нямаме право да казваме право ли е или не!
17
0
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
кои нареди бълг самолет да лети до германия кои ще поеме разходите кои разрешибългария да се превръща в гробище като не мислите по изборите ето го резултатаувеличение на пенсии и заплати друг път прибираме сулъо и пулъо пращамеоръжие издържаме туристи от украина това на какво прилича няма ли да има краи
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как не ви е срам да го изровите и да го докарате за да го заровите в България!Че той дори не е Българин!
15
1
 
11
 
! Отговори
АзъКанъАьъ7112136860 преди 3 месеца
Първи фал е използуване на "Спартан" за кокалите на един престъпник.Втори фал е ангажирането на Държавата с това! Трети фал е ,че православните попове отдават чест на един католик. Четвърти фал е,че напреки всеки закон в Република България,в която титла Цар няма,един самозванец като Симеон не погребва кокалите в ГРОБИЩАТА,а в домът си,което е подсъдно,защото никой няма право по закон на това. Къде са съдиите? Това е подсъдно!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
*** да направят до гроба му ще има посещаемост.