Кольо Колев: Нинова срина лявото, "Величие" е дълбоко неестествено явление

Не изключвам вариант да отидем директно на нови избори, каза социологът
12 юни 2024 15:23, Стела Стоянова
212
Кольо Колев: Нинова срина лявото, "Величие" е дълбоко неестествено явление
Снимка БГНЕС

Не се изключва вариант да се отиде директно на нови избори, обяви пред БНР Кольо Колев, социолог от "Медиана".

"Нова формула на управление би могло да бъде експертно правителство - един опит да се спаси политическата система. Тези резултати показаха тежък удар върху нея.  Има търсене на политическа алтернатива, а избирателите не я намират на политическия пазар, отбеляза той.

"Когато има търсене, ще се появи и предлагане. Друг е въпросът какви ще бъдат измеренията на новата алтернатива. Не може да изключим появата на нещо екстремистко, фашизоидно. Случи се избиване в неполитическото", посочи Колев.

"Всички партии, които имат опит за политически платформи, губят. "Величие" е дълбоко неестествено явление. Досега не сме наблюдавали подобни процеси, когато буквално от нищото се появява нещо с такава скорост, настоя социологът.

Той не е убеден, че зад успеха на "Величие" стоят само социалните мрежи.

"Подозирам, че това е структура, която се е развивала по някакъв партизански, апокрифен начин. Трудно може да бъде хваната с публични социологически средства. Причина за възхода на подобни формации е "тоталното разкъсване между това, което избирателите чувстват, виждат и преценяват и това, с което ги облъчва политическият елит", обясни експертът.

"Огромно разминаване има в т.нар. "дневен ред" по отношение на Русия, на войната, на военните доставки за Украйна, за еврото. Недоволството не се появава от нищото. Отчитахме, че се търси политическа алтернатива".

Колев коментира и оставката, която Корнелия Нинова се престраши да хвърли за трети път.

"Нинова за седем години срина лявото в България. Загуби над 800 хиляди избиратели. Тази оставка е много закъсняла. Ставаше очевидно, че се върви все по-надолу. Не бих казал, че обръщането на Александър Симов, както и на голяма част от бившите нейни хора, е нещо изненадващо".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Извратен Е такива са партия Величие - извратена секта , пожелавам ти да те сложат на полиграфа и да те питат правиш ли любов с домашния питбул..
85
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Величие,продукт на лъжливи гласове от чужбина,ала,бала,на президента..никой не ги е чувал и виждал а 4.9%
84
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
"Нова формула на управление би могло да бъде експертно правителство - един опит да се спаси политическата система." - експертно правителсто имахме при Беров. Тогава бяха най-големите кражби и безотговорност.
83
5
 
5
 
! Отговори
Извратен преди 3 месеца
На мен пък много ми харесва политическата система. Искам още партии като Величие. Още много такива партии. Да ги направим поне 100 партии.
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези които искат да пробват живот в секта .. Да станат членове на Величие.. По принцип въобще не приемат нови членове , трябвали им хиляда човека корави .. Да докажеш че си корав трябва да се изръсиш доста пари за обучение , бизнес семинари , дарения за сектата.
81
1
 
1
 
! Отговори
ЕлектроннаТрутинетка преди 3 месеца
НЕ МИ ОБЯСНЯВАЙ ЗА ТЪПИTE ДУПЕТАТИ, АМИ КАЗВАЙ КОГА ЩЕ НАПРАВИТЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКА ДЪРЖАВА? АМАН ВЕЧЕ ОТ БЮРОКРАЦИЯ - "ЧАКАЙ ЧЕ СЪМ ОБЕДНА" "*** ДО ДРУГИЯ КРАЙ НА БЪЛГАРИЯ ЗА БЕЛЕЖКА" "НЕ ПРИЕМАМЕ КАРТА" "АМА ТИ НЯМАШ ЛИ ЕДИ КОЯ СИ ХАРТИЙКА" .......... АМАН ВЕЧЕ! АМАН!!!!!!!
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Махнаха доказани водачи и партийци, избраха Киро Потника - Сводника, Шопарлъ Николай Марков, фин елеганс гуци - бъчва и из ме кя ра Ивелин Минайлов.Гласувах за Доган - плати тока и дади айран.
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тиягиприееряват институциите ,но ПП които окрадоха бюджета не ги проверяват ))
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
омръзна ми да избирам между комунисти и комунисти. Величи е е трън в задниците на всички комунисти в управлението.
77
4
 
5
 
! Отговори
Coca-Cola преди 3 месеца
В Бай Тошево време най-големия лукс беше да имаш портокали, банани и салам. А сега в "лошото" евроатлантично време с една минимална заплата мога да си купя портокали, банани и салам, да преяждам с тях, че да ми излизат от ушите. И да ги мешам с кока кола.
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никой не смее изрече думата Сциантология .. Това е много опасна отмъстителна секта.. В Германия и Франция е забранена.. Том Круз от тази секта - намесват се дори в личния му живот и го развеждат два пъти..
75
6
 
8
 
! Отговори
Танковете да дойдат преди 3 месеца
Той и Пешо Младенов така викаше на митинга "Другари!", вика "Водите България към дъното!!!" и само няколко години след това, българите карат БМВ и Мерцедес, а в последно време Ферарита, Ламборджинита и Бентлита. Дето се казва, когато сме на дъното и сме зле - все така да сме. МУА-хахахаХхахах тия комунистите колко са смoтани, не е истина батко.
74
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Величие е Секта - клон на сектата на Сциантологията.
73
2
 
8
 
! Отговори
ясно преди 3 месеца
не може да се целуваш със сталинисти и османисти и да не се сринеш
72
3
 
16
 
! Отговори
Изкривения журналист преди 3 месеца
Защо да е неестествено явление? Такава е волята на народа, на всички данъкоплатци, които ги издържаме тия 240 крадци и престъпници.Крадливата Нинова, дето толкова време краде и лъга и я намразиха дори и собствените и съпартийци, много ли естествено явление беше?В една Румъния, Кьовешито досега да беше я вкарала да я поебават с Сливенския дрънголник до живот.Хората им писна от компрометирани водачи, затънали в схеми и далавери, които глозгат България вече 40 години, плюскат народна кръвцица.
71
0
 
11
 
! Отговори
Прощавайте преди 3 месеца
Този какво точно работи?
70
4
 
4
 
! Отговори
да ама не преди 3 месеца
Лявото се срива като лавина поради несъстоятелност а една жена дори да е Херкулес неможе да спре лавина.Нинова нищо не ви е виновна .Това са историчцески процеси.
69
0
 
3
 
! Отговори
Ей Годей преди 3 месеца
Колчо, ей го дей! Ей го дей, Колчо! (жалко че не виждаш какво ти показвам зад монитора)
68
0
 
4
 
! Отговори
Нео преди 3 месеца
Как може да се коментира такова нещо, като червен кольо!
67
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще го срине ами! Който не са цалува с турците го сриват!

Спонсорирани публикации