Ваучерите за храна вече са изцяло електронни

Валидността на хартиените остава до датата, отбелязана на тях
1 юли 2024 12:09, Елка Василева
79
Ваучерите за храна вече са изцяло електронни
Снимка: архив, БГНЕС

Ваучерите за храна от днес са изцяло електронни. Някои търговци обаче все още имат проблеми с електронната система. Възможно е в началото да се отказва и плащането на битови сметки с подобни ваучери.

Срокът на валидност на хартиените остава до датата на валидност, отбелязана на тях.

"28,5% от работещите ползват ваучери, малко над 800 000 ползват и 2/3 от настоящите потребители са преминали към електронни. Миграцията към електронните носители се случва бързо, предимно с най-висок дял е частният сектор. Остават държавни и обществени предприятия, при които се случва по-бавно, защото е въпрос на обществени търгове и решение", коментира пред БНР Стоилка Арсова, директор на Национална картова и платежна схема в "Борика".

Тя обясни, че като цяло добре се приема новият продукт с електронната карта, но все още се появяват проблеми – на потребителите им е трудно да се ориентират. "Направихме продукта да се възприема от търговците и те започнаха да го търсят. На апликациите, които се предлагат на клиентите, трябва да са посочени търговските обекти".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от Общество
Пенсиите на над 2 млн. пенсионери се повишават с 11%
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
10
 
! Отговори
До 31 преди 4 дни
Защото ако беше си изкарал парите с честен труд, нямаше да си съгласен с това някой друг да ти нарежда как и къде да ги харчиш. Елементарна си. И айде на бас, че получавам повече от теб.
29
7
 
10
 
! Отговори
До 29 преди 4 дни
По-долу написах, че ваучери за храна взимат от касиерката в Лидл с 2500лв. заплата, до изпълнителния директор в ИТ сектора с 250к заплата. Присъщи са на бедните само в празната ти глава.
28
4
 
6
 
! Отговори
до 29 преди 4 дни
И защо сметна, че някой си е корумпе? Защото ти казва истината за ваучерите, че могат да се иползват навсякъде всеки търговец може да работи с тях при желание ли?! А при тебе всичко крещи, че си функционално неграмотен.
27
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Долу някакъв пише в Булмаг, че не могат да се ползват ваучери... 2 клика в Google и се вижда, че дори за онлайн магазина на Булмаг могат да се ползват, както и на място. Неграмотни ми Копейки, като пишете лъжи за ваучерите, поне си проверявайте фантасмагориите бе! И о да-ваучерите могат да се иползват почти навсякъде...
26
4
 
5
 
! Отговори
До 27 преди 4 дни
Зад монитора всеки може да се прави на велик. Но е ясно, че си корумпе и не знаеш какво е труд. Надменмостта е присъща на крадливите свраки. И се чудя богаташке какъв го дириш във форум за ваучери, дето уж са за бедните?
25
3
 
10
 
! Отговори
до 26 преди 4 дни
Тоя крадлив офис плъх плаща плосък данък на месец, колкото годишната ти заплата, драги ми смехурко! Тоя крадлив плъх плаща заплати на лекари и учители, редом до пенсиите ти на ТКЗС-арите ти родители, които са те направили такъв злобар! Ваучерите храна важат навсякъде, където търговецът има желание. Толкоз по темата.
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Номер 22 бая е крал и не знае какво е труд. Типичен офисен крадлив плъх.
23
0
 
11
 
! Отговори
Хамстера преди 4 дни
Ваучерите могат ли да се ползват в порнхъб или в хамстерчето?
22
11
 
10
 
! Отговори
До 22 преди 4 дни
Лъжеш, не важат на пазара, не важат в Булмаг, не важат в малките магазичета. А и защо някой като теб трябва да ми казва от къде да пазарувам и какво да правя с парите си? От давалерската страна ли си?
21
7
 
9
 
! Отговори
до 20 преди 4 дни
Айде без празни приказки, моля! ВСЕКИ търговец у нас може да стане партньор с различните видове ваучери. Както по-долу е написано- важат дори в малки селски бакалийки. Например, до моята вила в близост има мина. Всичките работници взимат ваучери. До едно магазинчетата в селото работят с тях. И не само с тях. Разбирам, че си някакъв оскотял бедняк, но ваучерите са навсякъде от поне 20 години. Седни и се успокой.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Роби, ако ви кажат да скочите от десетия етаж, ще го направите с усмивка, нали?
19
9
 
11
 
! Отговори
До 17 преди 4 дни
Лъжеш! Важат само за Лидъ, Била и Кауфланд. А и никой не ме е питал дали искам ваучер за храна, или пари в брой. А правото ми на избор?? Само робите нямат право на избор!
18
7
 
9
 
! Отговори
да бе да преди 4 дни
ваучерите са си кеш отвсякъде, получавам 3400, осигуряват ме на тях, и електронен ваучер от месец 120лв, което са си 120лв кеш. Като плащам в магазина почти винаги си по две на тази сума. Храната е най-скъпото нещо в БГ...
17
4
 
11
 
! Отговори
До16 преди 4 дни
И аз съм на същото мнение че купоните са за чуждите вериги и защо трябва да има купони във война ли сме то в Украйна няма вместо това не могат ли да ги привеждат в заплата
16
8
 
10
 
! Отговори
до 16 преди 4 дни
Защо говорите глупости? Ваучерите за храна важат дори в малките магазини по селата!
15
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
С тези ваучери се подкрепят немските магазини, вместо бългрските производители! Днес искам да обядвам банани от пазара - не може. Трябва да ходя до лидъл. Престъпници!
14
11
 
3
 
! Отговори
КОКОРЧО fanbase преди 4 дни
Това го направи господин Асен Василев. Поклон! ПОКЛОН ДО ЗЕМЯТА! Пак за него ще гласувам.
13
2
 
9
 
! Отговори
Рендето преди 4 дни
До купони за храна ли я докарахме при "демокразията"??? Не знаех...
12
1
 
6
 
! Отговори
Малкия Нурофен преди 4 дни
Валчерите са вече електрически, и мен ко тре *** грее таз работа?
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 1Накрая голям процент от заплатата ти е под формата на:- ваучери за храна;- карта за фитнес;- билети за кино и театър;- и други така наречени бенефити и така не можеш да разполагаш с цялата ти заплата.