Ваучерите за храна вече са изцяло електронни

Валидността на хартиените остава до датата, отбелязана на тях
1 юли 2024 12:09, Елка Василева
79
Ваучерите за храна вече са изцяло електронни
Снимка: архив, БГНЕС

Ваучерите за храна от днес са изцяло електронни. Някои търговци обаче все още имат проблеми с електронната система. Възможно е в началото да се отказва и плащането на битови сметки с подобни ваучери.

Срокът на валидност на хартиените остава до датата на валидност, отбелязана на тях.

"28,5% от работещите ползват ваучери, малко над 800 000 ползват и 2/3 от настоящите потребители са преминали към електронни. Миграцията към електронните носители се случва бързо, предимно с най-висок дял е частният сектор. Остават държавни и обществени предприятия, при които се случва по-бавно, защото е въпрос на обществени търгове и решение", коментира пред БНР Стоилка Арсова, директор на Национална картова и платежна схема в "Борика".

Тя обясни, че като цяло добре се приема новият продукт с електронната карта, но все още се появяват проблеми – на потребителите им е трудно да се ориентират. "Направихме продукта да се възприема от търговците и те започнаха да го търсят. На апликациите, които се предлагат на клиентите, трябва да са посочени търговските обекти".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от Общество
Пенсиите на над 2 млн. пенсионери се повишават с 11%
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Не искам ваучер!!! Колко намаза Стоилка от далаверата???? Искам пари в брой и да си пзарувам от малки квартални магазинчета, а не от лидъл и кауфланд с ***!!! Това е престъпление срещу СВОБОДНИЯ ИЗБОР!
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Защо въобще трябва да има ваучери за храна, какъв е проблема просто да се изплащат едни необлагаеми пари за храна, както беше преди т.н. "порционни", защо въобще трябва да минават през някакви оператори на ваучери и да се плащат комисионни за нищо
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 1, с 12 000 лв. заплата ли? Като се замисля прав си. Може 15 000 нето да стане, че ми утесня тази.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Урсула раздава ли купони за манджа у Германия :)))
6
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ако ви се наложи да ползвате болничен, борса след време пенсия то заради тези ваучери ще получавата по-малко пари.
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Купони за манджа... заплатите не стигат ли за манджа :)))
4
8
 
9
 
! Отговори
до 3 преди 4 дни
Абсолютни глупости. Работя за около 6 ПЪТИ над максималния осигурителен праг. Ваучерите са он топ на всичко. Работодателят плаща пълни осигуровки, естествено. Иначе искаш да кажеш, че работодателят би спестил малко пари, ако работиш за под максималния праг- това е вярно, но е в твоя полза.
3
8
 
11
 
! Отговори
шуменец преди 4 дни
С ваучерите държавата дава правото на работодателите да нв ти плащат пълни осигуровки, защото върху ваучерите не се плащат и така държавата разрешава работа на сиво с непълни осигуровки. Добре е,че държавата прави сивия сектор да изглежда бял.
2
8
 
8
 
! Отговори
бачкотещ бачкер преди 4 дни
ште ми откраднат американцити даннити и цру ште ги иползва за контрол над масити. а масата е свештена за балгаринат заштото тои там се храни. не на ништо електронно товае сас цел нов световен ред
1
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Валчари - най-лесния начин да ви кажат, че сте нископлатена paя.