Спор в НС за въвеждането на еврото

"Възраждане" пак поиска референдум
27 юни 2024 10:50, Стела Стоянова
57
Спор в НС за въвеждането на еврото
Снимка БГНЕС, архив

Темата за въвеждането на еврото у нас предизвика скандал между парламентарните групи на "Възраждане", ДПС и ПП- ДБ.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отново настоя за референдум:

"Нека дадем възможност гражданите да посочат дали България трябва да бърза на всяка цена да унищожи една от най-стабилните валути между другото в момента в света - българският лев, и една от най-старите съществуващи - със 144-годишна история. Ще търсим съдейтвие по тези въпроси както в Народното събрание, така и в Европейския парламент чрез нашите евродепутати и партниращите ни политически сили на европейско ниво, където на 16 юли "Възраждане" ще внесе петиция за провеждане на референдум в България, и за която петиция вече сме осигурили, на този етап, подкрепата на 9 политически партии от всички европейски държави".

Йордан Цонев от ДПС напомни, че преговорите се движат по график:  

"Ние предварително знаехме, че юнският доклад ще бъде негативен по отношение на инфлацията, тъй като това е процес, който не може да бъде коригиран в рамките на няколко месеца или на половин година. През септември-октомври ще има "ъпдейтване" на този доклад и тогава ние ще сме покрили критерия и лошата новина за вас е, че България ще получи решение за въвеждане на еврото догодина юни и ще го въведе на 1 януари 2026 г., както впрочем е правилното. И всички останали, които говорят за въвеждане на еврото по средата на годината, просто не разбират този процес".

Мартин Димитров от ПП-ДБ обвини на свой ред "Възраждане" в манипулация:

"Хърватия, когато въведе еврото, има най-високият растеж на доходите в Европейския съюз. Затова сте против Еврозоната, защото не искате този голям успех за България! В средата на 2025 година, от 1 юли, е напълно възможно, напълно реално, въвеждането на еврото в България. Другото са лъжи и инсинуации", съобщава БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: НСреферендумевро
Още от Общество
Има ли данни дали криптокралицата Ружа Игнатова е жива?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 ден
Вън путинорусофилите и еврофобите от Родината ни! Вредни са.
52
1
 
1
 
! Отговори
ПРОТИВ Еврото преди 2 дни
Дано НЕ приемем скапаното Евро да си го заврат отзад тези които го искат
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Чехия Полша Унгария и Румъния са преди нас по всички показатели. Те защо не искат еврото. И ние не го искаме. Освен рродоотстъпниците.
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Въпреки, че не симпатизирам на Възраждане, това с референдума трябва да стане. И за Белене се подписваха, пак над 600 000 подписа "изчезнали" в НС. Без кръв няма да стане, но кой ще избие тарикатите после, искащи да яхнат властта? Нещо като 45 години комунистите искаха властта, но партийците не им я даваха. Туулупа вече се барикадира, въпреки че трябва да почнат с внуците му, да го стегне малко и сърцето, за майното дето се е дръпнало в стомаха знаем...
49
2
 
10
 
! Отговори
gogo преди 2 дни
слушайте и се доверявайте на политици... хахха... не разбрахте ли, че като викнеш месията - той те оправя , ама в буквалния смисъл на думата, същото ще стане и обожествяваното евро ;) "Като дойде еврото българинът ще забогатее, ще живее по-добре, ще стигне стандарта на ес"...хаха... все лозунги за наивници ;)
48
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Кой пита gлупаци за нещо, никакъв референдум. България с Европа, НАТО, евро задължително. Възраждане са измислени, като избирателите си
47
0
 
11
 
! Отговори
Суверенитет преди 2 дни
На практика у нас е въведено заедно с валутният борд и оттогава Българският лев е фиксиран към . Благодарение на това имаме една от най-стабилните финансови системи в света. Недостатъците и пороците от експроприацията на финансовите ни ресурси и пълната зависимост от ЕЦБ са много повече от предимствата и всеки безпристрастен финансист го знае. Но, за съжаление, безпристрастни и национално отговорни политици и финансисти ние, българите нямаме.Затова ги е страх от гласа на Народа.
46
11
 
2
 
! Отговори
Преди време преди 2 дни
четох, че във всеки един момент ако 20% от народните представители в НС решат, могат да инициират референдум. Възраждане, ИТН, БСП и Величие мисля, че минават 20% от раз. Слави нали е за референдум? Заедно с Възраждане ще минат 20% за иницииране на референдум. Мисля, че цялата разправия с референдума на Възраждане беше за политически дивидент.
45
18
 
2
 
! Отговори
до 42 преди 2 дни
Толкова е стабилна че е след долара. А копейките които бленуваш не струват и хартията на които са напчеатани
44
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
38 Ами значи квото и да правят на ЗАПАД го предпочитат и изкарват повече пари от колкото в голташка пРосия.
43
5
 
4
 
! Отговори
Фют преди 2 дни
То, ако народа беше толкова умен, че да решава политиката и икономиката на държавата, тогава тези 240 и ... хрантутници, за чий са в Парламента?
42
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До az Толко е стабилна че еврото фалира 2007 и 2011 и 2021
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен Ми Лойко каква разбира от евро като е с ВИФ и физическо само.
40
15
 
5
 
! Отговори
az преди 2 дни
копейкина знае че НАЙ стабилната валута е напрактика еврото и за това сме вързани към нея. Ама господаря му от кремъл за друго му плаща в ЕВРА
39
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Къв референдум бе кАпейки? Нали вгзрждане ви правиха вече референдум та да ви съберат личните данни? Кво стана? Как ше питаш хора, които разчитат на соц помощи и да щипат от на баба си пенсията за държавни икономически въпроси? То жена му го не пуска до кръчмата да иде той за държавата ше ми решавал. Нали щехте да управлявате ве кАпейки, шо стана пак, четвърти ли?
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен На запат мият *** и старци.
37
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
КАпейки, да знаете само, че пРосията може да е в топ 5 само по външни тоалетни. В София средната заплата гони 1500 долара а ние сме на опашката в Европа. В пРосията за тия пари за да ги видят им ги дават да се бият на фронта. Като им е толкова голяма покупателната способност на колхозниците що ни една кАпейка дори опит не направи да иде там, как няколко милиона българи излязоха от държавата ама отидоха къде? НА ЗАПАД! Никой неще в тинята на пРосията
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Генпу Умниа. Щото явно ги е страх от референдма.
35
11
 
3
 
! Отговори
Петър преди 2 дни
До АнонименНа Русия й трябват хора за войните й. Затова имат по много деца. В Русия човешкият живот е евтин.
34
27
 
4
 
! Отговори
Генпу Умниа. преди 2 дни
Защо не го пуснат тоя референдум и да видят купейките, че 95% от народа ще миска евро!