Кольо Колев: Нинова срина лявото, "Величие" е дълбоко неестествено явление

Не изключвам вариант да отидем директно на нови избори, каза социологът
12 юни 2024 15:23, Стела Стоянова
212
Кольо Колев: Нинова срина лявото, "Величие" е дълбоко неестествено явление
Снимка БГНЕС

Не се изключва вариант да се отиде директно на нови избори, обяви пред БНР Кольо Колев, социолог от "Медиана".

"Нова формула на управление би могло да бъде експертно правителство - един опит да се спаси политическата система. Тези резултати показаха тежък удар върху нея.  Има търсене на политическа алтернатива, а избирателите не я намират на политическия пазар, отбеляза той.

"Когато има търсене, ще се появи и предлагане. Друг е въпросът какви ще бъдат измеренията на новата алтернатива. Не може да изключим появата на нещо екстремистко, фашизоидно. Случи се избиване в неполитическото", посочи Колев.

"Всички партии, които имат опит за политически платформи, губят. "Величие" е дълбоко неестествено явление. Досега не сме наблюдавали подобни процеси, когато буквално от нищото се появява нещо с такава скорост, настоя социологът.

Той не е убеден, че зад успеха на "Величие" стоят само социалните мрежи.

"Подозирам, че това е структура, която се е развивала по някакъв партизански, апокрифен начин. Трудно може да бъде хваната с публични социологически средства. Причина за възхода на подобни формации е "тоталното разкъсване между това, което избирателите чувстват, виждат и преценяват и това, с което ги облъчва политическият елит", обясни експертът.

"Огромно разминаване има в т.нар. "дневен ред" по отношение на Русия, на войната, на военните доставки за Украйна, за еврото. Недоволството не се появава от нищото. Отчитахме, че се търси политическа алтернатива".

Колев коментира и оставката, която Корнелия Нинова се престраши да хвърли за трети път.

"Нинова за седем години срина лявото в България. Загуби над 800 хиляди избиратели. Тази оставка е много закъсняла. Ставаше очевидно, че се върви все по-надолу. Не бих казал, че обръщането на Александър Симов, както и на голяма част от бившите нейни хора, е нещо изненадващо".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Според мен Величие набраха популярност до голяма степен заради Николай Марков. От доста време го канят на интервюта, предимно в Интернет, но има и по телевизии като Евроком. Ивелин Михайлов (без да го познавам) е успял да съгради нещо хубаво и вероятно това привлича също гласоподаватели. Може би ще успее да разгърне тези умения на по-високо от регионално ниво. Освен това българите търсят новото, протеста към сегашното положение. Ако обаче се съберат с ГЕРБ или ДПС, това вероятно ще е краят им.
105
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 109 Както изникнаха Атака и Възраждане, ей тъй от нищото, спонсорирани от Кремъл :))
104
1
 
8
 
! Отговори
Избирател преди 3 месеца
Ми щом партиите не стават, нека пробваме със Секта :) Друг е въпроса че тоя социолог ако малко се беше поинтересувал извън тесния си кръг от клиенти дето му плащат, щеше да знае за т.нар. "секта", въобще не са се появили от нищото.
103
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На сектата не и трябват социолози да и казват процент , кога разбрахте че има такава партия преди 1 месец .. Как направи структури , как издигна кандидати .. Действала е в конспирация.. как социолозите да те знаят ти си в конспирация..
102
2
 
10
 
! Отговори
Кольовци преди 3 месеца
А Кольовци сринаха доверието в изборния процес.
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нинчето добра работа свърши, почти закри БКП, почвамда е уважавам някак си :)) Това недоразумение Невеличие, поредната руска пар тенка, показва колко е капацитета на гласуващите, тоест нема никой в главата :)) Добре че негласуващите са около 70%, иначе ще си помислиш, че всички избиратели са гал фони :)))
100
3
 
6
 
! Отговори
Социолог преди 3 месеца
"Трудно може да бъде хваната с публични социологически средства" Цялата работа е, че когато социолозите поискаха 80 бона от Марков, за да му дадат 1% и той отказа да им ги плати. Пък те миличките си въобразиха, че изборите са като техните проучвания - щом не им плащаш, значи те няма. Същото беше и с телевизиите междувпрочем.
99
2
 
2
 
! Отговори
НИЩО НЕ РАЗБИРАТЕ преди 3 месеца
Дамян Пеневски вкара Величие в Народното, за да може да "страхува" ГЕРБ и ПП - това му гарантира една стройна и стабилна сглобка, в която той справедливо балансира между двете партии, които изпитват затруднение да говорят на един език (неговия).
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С нетърпение чакам да видя новия златен член, с който ще се състави правителство на стабилността и просперитета. Много искам да го зърна тоя член.
97
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички знаят че Величие е секта , вкл. ДАНС и другите партии .. Но ги е страх , това е най-опасната секта в световоен мащаб - сектата на Сциантологията.. И всички си трайкат от страх ..
96
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Забрана на сектата Величие и разпускане на партията.
95
2
 
2
 
! Отговори
МОЛОДЕЦ СУКА преди 3 месеца
Кой стой за величие?кой?кой?кой? Извади парата и я раздаде...
94
1
 
5
 
! Отговори
Сглобка ver.2 преди 3 месеца
Сега ще ме изкефи, като стане новата Сглобка, да обявят русофилските партии за незаконни и да вкарат политическите им лидери и симпатизанти в Белене - да кажат дали е хубаво там.
93
1
 
3
 
! Отговори
Стара партийка преди 3 месеца
Нинова, ах ти проклетница оти не взе ромката Ваня Григорова ....тук таме я харесваха ...Та са разпардяхте...затрихте партията...
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Продължавайте да гласувате с мадурoвките и на следващите избори величие ще минат 110%
91
1
 
3
 
! Отговори
Простете, Обърках се преди 3 месеца
Това Ивелин и Полковника ли са? Аз помислих, че е детското Тимон и Пумба, извинете, обърках се.
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Герои на Чалгария, в чест на Великия Чалгарийски Райх, кръстете столицата Гаргамелия, вместо София!
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Подозирам, че това е структура, която се е развивала по някакъв партизански, апокрифен начин. ------------- айде холан и тоз никога не е виждал непрекъсната руска пропаганда, дето ни залива денонощно по всички медии. ДАНС си барат кайсиите и те нищо не чували. Големоухия ближе портрета на жужето и се прави на още по-отворен от Орбан. Волгин евродепутат....
88
0
 
3
 
! Отговори
Евала Възрожденци преди 3 месеца
Сменихте Кики *** с Кики Брейка - Maлоумното. Дано влезе в Народното Събрание, като депутат и да се видите колко сте *** и елEментарни.
87
6
 
1
 
! Отговори
Да си припомним преди 3 месеца
По времето когато Корнелия Нинова беше министър на икономиката нито един патрон не е заминал с неин подпис към Украйна. Към други държави да, но към Украйна - не. Много я п'люха за това всички слуги на евроатлантизма.

Спонсорирани публикации