Българинът иска лукс почивка и е готов да плати повече за ваканция

Търсят се къщи със сауни, джакузита и батути за децата
20 юни 2024 21:50, Инна Ангелова
38
Българинът иска лукс почивка и е готов да плати повече за ваканция
Снимка: БГНЕС

Лятото е в разгара си, Черноморието се очаква да бъде пълно с туристи през юли и август. Като начало на лятната си почивка, българинът предпочита да отскочи до близките гръцки плажове или средиземноморските такива, а в средата на лятото да си подари и “патриотична” ваканция на родното море.

"Статистиката ни показва, че Черноморието ни е пълно за активния сезон", казва Милена Вушева, мениджър клиенти на -най-голямата платформа за почивки на море, планина и село у нас. Споделя, че Южното Черноморие е една от най-търсените дестинации. Интерес има към Созопол, Радва, Лозенец.


“Хората вече искат не толкова да са на първа линия на плажа, колкото да могат да си позволят спокойна почивка. Те искат да прекарат малко повече време в двор с озеленяване, с лозници, със занимания за децата, с люлка, да имат барбекю. И тези къщи наистина са резервирани още от февруари месец. Накрая остават апартаментите и студиата под наем. Но и те вече са запълнени. Всеки получава това което търси!", казва Милена Вушева пред БНР.

Миниджърът допълва, че все повече българи търся нещо по-луксозно за почивката си и са готови да платят съответната цена. "Всеки търси да има джакузи, басейн, в това число и сауна, нищо че е лято!  Искат условията да са по-завишени - искат съдомиялна в кухнята и ледогенератори. Търсят си лукс хората! Няма значение каква е цената, те просто искат по-луксозно да е”.

Вушева допълва, че луксозните къщи за гости и студиа са резервирани още от началото на годината.

Тази година планината като че ли остава на заден план за сметка на морето. И ако в разгара на Лято-2023 планинските ни курорти и селища бяха пълни, сега сезонът там се очертава като вял, научаваме от Милена Вушева. Това важи най-вече за Северна България, където хотелиери се оплакват от слаби резервации.

"Продължават да се търсят къщите, които са на около 100 - 150 км от големите градове, като София. Къщите там са резервирани чак до Нова Година. Докато на Север от Балкана нямат много резервации за юли и август. Но да не забравяме, че пътната инфраструктура там е малко по-лоша. Защото е много по-лесно да хванеш главния път Е-79 до Сандански, а оттам да се прехвърлиш ако искаш и към Гърция или другаде! Ако условията в Северна България се подобрят и ако магистрала "Хемус" най-сетне бъде завършена, съм сигурна, че много повече хора ще предпочетат Северното Черноморие пред Южното, както и местата за настаняване на Север"- казва в заключение Милена Вушева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от Миш-маш
Идеалният панталон според типа фигура
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
Дебелата РОСА преди 1 седмица
Аз обичам олл инклузива, трябва всичко да ми е подсигурено, ако има роби да ми слагат в устата най-добре, ама като няма оня баламурник моя и децата ще изпълняват каквото им кажа. Държа да е топа почивката, защото като се върна у дома тогава купувам готова храна в кутии да ядем, че ме мързи да готвя.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хахахаха, ейй, как ги извъртат нещата, бе! Хората били предпочитали в началото да идат в Гърция, пък после ходели на Черноморието! И тази госпожа най-нагло лъже, че всички било резервирано от февруари и е пълно за цялото лято плюс до Нова година! Ами като няма никакви места, за какво изобщо говорим! :))) Явно и тази година поради изключителната натовареност на черноморските ни курорти, ще почивам в чужбина!
34
0
 
4
 
! Отговори
Вечен отпускар преди 1 седмица
А малко работа, това онова? От април месец само за съединени почивни дни, екскурзии, препълнени заведения в работни дни, отпуски и ваканции една след друга слушам, при това ежедневно. В задачата се пита откъде са тия пари, които се дават наляво и надясно? Ехо? НАП? Спите ли?
33
2
 
1
 
! Отговори
относно 5 преди 1 седмица
Всеки с вкуса си, но според мен Гърция е крайно неподходяща дестинация за ол инклузив... Затова и тази концепция не е разпространена и популярна там. Там е приятно да излезеш на разходка вечер, да хапваш в различни тавернички. Ол инклузив е за мизерни и/или опасни навън места, като Ямайка, да речем.
32
0
 
0
 
! Отговори
до 26 преди 1 седмица
Е, в Синеморец има и река. Ако момчето не е казало специално, че пъстървата е от морето, грешката може и да е твоя. Само уточнявам това. Иначе и мен мутроморието ме отвращава и дори ми е по-тъжно като гледам на какво заприлича, тъй като съм бургазлийка.
31
1
 
3
 
! Отговори
До 30 преди 1 седмица
Тука си прав. Недостиг на б а лъци няма. Не знам защо постоянно реват за демографията. Като гледам какви овце са масово хората, чак се замислям дали да не си отворя някакъв бизнес и аз.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Малко плуване в морето, малко пържена риба, малко бира. Това е почивка.
29
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Все някой ще се излъже, винаги така става. Имам къща за гости в Созопол, абсолютно нищо друго не им предлагам на ***, освен една стая за 120 кинта на ден и пак за 2 месеца всичко е пълно. За какво да давам повече, като и така върви. А вие си ходете, където си искате, дреме ми
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лукс почивка с барбекю, люлка и място за игра на децата!!! Счупихте ***!!! Че това са си нормални условия при наемане на къща. Под Лукс разбирам, 5+ звезден хотел с всякакви екстри/ спа, масажи и т.н. или къща с собствен док и лодка/ малка яхта отпред.
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Г лупава статия.Искали лукс на българското Черномутрие. Готови били да платят за чудо и приказ само да са в кафявия гьол при Мутрите. А сиктир,бе...
26
2
 
12
 
! Отговори
бай чипик преди 1 седмица
До Твърде много "а зарад туй, вече 12 години ходя, в едно и също село, при един и същ хазяин в гръцко! тук, опазил ме Бог не стъпвам, особено след като, вежлив сервитьор в Синеморец, ми обясни, че рибата им-пъстърва, е купена от рибарите, ловящи в морето, сутринта! не благодаря! тук работа нямам!
25
12
 
3
 
! Отговори
чоко преди 1 седмица
българина е тарикат мунче, с претенции, но пък ходи на почивка, с пълен багажник на 30 годишния си таралясник, в който прилежно подрежда, порядъчно количество шльоковица, консерви всякакви, задължителната бирка, сандвичи, и какви ли не благинки, щото горкия не иска да дава пари, че ще се охарчи, че ще се прецака! простотията няма почивен ден!
24
1
 
14
 
! Отговори
Твърде много "а преди 1 седмица
Твърде много условности. За едни и същи българи ли говориме? А гърците и турците имат 7-8 месеца сезон, а ние едва 2-3. Липса на квалифициран персонал, бетонирана ивица, не море, а клоака, мутри, алкохол и чалга. Това ли е спокойствието и лукса?
23
1
 
3
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 1 седмица
Забогатяхте ! И луксове само търсите .Кой като вас !
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пак *** статии! Никой не търси отпуска в мизерни условия.
21
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хахха голям хейт пак от кАпейките. Споко ве кАпейки, вас никой не ви кара да ходите никъде ни пък на някой му е зор къде ше ходите или няма да ходите
20
5
 
2
 
! Отговори
Сержант преди 1 седмица
Българинът нрава си мени, но ганьовщината не!
19
2
 
20
 
! Отговори
Един Българин преди 1 седмица
Поредната поръчкова статия (сега ще ме изтрият). Няма заетост на хотелите по морето и за това почват смешките. Мога да си позволя лукс, но НЕ ИСКАМ! Искам базови условия и нищо повече в планината, а не на морето. Мога да отида на море само ако е евтино и чисто, но за планина ще дам някаква разумна сума. Това , че мутрите нямат постъпления от хотели и особено от чадъри и шезлонги не е мой проблем. Плажовете трябва да са безплатни без чадъри, а хотелите евтини иначе няма да имат пари!
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сауна и джакузи големите екстри ли ги изкарвате? А батут за децата пък още повече. Утре ще напишете че да има течаща вода е лукс.
17
1
 
11
 
! Отговори
ДА ама НЕ преди 1 седмица
До Стига сте ревали Ами ние без война намалихме с 30% до около 6 милиона. И продължава намаляването, а дали има държава свидетелстват многото избягали с еднопосочен билет навън.