"Поход на семейството" се провежда в София, Пловдив и Варна

Събитието е в подкрепа на християнските семейни ценности
Обновена: 15 юни 2024 17:50 | 15 юни 2024 17:15, Анисия Иванова
109
"Поход на семейството" се провежда в София, Пловдив и Варна
Снимка: Facebook

Провежда се най-мащабното национално събитие в подкрепа на брака от мъж и жена, семейните ценности и добродетели, и правата на родителите и децата - "Поход на семейството" в София, Пловдив и Варна.

Празникът в страната започна в 16:00 часа, едновременно в София – пред Народния театър „Иван Вазов“ – и във Варна – на сцена “Раковина”, в Морската градина. Началото в Пловдив ще бъде в 18:00 часа на площад „Аптека Марица“.

Светият синод на Българската православна църква излезе с протоколно решение да благослови Националния „Поход за семейството“, заявиха организаторите на тяхната страница в социалната мрежа Facebook.

Събитието е подкрепено чрез официални писма от епископ Христо Пройков, председател на Епископската конференция на Католическа църква в България, и п-р Анатолий Еленков, пълномощник на Националния алианс "Обединени божии църкви".

Организаторите и участниците в събитието се обявяват за утвърждаване на брака като доброволен съюз само между един мъж и една жена, в подкрепа на християнските и общочовешки семейни ценности и добродетели, и за защита на правата на родителите и децата в тяхна взаимна полза, без да се противопоставят.

„Поход за Семейството е най-позитивното събитие през годината, защото от една страна е радостен празник и забавление за участниците, а от друга – чрез него се отправя силно и ясно послание в подкрепа на брака, семейството, родителите и децата – цялата основа на обществото ни“, каза Ивайло Тинчев, национален координатор на инициативата и председател на Управителния съвет на Национална асоциация „Поход за Семейството“.

„Днес в България всяко пето дете живее само с един родител. Младите сключват брак все по-рядко и често губят най-ценните и най-прекрасните години от живота си във взаимоотношения без дългосрочно обвързване. Личният и семейният морал са паднали до изключително ниско ниво. Това е разрушително за обществото ни. Затова се събираме – за да изразим недвусмислено, че не само искаме промяна, а и самите ние можем да бъдем чаканата промяна, която е нужна на родината ни, за да се запази, умножи и просъществува народа ни в бъдеще въобще.“, каза още той.

Едновременно с това „Поход за семейството“ ще предложи на място концертна програма, много игри и забавления за родителите и децата.

Началото на Националния „Поход за семейството“ е поставено през 2018 година и оттогава насам, по възможност, се провежда веднъж годишно, през месец юни, в най-големите български градове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Организаторите и на прайдовете и на семейните походи са едни и същи.
48
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз не знам. Някой пречи ли им да създават семейства и как. Да не би насила да са ги карали да стават гееве, че се опълчват сега?
47
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аман от лицемери. Мрази, завижда и осъжда, иначе за ценности вряка. Хич не им обръщайте внимание на тия, жалки са.
46
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Тия са много грозни, в София прайд ни един грозен човек не видях. А тия тука тежко комплексирани" виждаш маргиналното лице на русофилията, пичага. Половината от тия едвам са изкласили техникума, общоизвестен факт бай дъ уей.
45
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руската партенка се вижда от космоса. И точно по време на европейското първенство! А русофилите, които не са там, са се загнездили тука да пишат за някакви патладжано-кафяви ебългари. Другари, повръща ми се от вас вече!
44
7
 
6
 
! Отговори
ъъъъъъъъ преди 4 месеца
еднополовите семейства участват ли в похода ?
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Баси тъпотията. Айде излезте от пещерите, неандерталци.
42
7
 
5
 
! Отговори
до 35 преди 4 месеца
До Анонимен кой бог точно,този на инквизицията,на кръстоносните походи,на епидемиите ,войните,глада и мизерията-всичко това е резултат на вашите християнски ценности,тези хора не правят нищо лошо,искат просто да са равни,представям си какво щяхте да кажете за тях ,ако искаха да горят живи хора,както го е правила църквата която толкова защитавате,ама не е ли вашия бог любов,защо бълвате толкова омрза,нещо вашето не се връзва,карат ви да мражите жертвата,а не палача,но е много сложно за пилеш. ви
41
2
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
Събитието е подкрепено чрез официални писма от епископ Христо Пройков, председател на Епископската конференция на Католическа църква в България, и п-р Анатолий Еленков, пълномощник на Националния алианс "Обединени божии църкви" ае 90те години на тълпите схизматици и евангелисти им викахме сектанти. сега децата щели да ни вардят, такале?
40
6
 
2
 
! Отговори
Aнонимен преди 4 месеца
Със походи няма кой да спасите освен себе си от лудницата.Колкото повече права за жените, толкова по- малко грозни, но повече зависими от женско мислене деца . Любовта на майката не може да бъде заменена от гъзъ на младоженеца. Както и капитализма може да бъде заменен от комунизъм само ,когато има 51% , които искат всички да са равни - и грозните , и красивите .Наздраве за многото деца на многото кюрди в Балкания .Наздраве за бъдещите нови патладжано- кафяви ебалгари .
39
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хора без работа на походи ще ми ходят.
38
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какъв е полът на Бог? Да не вземе да убие тебе?
37
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Евроатлантиците са бесни хахаха
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хубавото е че след гей брак няма никой след тия тишинаааа до там са
35
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бог е създал мъжът и жената да се допълват взаимно и да създадат семейство. Мъж с мъж и жена с жена е извращение. Има само два пола.
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ПАК ПИТАМ В КОЯ РЕЛИГИЯ МОЖЕ ГЕЙ БРАКОВЕ ЧАКАМ БОГ ДА ВИ УБИЕ
33
5
 
0
 
! Отговори
читалище заря преди 4 месеца
от тия мероприятия и главочите дето са се самоназначили за директори на хепънинг смърди на СДС със страшна сила
32
8
 
4
 
! Отговори
Сифилиско преди 4 месеца
Боли ме шмиргела за тея походи. Не съм християнин, нито мюсли че да ме бъркат
31
3
 
0
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 4 месеца
кам милена славова и оня антисемита с плоската тиква? или е било само колко да кажат пред камери?
30
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
КОЙ ГОСПОД ТИ КСЗА ЧЕ МОЖЕ СЕМЕЙСТВО МЕЖДУ ДВАМА МЪЖА И ДВЕ ЖЕНИ Я ПОКАЖИ ДЕЕ НАПИСАНО А САТАНИ ПРОКЛЕТИ