"Поход на семейството" се провежда в София, Пловдив и Варна

Събитието е в подкрепа на християнските семейни ценности
Обновена: 15 юни 2024 17:50 | 15 юни 2024 17:15, Анисия Иванова
109
"Поход на семейството" се провежда в София, Пловдив и Варна
Снимка: Facebook

Провежда се най-мащабното национално събитие в подкрепа на брака от мъж и жена, семейните ценности и добродетели, и правата на родителите и децата - "Поход на семейството" в София, Пловдив и Варна.

Празникът в страната започна в 16:00 часа, едновременно в София – пред Народния театър „Иван Вазов“ – и във Варна – на сцена “Раковина”, в Морската градина. Началото в Пловдив ще бъде в 18:00 часа на площад „Аптека Марица“.

Светият синод на Българската православна църква излезе с протоколно решение да благослови Националния „Поход за семейството“, заявиха организаторите на тяхната страница в социалната мрежа Facebook.

Събитието е подкрепено чрез официални писма от епископ Христо Пройков, председател на Епископската конференция на Католическа църква в България, и п-р Анатолий Еленков, пълномощник на Националния алианс "Обединени божии църкви".

Организаторите и участниците в събитието се обявяват за утвърждаване на брака като доброволен съюз само между един мъж и една жена, в подкрепа на християнските и общочовешки семейни ценности и добродетели, и за защита на правата на родителите и децата в тяхна взаимна полза, без да се противопоставят.

„Поход за Семейството е най-позитивното събитие през годината, защото от една страна е радостен празник и забавление за участниците, а от друга – чрез него се отправя силно и ясно послание в подкрепа на брака, семейството, родителите и децата – цялата основа на обществото ни“, каза Ивайло Тинчев, национален координатор на инициативата и председател на Управителния съвет на Национална асоциация „Поход за Семейството“.

„Днес в България всяко пето дете живее само с един родител. Младите сключват брак все по-рядко и често губят най-ценните и най-прекрасните години от живота си във взаимоотношения без дългосрочно обвързване. Личният и семейният морал са паднали до изключително ниско ниво. Това е разрушително за обществото ни. Затова се събираме – за да изразим недвусмислено, че не само искаме промяна, а и самите ние можем да бъдем чаканата промяна, която е нужна на родината ни, за да се запази, умножи и просъществува народа ни в бъдеще въобще.“, каза още той.

Едновременно с това „Поход за семейството“ ще предложи на място концертна програма, много игри и забавления за родителите и децата.

Началото на Националния „Поход за семейството“ е поставено през 2018 година и оттогава насам, по възможност, се провежда веднъж годишно, през месец юни, в най-големите български градове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
2
 
! Отговори
ГЕЙ ПЕДУРОВ преди 4 месеца
ПОМОЩ СТРЕСИРАТ МЕ ТИЯ ИСКАМ ГЕЙ ПАРАД И ОБЕЗЩЕТЕНИЕ
28
5
 
7
 
! Отговори
Защо преди 4 месеца
Триете нормалните и оставяте извратените коментари?
27
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тия са много грозни, в София прайд ни един грозен човек не видях. А тия тука тежко комплексирани
26
6
 
9
 
! Отговори
Балкански дивак преди 4 месеца
Браво, евала . Това е една хубава инициатива, димек отговър на коррумпирани про краварски "политици", на техните содомитски "pride" пропаганди.
25
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не можах да разбера, защо хората участващи в похода на семейството не разберат най-сетне, че може да има семейство и между 2 жени или 2 мъже.
24
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Похот в семейството?
23
4
 
17
 
! Отговори
Браво!!! преди 4 месеца
Бог да благослови всички хора, които подкрепят нормалното семейство от мъж и жена! Следващата седмица пак, от 10,30 ч пред храм-паметник Свети Александър Невски в София започва ШЕСТВИЕ ЗА СЕМЕЙСТВОТО, също и в други градове, проверете в Интернет.
22
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като всичко в България и това е някаква фалшива пародия.Трябва да осъзнаете, че всичко в Бг отдавна е свършило.Успокойте се и довършете живота си нормално.Но как, когато сте полудели от този медиен отровен свят?
21
1
 
2
 
! Отговори
До ??? преди 4 месеца
Ти продукт на такава връзка ли си ???
20
12
 
5
 
! Отговори
Шункарят преди 4 месеца
С това розово и бяло ми прилича на някакъв протест на бг сфинарите и майсторите на шунка.
19
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако нема Кондьо и мастика не ми е траидиционно
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Българин-колко си жалко
17
5
 
12
 
! Отговори
Хайде преди 4 месеца
От Варна, през София - чак до Брюксел !
16
7
 
0
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
До До Българин Май не си добре с нервите, или не можеш да четеш.
15
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 17 Що на "похода" ли ги "раздават" децата?
14
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В България няма семейства още от атеистичния комунизъм, който уби рода и семейната чест и достойнство.Тикаше напред някакви разведени и толерираше такива процеси и хора..Резултатът в последвалия дирижиран от такова поколение преход, е колапс.България няма държава, защото няма семейства.Какво християнство, какви ценности.Нямаме вече монаси отдавна, а рентиери с бради.
13
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А на "Поход на семейството" защо няма никой от пп дб?
12
6
 
7
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
До До Българин Малко си закъснял с "пожеланията". Децата ми вече имат и техни деца. Въобще, откъде се появихте такива "талибани" в България?
11
12
 
5
 
! Отговори
??? преди 4 месеца
А на похода има ли добре епилирани стари военни с чин генерал, оженили се за любовниците си?
10
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И никъде никаква информация. А за Прайда като наближи всеки ден ще пускате статии, за да вдигате интереса.