Двама мотористи помогнали на Брендо да се укрие

Срещу рокерите има досъдебно производство
29 юни 2024 17:55, Стела Стоянова
58
Двама мотористи помогнали на Брендо да се укрие
Снимка БГНЕС, архив

Двама мотористи са помогнали на Евелин Банев – Брендо, да се укрие, след като се е завърнал в България на 8 юни 2022 г. с мистериозния минисамолет „Пайпър Ацтек“, нарушавайки въздушното пространство на 7 европейски държави, пише „Телеграф“. За кацането му с този самолет потвърди в парламента вътрешният министър Калин Стоянов.

В момента срещу рокерите се води досъдебно производство от прокуратурата във Видин, тъй като летателният апарат е кацнал да презареди с гориво първо на територията на бившето летище Иново, на 3 километра северозападно от дунавския град.

Разследването установи, че самолетът е продаден на 4 юни от литовеца Броний Заронскис, който е бивш военен пилот. Мъжът обясняваше, че купувачите са били румънци или украинци. Както е известно, Брендо притежава украинско гражданство и през 2021 г. бе засечен в Киев, където дори откриха голяма нарколаборатория за марихуана.

Вътрешният министър Калин Стоянов посочи в петък, че още като директор на ГДБОП е започнал проверка за самолета, и разкритикува действията на тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков.

Юристът и бивш вътрешен министър Емануил Йорданов пред "Телеграф": Брендо може да получи 15 г. затвор!

„Докато Рашков изчакваше да се оправи времето, аз като директор на ГДБОП предприех необходимите действия. Има и досъдебно производство, в момента се наблюдава от Окръжна прокуратура - Видин. Установени са двамата човека, които са били в близост до това летателно средство, повдигнати са им обвинения и нашата информация е, че те търсят вариант за споразумение", заяви Стоянов

В петък от прокуратурата се презастраховаха и поискаха от Софийския градски съд налагане на мярка „задържане под стража“ за Брендо на основание двете му европейски заповеди за арест (ЕЗА) от Италия и Румъния. Въпреки че първоначално съдът определи искането на прокуратурата като „нонсенс“, впоследствие реши, че е необходимо да бъде взета мярка за задържане. Опасенията на състава са, че е възможно Брендо да бъде освободен, преди да е приключил същинският съдебен процес. Кокаиновият крал на Европа се появи по къси гащи в съдебната зала. Делото премина при изключително засилени мерки за сигурност с препречен всякакъв допир с медии. Така на Брендо му бе осигурен необходимият комфорт, докато траеше делото в сградата на улица „Черковна“ 90.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: укриванерокериБрендо
Още от Общество
Диви плажове се превърнаха в частни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Няма такъв цирк!Мистериозен самолет,двама ззлобни рокери се прокрадват в мрака,един старшина бягайки-носи стълба на брендо!Две манекенки,със залепени мустаци разсейват граничарите...а истината е една!ВСИЧКИ ПОДАВАЙТЕ ОСТАВКА-ИЗДИРВАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ СИ ВЛИЗАТ И ИЗЛИЗАТ,КОГАТО ИМ ХАРЕСА!Този ббоклук е търсен в 4 държави,той се явява пред затвора и се хили!!Министри,комисари и т.н.ббоклуци-некомпетентност се вихри навсякъде!!
27
0
 
19
 
! Отговори
По къси гащи преди 4 дни
или джапанки не пускат в сграда на съд в България дори за справка или свидетелство за съдимост. Уважение към институцията трябва да има. ;-D
26
0
 
30
 
! Отговори
Мърши преди 4 дни
Ако откраднеш хляб и сирене, от глад веднага ще дойдат полицаите и щете арестуват, но ако си нарко трафикант и влезеш незаконно с самолет у нас, никой няма да те търси. Кой в мвр и колко е получил да не намира Брендо.
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Майтапите ли се???Брендо се върнал като трети човек в двуместен самолет. Поне малко импровизирайте господа управляващи.
24
0
 
28
 
! Отговори
Кой преди 4 дни
В България всичко се знае и нищо не може да бъде доказано!
23
1
 
21
 
! Отговори
Калинк.атаСтоянов преди 4 дни
Защо две години не го арестува?
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Кинжал Булалович Сатанатов не пита.
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
1. НЕ може да идентифицираш тоя малък самолет летейки с МИГ-29 поради скоростта с която мига трябва да се движи за да не падне. Трябва да го гърми директно, но това не е екшън филм. 2. Има много случаи като онзи тинейджър кацнал в Москва и самолета МИГ-23 летял до Белгия без пилот, защото той катапултирал някъде си из СССР + още. 3. В източна европа може да купиш почти всеки полицай, военен и прочее, а в БГ провинцията може да прикрият убийство ако смениш дограмата на вилата, на кварталния
20
0
 
23
 
! Отговори
Оня преди 4 дни
А на онея адвокатчета дето му перат парите през имоти ще им вземат ли мангизите?
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Няма ги руските самолети, които да ни пазят, сигурноса подарени на Украйна или бракувани на сила.
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Хиперзвуков Кинжал ще мине като горещ нож през краве масло/
17
0
 
20
 
! Отговори
Bili преди 4 дни
Нарколаборатория за марихуана?!?! А бре, тва е плевел, не се праи в лаборатория.
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Загубихме въздушен суверенитет, ако рече Путин ще пие кафе в София.
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Този "военен пилот" литовец явно е знаел позивни, или там каквото е, на украиннските военни, за да го пуснат през границите. Зашото е пуснат. А Как се намира литовски военен пилот , ако си в Украйна? През военно време? И Как се излиза до Литва? Моето предположение е, че Брендо е имал/ има контакти с украински военни на много високо ниво, може да ги е снабдявал. Може и оттук да шпионира за тях.
14
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ако е руски дрон го засичат още преди границата, ама това самолетче минало 7 граници без проблеми!? Да живее корупцията в ЕС
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"Рокерите са успели да укрият Брендо благодарение на новите велоалей направени от Терзиев"
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Добре, че не е бил някой самолет натъпкан с експлозиви и летящ към Страсбург, че щяхме да останем без европарламент.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Брендо е платил на мотористите по 1 чувал със пачки :)))
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Като е влезнал през 2022 със самолет, защо адвоката казва, че това е лъжа? Как Брендо преди това си е извадил лична карта и шофьорска книжка? Те са му от 2016 година!
9
2
 
10
 
! Отговори
абе това преди 4 дни
дане е някакъв американски филм?Егати екшъна , егати конспирациите.100% всичките твърдения на този *** калинчо стоянов ще се окажат лъжа, и брендо ще съди държавата.Този цирк сме го гледали десетки пъти.