"Поход на семейството" се провежда в София, Пловдив и Варна

Събитието е в подкрепа на християнските семейни ценности
Обновена: 15 юни 2024 17:50 | 15 юни 2024 17:15, Анисия Иванова
109
"Поход на семейството" се провежда в София, Пловдив и Варна
Снимка: Facebook

Провежда се най-мащабното национално събитие в подкрепа на брака от мъж и жена, семейните ценности и добродетели, и правата на родителите и децата - "Поход на семейството" в София, Пловдив и Варна.

Празникът в страната започна в 16:00 часа, едновременно в София – пред Народния театър „Иван Вазов“ – и във Варна – на сцена “Раковина”, в Морската градина. Началото в Пловдив ще бъде в 18:00 часа на площад „Аптека Марица“.

Светият синод на Българската православна църква излезе с протоколно решение да благослови Националния „Поход за семейството“, заявиха организаторите на тяхната страница в социалната мрежа Facebook.

Събитието е подкрепено чрез официални писма от епископ Христо Пройков, председател на Епископската конференция на Католическа църква в България, и п-р Анатолий Еленков, пълномощник на Националния алианс "Обединени божии църкви".

Организаторите и участниците в събитието се обявяват за утвърждаване на брака като доброволен съюз само между един мъж и една жена, в подкрепа на християнските и общочовешки семейни ценности и добродетели, и за защита на правата на родителите и децата в тяхна взаимна полза, без да се противопоставят.

„Поход за Семейството е най-позитивното събитие през годината, защото от една страна е радостен празник и забавление за участниците, а от друга – чрез него се отправя силно и ясно послание в подкрепа на брака, семейството, родителите и децата – цялата основа на обществото ни“, каза Ивайло Тинчев, национален координатор на инициативата и председател на Управителния съвет на Национална асоциация „Поход за Семейството“.

„Днес в България всяко пето дете живее само с един родител. Младите сключват брак все по-рядко и често губят най-ценните и най-прекрасните години от живота си във взаимоотношения без дългосрочно обвързване. Личният и семейният морал са паднали до изключително ниско ниво. Това е разрушително за обществото ни. Затова се събираме – за да изразим недвусмислено, че не само искаме промяна, а и самите ние можем да бъдем чаканата промяна, която е нужна на родината ни, за да се запази, умножи и просъществува народа ни в бъдеще въобще.“, каза още той.

Едновременно с това „Поход за семейството“ ще предложи на място концертна програма, много игри и забавления за родителите и децата.

Началото на Националния „Поход за семейството“ е поставено през 2018 година и оттогава насам, по възможност, се провежда веднъж годишно, през месец юни, в най-големите български градове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Познайтенза клкоо умира една държава от гееве и лесбийки????
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А що няма политици? Или те за пари и власт са в позицията на булката и тези неща не ги интересуват...
67
17
 
1
 
! Отговори
Гъделчо преди 4 месеца
До 63-Анонимен. Така си е! Според едно проучване гей и лесбийките правят по-често и повече секс от хетеросексуалните, а и по-качествен. Аз самият съм хетеро, но което си е истина - истина си е! Малко завиждам, в интерес на истината.
66
13
 
5
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 4 месеца
явно задунайските татари ги подготвят за следващите проруски мешета, а именно християнски консерваторски блок . въпреки че ние сме православни, руснята си верва в кво си иска със светци мичмани и любимци на сталин, а тва жалко читалище са го организирали евангелските църкви
65
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
До Кирчо цирка не е пълен, шкварек е на 22ри
64
0
 
2
 
! Отговори
Кирчо преди 4 месеца
Браво Шкварек
63
3
 
0
 
! Отговори
Aнонимен преди 4 месеца
Яде им се на хората ама извънземните им дръпнали шалтера .То май по цялата планета .Чува се навсякъде , а за секс на открито и деца до баба са много разходи . Кво да правят хорицата .Стачкуват си в частната собственост България щото имат демокрация ,но друго нищо .
62
3
 
0
 
! Отговори
Aнонимен преди 4 месеца
*** им се на хората ама извънземните им дръпнали шалтера .То май по цялата планета .Чува се навсякъде , а за секс на открито и деца до баба са много разходи . Кво да правят хорицата .Стачкуват си в частната собственост България щото имат демокрация ,но друго нищо .
61
8
 
2
 
! Отговори
Психолог преди 4 месеца
Какви походи, какви ценности ! Къде са ви парапетите , бе, жалки християни ? Семейството в България е обречено на ***, лесбийство, извращения - каквито полутиците ни , такива и българските семейни хора.
60
0
 
2
 
! Отговори
До 60 преди 4 месеца
Исторически Парк ли?
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Според финанси.бг Ивелин Михайлов, притежава само 1%, един да. Пише така " Действителен собственик" Анатолий Илиев Савов.
58
3
 
8
 
! Отговори
Blood&Honour преди 4 месеца
До Анонимен 49А на джендърите, кой им пречи и за какви права парадират, като никой нищо не им е ограничил? Защо ни навират гнусотията си?
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То повечето църкви са еретични. начело с Рим, фенера също и тоя на цела рус също са ерятици, с бодра крачка вървят по еретичния римски път. Протетантите сэвсем не стават, да не забравяме т.н. църкви на брюм, украйна и србija .
56
15
 
7
 
! Отговори
Нещо липсва преди 4 месеца
Руски знамена,прослава на путин и патриархът на руската църква,клетви срещу украинската и други църкви.....пълна простотия са тези походи....
55
11
 
5
 
! Отговори
Уткофанова преди 4 месеца
Между другото, аз бях ходил на един такъв поход миналата година и там се запознах със сегашния ми приятел. Мислим да заминем за Германия и да сключим брак там, а после ще си родим и детенце.
54
14
 
2
 
! Отговори
Ох, бабачко! преди 4 месеца
Верно е грешно мъж с мъж и жена с жена, ама ако знаете колко е хубаво!
53
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е няма да създам семейство и да имам деца, обикаляйте си ако щете всеки ден. Пък ако исках, никой не би ме спрял.
52
15
 
6
 
! Отговори
Уткофанова преди 4 месеца
Нямам нищо против хетеросексуалните само да не ми го навират в лицето с разни хетеро-прайдове, моля-моля. Също така 95% от приятелите ми са хетеро. Казвам 95%, защото 9 от 10-те ми приятели са хетеро, а един е би, та затова 95%.
51
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Руската партенка се вижда от космоса. И точно по време на европейското първенство!"---------------Щом сексуално сбърканите психичноболни индивиди могат да парадират с увреждането си на гей парада, не виждам къде е проблема в това хората да излязат на парад на християнските ценности и семейство.
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
два три гея дращят тук айди вадааа