Търсят се двустайни и тристайни апартаменти, но да са с две тоалетни

По-младите хора предпочитат жилища ново строителство
23 юли 2024 07:00, Елка Василева
77
Търсят се двустайни и тристайни апартаменти, но да са с две тоалетни
Снимка: архив, БГНЕС

Най-често купувачите на имоти търсят двустайни и тристайни апартаменти, но с една особеност - с две тоалетни, разказаха брокери. Когато в един имот има деца и всички рано сутрин за много кратко време трябва да се приготвят за училище и за работа, наличието на втори санитарен възел е огромно предимство, пише „Труд“.

При покупка на апартамент за живеене хората предпочитат тристайни, които са завършени или поне имат Акт 14, за да могат да бъдат финансирани от банките. Сега преобладаващата част от сделките са с имоти за живеене. Преди няколко години, в периода на рекордна инфлация, голяма част от покупките на имоти бяха с цел инвестиция. Сега също много хора купуват имоти, за да вложат парите си и да печелят, като ги отдават под наел или като ги продадат след време на по-висока цена. Но делът на инвестиционните сделки е по-малък.

Когато хората купуват имот, за да живеят в него със семейството си, правят и по-малко компромиси по отношение на изложение, етаж, локация и достъп до градски транспорт. Купувачите държат изключително много на качеството на новото строителство. Често те сами проверяват кой е строителят на новата сграда, за да преценят дали да му се доверят.

Лихвените проценти на банките продължават да са ниски, което е стимул за пазара на имоти. Много хора предпочитат да купят имот сега, како вземат кредит, защото знаят, че след години цените ще бъдат още по-високи.

По-младите хора предпочитат жилища ново строителство, докато панелните апартаменти се купуват най-вече с цел инвестиция. Цените на панелните жилища често са по-ниски от тези на новите луксозни сгради. Затова инвестицията в панелка може да бъде изплатена по-бързо чрез отдаването на апартамента под наем. Често старите апартаменти вървят с някакво обзавеждане, което новият собственик може да запази при отдаването им под наем, което също е предимство.

Същевременно при покупката на дом за семейството хората искат цялата сграда да бъде привлекателна, средата около нея да бъде добра, не искат да им се налага да сменят тръбите в банята или електроинсталацията. Затова повечето купувачи се насочват към новото строителство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бунгало ама 590 квадрата 3 етажа 5бани 2015г в Флорида взех за 103 000$2 акра двор палми,море от 100м.Златните ръце пипнаха всичко Дървета насадих,сенки пейки 2 басейна направих,водопад,Миниаква парк 3бр крокодили осинових,скали,камъни дувари зидан камък драйвуей,павета гаражи обнових,камери бзавеждане.Ефективни фотоволтаици,R410a термопомпа чудо и приказ имение.5,6млн $ го стрелнах януари към едно омбре от пари произлязло.2 Нови къщи купих,бригади испанци работят Купувайте вие нужници.
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТОВА НА КОЕТО СЕГА ВИКАТЕ ТРИСТАЕН, ПРЕДИ 35 ГОДИНИ ПРИ ДЕДО ТОДОР БЕШЕ СТАНДАРТЕН ДВУСТАЕН АПАРТАМЕНТ И БЕШЕ МНОГО ПО-ЕВТИН!!!... СТРОИТЕЛИТЕ КОГА ЩЕ ДОГОНИТЕ ДЯДО ВИ ТОДОРА???!!!...
63
2
 
7
 
! Отговори
Стар Софиянец преди 1 месец
Почти нищо вярно в новината. Само ще кажа за какво се търсели. Търси се това, което го няма и се купува това, което го има и това го отчитат като какво се търсело. Хайде намерете качествено ново строителство? Няма такова. Примерно търся апартамент с 2-3 спални, хол, отделна кухня с трапезария, две тоалетни, поне едно сервизно помещение, а по-добре да са две - едно мокро и едно за други неща. Разбира се да има гараж, може и за две коли. Всичко това по възможност в центъра на София или поне близо.
62
4
 
1
 
! Отговори
Structural engineer преди 1 месец
Всички съвременни сгради от над 30г.се проектират с цялостно вградена централизирана термопомпена инсталация Daikin или Mitsubishi с централна газификация или комбинирани.Такава архитектурно енергийно разхитителна и допотопна простотия да лепиш индивидуални климатици в сграда в 2025 не бях виждал и срешал. В момента термопомпите се захранват в светлата част от Фотоволтаици и 300 000$ комплекси батерии за тъмната част,а изкуствен интелект следи и прецизира до ват ел.консумацията на сградите.
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Нова З.Разсъжденията ти са достойни за възхищение! Ама с обратен знак :) ***!
60
7
 
6
 
! Отговори
Нова З. преди 1 месец
Какви имоти какви тоалетни.Погледнете си външността пейзажа и оформлението на всичко в kЛoakaтa ви псевдо държава населявана от бавно развити 0PKИ. Децата ми не учат и не знаят български език изобщо за да е скъсана навеки и завинаги връзката със това деградирало племе и слабо умно стадо CBИHE.
59
2
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 1 месец
Платиха ли ви за статията поне? Или си лъжете безплатно, за идеята!
58
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо само с две , тя цялата държава принципално представлява е една огромна турска клечаща тоалетна. населявана от тоалетни плъхове
57
1
 
10
 
! Отговори
@@@ преди 1 месец
Преди 5 години ми трябваше апартамент, ходих на огледи и на ново и на новопостроено в експлоатация и на старо строителство.Най-зле бяха кооперациите които бяха новопостроени и ползвани около 5-10 години, панелките също бяха леш.Намерих си с голям зор тухлен апартамент строен в начолото на 70-те години, 100 квадрата , три стаи с кухня , строен с тухли еднички.Като качество такова нещо в момента няма кой да ви построи, даже и да си го поръчате.
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се че е важно да има да има втора тоалетна и баня когато са доста хора това е
55
2
 
4
 
! Отговори
Шпакловка и замазка? преди 1 месец
А има и друга алтернатива. Да се опитаме да обясним на нашего брата, че цените на жилищата и условията, при които се продават, се намират в голямата си част в неговата власт и той с паричките си е съществен фактор в цялата игра. Отнякъде може да се започне, нали? Примерно може да се настоява да се въведе единен стандарт при офертни цени - винаги чиста жилищна площ, за да могат хората поне лесно да сравяват цените.
54
1
 
4
 
! Отговори
:) преди 1 месец
До Шпакловка и замазка? /37/ Правилно казваш, търпение. Или ще се пукне нещо, което на някои им се иска да е балон, или цените и тук ще станат като европейските. И заплатите в Бг ще станат като европейските, но поне 50 години след като цените са настигнали европейските. А ти дотогава имаш избор. Или да чакаш,за да видиш има ли балон и кога той ще се спука, или да си продадеш панелката и да идеш във Валенсия, а пък там както дойде. Виж по-долу какво пише някой - в Западна Европа било по-евтино!
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
бате Вова - в момента, в който бате Вова дойде на грешната идея да тръгне в посока Запад, с него ще стане това, което е станало с Бащата на народите през 1953 г. Ще му стане внезапно лошо и ще извикат лекар няколко часа по-късно. Така де, той също не е застрахован от свойте си от Лубянка. Няма да е първият, който е оглавявал службата, а по-късно самият той им е станал клиент, така да се каже...
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Пак до 19 - това с чукчите са анекдоти. Не е така наистина. Нормални хора са си. Има цяла серия от вицове на тема чукчи. Както да речем вицовете с габровци, блондинки и т.н.
51
1
 
5
 
! Отговори
Разглезихте се, N19, преди 1 месец
Разглезихте се! Не се знае какво е намислил бате Вова и ако дойде да ни освобождава от не-знам-какво, бързо ще си припомните нещата, които описах по-долу. Плюй си в пазвата и моли Бога да бъде милостив спрямо България.
50
0
 
1
 
! Отговори
Пак до 19 преди 1 месец
Ами чукчите бе, хеееей! Когато зорноволно настаняват семейството на чукча в апартамент в панелен блок, то какво прави? Разпъва юртата си в най-голямата стая и там обитават всички така, както са свикнали. Площта на апартамента извън юртата се счита за "тундра" (дивата природа) и там семейството изхвърля *** си, а по-малките деца направо клякат някъде из стаите, за да си вършат естествените нужди. Не е майтап, ако познаваш граждани на бившия СССР, питай ги. Възможно е и днешните да знаят.
49
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 19 преди 1 месец
Много искаш бе, хей! Самостоятелна стая с индивидуална баня за всеки член от семейството! Така е, като пускат непрекъснато разни западни филми. Не, че и там всеки има такава екстра. Но по-старите помнят филмите с комуналките от съветско време. Там в един голям апартамент, останал от царско време са настанени по 5-6 семейства (по 1 в стая), тоалетната е една и всеки, който отива да я ползва, излиза от стаята на своето семейство нанизал през рамо СЕДАЛКА за тоалетна, всяко семейство ползва своя!
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето ви я следвашата екстра: "Десет столични квартала остават без топла вода в разгара на лятото, заради планови дейности (профилактика)" Че ти, ако си преводач, ти не можеш да преведеш на чужд език думата "профилактика". Ти няма как да обясниш на един германец или французин, че 12 дни в жегите ще стоят хората без топла вода и заедно с това няма някаква авария и всичко е наред - "профилактика". Колко евро на квадрат ще платиш за имот в този град?
47
1
 
1
 
! Отговори
До Бай Онзи преди 1 месец
Байчо, няма логика в това, което твърдиш, защото в такъв случай панелките биха били най-скъпите жилища. Всеки нормален човек значе, че панелките предлагат съмнително качество (кой си е бутал стени, кой не е...), в края са на експлотационния си живот, имат неподдържани и мръсни общи части, същото се отнася за всякакви тавански помещения и мазета, нямат паркомясто, ниска шумоизолация, неатрактивна локация и т.н. и т.н.
46
2
 
5
 
! Отговори
.|. преди 1 месец
Ми хората искат да акат, бе!