Гуцанов: Стига толкова войни с институциите

Подаваме ръка на всички леви партии
27 юли 2024 17:30, Стела Стоянова
46
Гуцанов: Стига толкова войни с институциите
Снимка БГНЕС

Трябва да сме наясно, че разделени не можем да променим към по-добро страната и живота на всеки един българин.

Ние искаме да видим по-красива и по-мирна България. Затова започнахме обединение. Първо, в БСП – на хора, които в последните години ги обидихме, хора, които имаха какво дадат на БСП - да затворим тази  вътрешнопартийна страница в БСП. На второ място, подаваме ръка към всички леви партии, за да бъдем заедно, за да бъдем силни. И трето, стига толкова войни с институциите и най-вече – с президента. Няма социалист, който да не ни е казал, че грешахме през тези години. Тези три фактора са основата, по която трябва да тръгнем и с общи политики на цялата левица да променим страната за по-добър живот на всички българи“.

Това заяви председателят на парламентарната група на БСП за България Борислав Гуцанов от сцената на историческата поляна на Бузлуджа. Традиционното отбелязване на началото на организираното социалистически движение тази година е под мотото “Заедно! Началото е Бузлуджа”, пише "24 часа".

Гуцанов отбеляза, че преди ден в Стара Загора БСП и 17 леви формации подписаха обща декларация за общи действия и създаване на управленска програма, която да помогне за подобряване на живота на хората: “И това е само началото. Началото към промяна в  България.“

Той акцентира колко е важно обединението, за да може реално БСП да работи за хората и за страната.

„Всеки един от нас е учил притчата за стрелите на хан Кубрат, няма някой, който да не я знае. Защо ние я забравихме? Защо забравихме и девиза „Съединението прави силата“? Този урок беше тежък, но важен. Оттук нататък, от този исторически връх, който го изкачихме, трябва да изкачим върха на политическата победа. Заедно към промяната на нашата красива и единствена Родина България.“

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: БСПБузлуджаГуцанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Без Нинова, БСП изглежда доста наивно.
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Милионер, до милионера но в жестока борба и битка за защита правата на бедните и онеправданите. Създадоха си послушна олигархия- винаги вярна на Кремъл- не плащаш- отлиташ в небитието...ех мъка, мъка, какво ли не правят те за обединяването на 17 леви организации- тия са по големи мошенници от Исторически парк и Ивелин Михайлов- те всички заедно влачат БГ към Евразия и БРИКС- те с милиони в Европа, ние потънали в мизерия и безправие в БРИКС- да де, ама не!
41
3
 
3
 
! Отговори
Шервени бакуци преди 1 месец
Олеговре н не се скри и ти ве никога не пичелир избори във варна дава тон на институциите
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другарю Гуцанов! БСП, ГЕРБ,ПП ,ДПС и ДБ Приключихте! Ще ви стигнат може би " силиците", само да " влезете" в следващото НС!-:)
39
3
 
9
 
! Отговори
Питанката преди 1 месец
Кои са пък тези институции в България, които работят в интерес на хората, а не на Пеевски, Борисов и Радев?
38
4
 
4
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 месец
Единственната ефективна промяна за Бг и за населението й, остава Диктатурата в коалиция със Сопата!!! Само така може да се изкорени Мафията, ОПГ и Олигархата в държавата и да превърне българина в законопослушен гражданин. Всичкодруго е: бла-бла-бла...
37
2
 
7
 
! Отговори
O'БУЗЛУДЖА.... преди 1 месец
И ПУТИН ВИ МРАЗИ... И ПОМАГА НА СРБИЯ И РСМАКЕДОНИЯ.....
36
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви войни с институциите, вие трябваше да бъдете разстреляни като кучета на 11 ноември 1989. Трябва да благодарите на българския народ, който ограбихте психически и физически, че не ви наказа.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Легендата за хан Кубрат е, че той показва сноп пръчки на синовете си и показва, че една лесно се чупи, но когато са сноп, са удивително здрави. На италиански-латински- тоя сноп се нарича "Фаша", оттам Мусолини създава фашистката партия. Зимата дядо винаги вадеше от качето една фаша сланинка, после препечена с лук и порязаници домашен хляб. Думата означава единство, неделимост, приета в политиката като отрицателно понятие. Вън това Гуцанов е прав, стига да е възможно.
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Легализирайте купуването на гласове! Само така изборите ще са равнопоставени за всички! Искате да яздите хората , а не искате да им дадете по 100лв. Не се чудете, защо българските пенсионери гласуват за Герп и ДПС, а вие гледате парламента хванати гуша за гуша!
33
1
 
9
 
! Отговори
спиций преди 1 месец
гуцанов айн . цвайн. дрън дрън. единствено търсите повече депутатски места :)
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той цял живот е вземал. Така и се удавил!
31
1
 
5
 
! Отговори
Добрата новина е преди 1 месец
Че електората на БСП всяка година се преселва у Малашевци а младите MuRvi по обявите в алото за студентски град.
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига с това да задължавате да гласуват!! Това не работи! Колко пъти го пробва Геппи! Дайте на хората си това, което Пеевски и Шишо дават на неговите гласоподаватели по 100лв. Ама сте скрънзи! Вие сте като оня поп, който се давел в реката. Отишли да го спасяват и му казали: "Дай си ръката!" . Той не я дал, защото не е знаел, какво е това нещо да дадеш! Той цял живот
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жалко малко хора бяха там! Мисля че скоро ще изчезнат
28
3
 
12
 
! Отговори
Гуцаната е д1рт гей преди 1 месец
Наркотрафикант и контрабандист
27
1
 
20
 
! Отговори
СИМВОЛ ВЕРУЮ преди 1 месец
СЪЖАЛЯВАМ СКЪПИ ДРУГАРЮ ГУЦАНОВ, ДОКАТО НЕ ИЗЧИСТИШ СПОМЕНИТЕ ОТ МИНАЛОТО, СВЪРЗАНИ С УЧАСТИЕТО НА ИМЕТО ТИ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА БАНКИ И ИЗМАМИ С ФИРМИ НЕ СИ ДОСТОЕН ДА ОБЕДИНЯВАШ СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ИДЕЯ!!!...
26
2
 
9
 
! Отговори
До 23 преди 1 месец
Трябва закон не за задължително гласуване, а цивилизован и демократичен 50 + 1,за да не може малцинството да управлява мнозинството ! В момента "шепа" индийци управляват мнозинството от българи !
25
0
 
6
 
! Отговори
Йокин преди 1 месец
Тоз товариш,кво се прави на интересен,а и незнаещ.Още от време но има НАШИ И ПО-НАШИ.Другари и по другари.Равни при комунизъма и по равно.Лесно е да се говори,за пръчките на Кубрат!!!И се чуди белким не знае,що сме РАЗЕДИНЕНИ!!!
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То се видя, че изборите бяха грешка. Други избори ще са още по-голяма грешка. ГЕРБ е първа политическа сила и трябва да предложи премиер. Мария Габриел е доказала, че може да бъде консенсусна фигура. Няма как иначе да стане. Гуцанов да я подкрепи.