Кольо Колев: Нинова срина лявото, "Величие" е дълбоко неестествено явление

Не изключвам вариант да отидем директно на нови избори, каза социологът
12 юни 2024 15:23, Стела Стоянова
212
Кольо Колев: Нинова срина лявото, "Величие" е дълбоко неестествено явление
Снимка БГНЕС

Не се изключва вариант да се отиде директно на нови избори, обяви пред БНР Кольо Колев, социолог от "Медиана".

"Нова формула на управление би могло да бъде експертно правителство - един опит да се спаси политическата система. Тези резултати показаха тежък удар върху нея.  Има търсене на политическа алтернатива, а избирателите не я намират на политическия пазар, отбеляза той.

"Когато има търсене, ще се появи и предлагане. Друг е въпросът какви ще бъдат измеренията на новата алтернатива. Не може да изключим появата на нещо екстремистко, фашизоидно. Случи се избиване в неполитическото", посочи Колев.

"Всички партии, които имат опит за политически платформи, губят. "Величие" е дълбоко неестествено явление. Досега не сме наблюдавали подобни процеси, когато буквално от нищото се появява нещо с такава скорост, настоя социологът.

Той не е убеден, че зад успеха на "Величие" стоят само социалните мрежи.

"Подозирам, че това е структура, която се е развивала по някакъв партизански, апокрифен начин. Трудно може да бъде хваната с публични социологически средства. Причина за възхода на подобни формации е "тоталното разкъсване между това, което избирателите чувстват, виждат и преценяват и това, с което ги облъчва политическият елит", обясни експертът.

"Огромно разминаване има в т.нар. "дневен ред" по отношение на Русия, на войната, на военните доставки за Украйна, за еврото. Недоволството не се появава от нищото. Отчитахме, че се търси политическа алтернатива".

Колев коментира и оставката, която Корнелия Нинова се престраши да хвърли за трети път.

"Нинова за седем години срина лявото в България. Загуби над 800 хиляди избиратели. Тази оставка е много закъсняла. Ставаше очевидно, че се върви все по-надолу. Не бих казал, че обръщането на Александър Симов, както и на голяма част от бившите нейни хора, е нещо изненадващо".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
то и бсп е дълбоко неестествено явление още от как бе бкп1944 руска присатка от банда крадсливи терористи предатели
185
0
 
0
 
! Отговори
Еер преди 3 месеца
Какви нови избори, гледайте Бойко, Делян и Слави как ще направят сега експертно правителство на спасението.
184
1
 
4
 
! Отговори
Пръглиолог преди 3 месеца
Тоя гудуа! Ако Нинова не беше на чело, до сега от бсп щеше да остане една партия като на цецо пъпеша! 0.021%
183
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Величие",велико събориха военния Родиозавод Черно Море Варна да разчистват място за 6 небостъргача,обгазяваха с прах от събарянето от 7.00до 20ч.без всякакво спазване на норми за събаряне на сгради,8 блока живяхме на затворени прозорци при 30гродуса топлик.ни община ни РДНС ни ХЕИ голям чадър имаха.
182
0
 
3
 
! Отговори
Who Cares преди 3 месеца
До Страшно еА да ти лопа дъската е даже смешно... Карай, настъпи мотиката тогава не само страшно, но ще ти стане и тъжно.
181
2
 
7
 
! Отговори
Who Cares преди 3 месеца
"Величие" е дълбоко неестествено явлениеА ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС са дълбоко естествени за националния дух явления, Кольо?!
180
11
 
5
 
! Отговори
Страшно е преди 3 месеца
Да нападнеш 26 пъти по-малка като територия държава и да те счупят от бой! 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка! Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. Флагманът по дъното да лази. Рублата на две стинки да стане! За Париж и Лондон да тръгнеш,до Волчанск да стигнеш! Страшно е!
179
1
 
3
 
! Отговори
Шебек преди 3 месеца
Ех.... Де да правеха такава реклама Ина Възраждане... Ама не.... Що ли ?
178
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Но защо "Величие" все пак успя да влезе в парламента, въпреки че било "дълбоко неестествено явление"? Дали това се дължи на предварително настроените мадуровки или българинът се чуди за кого да гласува и като няма за кого другиго, пуска бюлетинка за някое неестествено явление?
177
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Германия Сциентолозите са обявени от немското Контраразузнаване (Verfassungsschutz) от 1997 за заплаха за националната сигурност, и са под наблюдение от службите. Цитат от контраразузнаването но Баден Вюртенберг:"Folglich ist ihr Bestreben mit der freiheitlichen demokratischen Grundordnung unvereinbar. Die Verfassungsschutzbehörden von Bund und Ländern beobachten die SO seit 1997."
176
7
 
7
 
! Отговори
икономист преди 3 месеца
До 174: То и "Възраждане" нямат програма и приказват глупости на килограм. Програмата на "Величие" общо взето се припокрива с тази на "Възраждане", поне на 80%-та. Проблемът и при двете партии е, че нямат никаква идея как да постигнат целите заложени в програмите им.
175
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Tagesspiegel съобщава на 26.06.2012 че Aмериканските консулства по целия свят, се явяват като ,,отваряч на врати" (Türöffner) за сциентологията във Политиката и Обществото. "die amerikanischen Konsulate seitdem weltweit für Scientolgy einsetzen und als Türöffner in Politik und Gesellschaft fungieren. "
174
4
 
3
 
! Отговори
аман от глупости преди 3 месеца
Никой нищо не забранява!Доста напуснаха сциентолозите,и никой не ги преследва!
173
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
През 2009, Френската Прокуратура завежда дело срещу църквата на сциентолозите заради ,,organisierten gemeinschaftlichen Betruges" , нещо като като ОПГ - организирана престъпна група.(Spiegel 16.06.2009)
172
1
 
4
 
! Отговори
Воини на светлината преди 3 месеца
В Исторически Парк се изявява и бившият служител на ДАНС Ангел Кузманов Тодоров. Според изданието е--vestnik.bg Ангел Кузманов Тодоров завършил е академията на МВР, специалност Национална сигурност, учил е право и финанси. Работил в НСС (сегашния ДАНС) и във външното разузнаване. A сега е консултант по финанси и личностно развитие. Има доста видеа с него.
171
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Що да е неестесвено ,уплашиха че че Възраждане ще постигне много добър успех и задеистваха ДС, 9 милиона мишлета наричат се взаимно мекерета ,а котараците подхвърлят досиета и си пият кафето .Партия без програма ,без личности,с електорат произведен от машини за гласуване.Само незнам защо целия този туд като Въз е извънсистемна партия-не се вписва в далаверата им и те така или иначе ще я игнорират в ъгъла да не пречи
170
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сциентолозите успяват да заемат мн. високи позиции пише списание Шпигел :Шефът на полицията в Берлин Otto Dreksler през 1998 е уволнен и разследван за членуване в сектата и оказване на натиск на подчинени които са искали да я напуснат.Един от личните Телохранители на Фрасоа Митеран е разкрит и съден за това Сциентолог. Арсений Яценюк според много източници е високопоставен член на сектата на сцеантолозите. След официално запитване, той отрича това.
169
1
 
11
 
! Отговори
икономист преди 3 месеца
След края на изборния ден, по БНТ показаха една графика, където се видя, че 6%-та от гласувалите за БСП на предишните избори за национален парламент, са се разпределили по равно между Герб и ИТН на тези избори. Чудя се, тия хора а.къл имат ли? Как в рамките на няколко избори, се превръщаш от ляв в десен човек? Те изобщо чували ли са някога изказвания на политици от тези партии и запознати ли са с управленските им програми?
168
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди седмица в пресата съобщиха че Том Круз от Години не се е срещал с дъщеря си Сури, защото му е забранено от Организацията, понеже тя отрича сциентологията
167
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До експерта горе: Мойта колежка - Нинчето още от детската градина е вечна.... Още от детската градина се бъзикaмe... минахме първи клас.... после се бъзикaхмe и в гимназията.... после се бъзикaхмe и в нарoдното събрание.... Нинчето е Вечно, бе експерте.... И ти ли искаш да я бъзикaш?

Спонсорирани публикации