България ще е топ дестинация за планински туризъм

Основен приоритет - дигитализация и привличане на младите
4 юли 2024 15:49, Инна Ангелова
14
България ще е топ дестинация за планински туризъм
Снимка: БГНЕС

България да бъде топ дестинация в Европа в планинския туризъм, като браншът бъде обслужван от единна и компетентна общност. Това е крайната цел, заложена в 12-годишната стратегия за развитието на планинския туризъм в България, която беше приета на 10-ия конгрес на Българския туристически съюз, провел се юни месец.

Стратегията е разпределена в три под-периода от по четири години, като в началото се залага на привличане на нови членове и дигитализация. Това коментира Венцислав Венев, председател на Български туристически съюз, в предаването "Бизнес старт" с водеща Роселина Петкова.

"В първите четири години основната задача ще бъде повишаване на членската маса и дигитализация на процесите в БТС и планинския туризъм. Изключително внимание ще обръщаме на местата за настаняване - как да се запазват, ще имаме обратна връзка от туристи, какви интересни места има около местата за настаняване и маршрутите, които също ще бъдат дигитализирани."

Основен приоритет ще бъде работа с по-младите, които често тръгват неподготвени в планините, каза Венев. Започваме челенасочено обучение сред учащите, като са били проведени серия от събития през годината досега, добави той.

Имаме готовност да инвестираме в дигитализацията като се започне със 100-те национални обекта и мобилното приложение за тях и дигитална членска карта на БТС, която да обхване всичките отделни дружества и информация за цени и събития.

Цялата статия може да четете на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от Общество
"Малката Русия" отстъпва по Черноморието на млада България и застаряваща Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Ганьо преди 2 дни
Да без персонал и туристи ,много сме топ !
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ще ще.. като по морето = бетонираха го и докараха утрепките,които търсят само евтин алкохол. Айде поне планините да не ги пипат..
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
То по Витоша не останаха вече лифтове, те щели да правят планински туризъм ! Да не говорим за повечето хижи в какво състояние са и каква е маркировката!
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ха ха ха, разходката в нашите планини е като разходка в подземна железница. Ако не си гледаш постоянно в краката ще си овъртян до ушите в говежди изпражнения, благодарение на "фермери"-грантаджии.
7
0
 
9
 
! Отговори
Деди преди 2 дни
Бяхмв "топ-дестинация" за море - "усрахме" морето! Сега ново 25 - "топ-дестинация" за планините ни! Е, те поне са високи, за да ги погубим и тях! Давай, "юруш на доматите!!!!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ще се залее с туристи от Анадола и Египет! Ще дойдат да правят частни биваци по планините за по няколко вечери.
5
0
 
3
 
! Отговори
Кк преди 2 дни
Не ме радва това... последните години нито хижите ти хижи нито парковете паркове... хижите станаха на хотели а пътеките са препълнени с хора...
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Поредна порция глупости. Да не сме единствената държава с планини. А още повече че в планините като започнат да ходят повече хора се цапа с отпадъци и започва да ерозира повече почвата, да не говорим пък за предизвикани пожари.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ще е..ще ще ще ще щещещеще
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Само това ми липсва муттрите и планините да съсипят.
1
2
 
4
 
! Отговори
Натура 2000 преди 2 дни
Има няколко планини, обаче вече са частни.