Общинарят с катастрофата: Беше мокра поръчка срещу мен

Благовест Георгиев няма да напуска СОС
Обновена: 27 юни 2024 10:51 | 27 юни 2024 10:42, Александър Попов
58
Общинарят с катастрофата: Беше мокра поръчка срещу мен
Благовест Георгиев, в дясно. Снимка: БГНЕС

Общинският съветник Благовест Георгиев определи действията срещу него като "мокра поръчка". Той нашумя след катастрофа в София, след която отказа проба за алкохол, а според информацията след инцидента - той е напуснал местопроизшествието. Той обаче отрича да го е направил. Георгиев няма да напусне Столичния общински съвет, независимо от призивите на политици, включително и от неговата партия.

Той публикува своя позиция след случая, която публикуваме без редакторска намеса:

"Казвам се Благовест Георгиев. Баща, съпруг, син, българин, общински съветник в Столична община, който през последните два месеца преживя изключително труден период.

На 5 април участвах в пътно-транспортно произшествие и държа още веднъж публично да се извиня за случилото се, както вече направих и с всички пряко замесени. Дълбоко съжалявам за всички неудобства, които може да съм причинил, и с пълното съзнание, че човек в крайна сметка притежава единствено доброто си име, споделям своята позиция и поуки.

Още по темата
Бях обвинен и заклеймен в съда на общественото мнение, базирано на информация, неотговаряща на истината, спекулации и преувеличения. Да видя как 20 минути след случилото се, докато още бях в шок, една тежка ситуация беше превърната в медийна сензация; да бъда изключен от партията, която представлявах, в рамките на 12 часа, без дори да бъда потърсен, за да се чуят фактите, а не жълтите новини; пред очите ми всичко, което съм постигнал, да се срине, без да мога да се защитя или да намеря разбиране – не пожелавам това на никого. По детайлите около самото произшествие ще се произнесат компетентните органи, като тук ще споделя само, че не съм бягал от местопроизшествието, не съм злоупотребявал с положението си и че отказах проба за алкохол, тъй като много бързо стана ясно, че инцидентът се превръща в „мокра поръчка” срещу мен. В политиката съм отскоро, и то защото искам да давам,а не да вземам, и явно не съм достатъчно обигран за подобни удари под кръста. Ето как един личен здравословен проблем и злощастен инцидент, при който няма пострадали хора, се превърнаха в кампания, отвличаща по най-елементарен начин вниманието на обществото от важните проблеми –тогава предстоящите европейски и парламентарни избори, неуредиците и неразбирателството в Общинския съвет, компроматният начин, по който се водят политическите дебати.

Благодаря за силата и подкрепата на семейството ми, както и на всички онези, които не махнаха с лека ръка и не сведоха всичко, което съм, до няколко подвеждащи публикации, а ме мотивираха да се боря, за да изчистя името си.

Благодаря на органите на реда за професионалното отношение, с което ме изненадаха.

Безкрайно трудно е да видиш себе си използван за чужд дневен ред от „приятели“ и врагове, а истината изкривена. Наясно съм, че като публична личност дължа още по-голяма отчетност за своите действия, но е важно да се отделят фактите от неоснователните спекулации.

Ето защо днес се обръщам първо към медиите, чрез които се надявам посланието ми да достигне до всички гласували ми своето доверие преди няколко месеца да ги представлявам в качеството на общински съветник.

Поемането на отговорност и продължаването напред са решаваща част от растежа, личната реализация и постижения. Всички правим грешки и истинската мяра за човек е как се справя с тях. Като родител уча децата си на това колко е важно да приемат последствията от действията си – самият аз следвам този принцип във всичко, което правя. Вярвам, че това как реагираме на предизвикателства показва наистина какви сме, и съм решен да превърна случилото се в урок и възможност за израстване.

Разбирам, че съм изключен от комисиите в Столична община, към чиято работа знам, че мога да допринеса много. Но това няма да ме спре да споделям опита и идеите си, защото за мен достъпът на децата до качествени спортни съоръжения, адекватното решаване на проблема с паркирането в София, въвеждането на зелени решения и създаването на една по-сигурна, удобна и модерна градска среда са лични каузи, за които ми е гласувана подкрепа да се боря не от партийци и конюнктура, а от гражданите на София.

Разбирам, също така, че съм „наказан“ в Комисията за връзки с гражданското общество, където съм пратен като опит на мой гръб да се кове морал от хора, които имат съмнителен такъв. Очаквам там да науча много, както и да проведем редица належащи разговори, надявам се водещи до реални решения на въпроси, отлагани с десетилетия.

Голяма част от истината ще стане публична след приключване на работата на отговорните институции.Дотогава ще продължа да работя в името на това, за което бях избран, с отдадеността, която софиянци заслужават, и за изчистване на името ми. Ще давам енергия и ще търся подкрепа за важни проекти и решения. Ще доказвам всеки ден, че политиката не е убежище за некомпетентност и интриги, а привилегия да служиш на обществото и сила да вземаш трудни решения".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: Благовест Георгиев
Още от Общество
Има ли данни дали криптокралицата Ружа Игнатова е жива?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Еднорозите стават все по-отблъскващи... Хубавото е, че на следващите избори ще бъдат само един лош спомен... и прицел на прокуратурата.
54
0
 
5
 
! Отговори
00014 преди 2 дни
Мазният кокъл не е за изпускане. Я какъв писател е станал.
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
То така всеки алкохолик може да откаже проверка за алкохол, щото било "мокра поръчка" и да си кара пиян.
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тоя знае ли какво е мокра поръчка?
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Поредния лъжец в управлението на София
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ЗАЩО ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЕЗИ ХОРА ЗАЩО БОНЕВЦИ ПРЕВЗЕХА СОФИЯ НАПРАВИЯ Я ТЯХНА СОБСТВЕНОСТ ДОКОГА ТЕЗИ ЩЕ ГАЗЯТ ЗАКОНИТЕ И ХАРЧАТ ПАРИ НА БЪЛГАРИТЕ БЕЗНАКАЗАНО
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Еврипейски ценности, сър.
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тоя яде само суха ликанка бе, как може да казва, че поръчката е мокра?
47
0
 
3
 
! Отговори
@@@ преди 2 дни
....Казвам се принц Белослав Нойзи Токев, ама ми викат Дебора, отказах пробата щото имам медицински проблем с алкахола.Другите поне имаха топки да не се крият че са на мотика.
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
НАГЛЕЦ
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Насила някой ти наля аклкохола в устата, насила те качиха в колата и те задължиха да караш и да се блъснеш?! В рамките на града сигурно можеше да си повикаш такси, като нормалните хора употребили алкохол или за хората с власт законите не важат?
44
1
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 2 дни
Кой му е направил децата на това пиянде?
43
1
 
14
 
! Отговори
Божкеее... преди 2 дни
Какъв НАГЛЕЦ !!!! Типично в стил "Спаси София".....
42
0
 
11
 
! Отговори
М даа преди 2 дни
Прав беше професор Христов. Но вече процентите не са 80, а повече.
41
0
 
14
 
! Отговори
Този е преди 2 дни
Нагла мутра
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Мокър ти мозъка
39
1
 
14
 
! Отговори
ТОРЕНТЕ преди 2 дни
при бай Ставри
38
0
 
14
 
! Отговори
Дедо Поп преди 2 дни
Не е виновно момчето. ДЯВОЛЪТ го е принудил така да кара....
37
1
 
26
 
! Отговори
Съсипи София преди 2 дни
Ахахаха и тоя като другия - някой друг му бил открил фирма на негово име, този пък го "поръчали", абе тия розовите от Спаси София съвсем ни взеха за балами.
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ИСКАХТЕ ПРОМЯНА ИМАТЕ Я