Офицери получиха първите си пагони от министъра

Атанас Запрянов поздрави випускниците от НВУ "Васил Левски"
28 юли 2024 07:15, Петър Бойчев
24
Офицери получиха първите си пагони от министъра
Снимка МО

Първите си офицерски пагони и дипломите за завършване получиха на тържествена церемония в центъра на Велико Търново 218-е випускници на Националния военен университет "Васил Левски“. Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов връчи пагоните, награди отличниците и поздрави новите офицери, съобщиха от МО.

"Бих искал да ви благодаря за високоморалния и отговорен избор да посветите живота и кариерата си на Българската армия точно във време, когато тя изпитва остър дефицит на човешки ресурси. Уверявам ви, че изборът ви е много правилен. Сигурен съм, че ще се справите и ще покажете висок професионализъм, воля и морал, защото сте получили знанията, уменията и закалката си в НВУ "Васил Левски“!“, притества ги министър Запрянов.

Той връчи лично и наградата си на първенеца на випуска, разузнавача лейтенант Даниел Костов. Младежът бе отличен и с академичната награда на НВУ "Полковник Борис Дрангов“ и с пруска офицерска сабя от началника на военния вуз бригаден генерал Иван Маламов.

Шестима получиха грамота за отличник на военна специализация, а други 17 бяха наградени с грамота Cum Laude за постигнат отличен успех в курса на обучение.

Преди тържествената церемония 146-ият випуск на НВУ "Цар Симеон Велики“ бе благословен от великотърновския митрополит Григорий пред патриаршията в крепостта "Царевец“ и премина в тържествен марш през Велико Търново.

В тържеството се включиха и офицерите, завършили военното училище във Велико Търново преди 50 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
5
 
! Отговори
За приема преди 1 месец
Как да има кандидати, като курсантите са превърнати от себичното ръководство в чистачи, метачи, строители, статисти, артисти, готвачи и сервитьори по безсмислени банкети и ....... Там търсете проблема.
19
1
 
3
 
! Отговори
3aйo Цuцuн преди 1 месец
To u Huku ucka ga nътyвa...
18
1
 
4
 
! Отговори
кибик от неГЕЙпарада преди 1 месец
Преди 20г и аз минах по този път, след кратко лутане в "службата", напуснах по възможно най-елегантния начин без да дължа на никому нищо .... един писал, че този тип ВУЗ не бил престижен и военното образование било лошо, да, НВУ може да е така, но ВВМУ не беше така, 900 човека кандидатствахме за 27 места, освен отлична диплома ти трябваше над 5.50 на приемен изпит по математика ... 25г по-късно съм доктор инженер, бачкам си в швейцарска фирма за 3,5к евро и ме боли х.я за такива мнения, айулево
17
0
 
5
 
! Отговори
Честито преди 1 месец
Желая ви достойна служба на Отечеството! Дерзайте!
16
2
 
1
 
! Отговори
Пепи БЕлото преди 1 месец
Който слушка,ще папка! И бай дъ уей,Пепи провери си писаниците - по два пъти една и съща статия... бЕлото не прощава, а :)
15
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Получили са едно от най-лесните и най-лошите образования в България, а може би дори и в света! За това ли да ги поздравим? Че не са влезнали в нормален ВУЗ?
14
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никаква добавена стойност от военните, само огромни разходи без никаква реална полза. Закривай армия и всичко военно и пренасочване парите за смислени и дейни неща. Точка. Факт.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има една среща на Путин с учасници във войната.Та един сержант сава и говори с Путин.Човека е с четири деца но заминава доброволец на въпроса на Путин какво е работил отговаря кмет на Казан и впоследствие депутат от Думата.Кой от нашите уп.авници ще го направи това?И кой ще победи тези хора - може би тия които откриха олимпиадата?
12
0
 
3
 
! Отговори
Приеми, приеми.... преди 1 месец
То и да са записали стотина човека досега, хич не е сигурно че всички ще се появят на портала след месец.
11
1
 
5
 
! Отговори
КУРСАНТ преди 1 месец
Крупна Универсална Работна Сила Ангажирана в Ненужен Труд. При това - за едно канче ядене, което ти го пишат на сметка с десетгодишно изплащане....... мИрси!!!!! Курсанти завършили Американския колеж има ли?!?
10
0
 
8
 
! Отговори
А в рекламния клип преди 1 месец
Дето го пуснаха и после махнаха - нещо за родолюбие видя ли? Той много ясно доказва - колко им е акъла и на пиарите от МО, и на ръководството на НВУ, а и в каква публика са се прицелили. Тъжно, ама вярно..... И после се чуди,що нещата са такива каквито са. И ако искаш вярвай- ако не са ужасните и заробващи договори, маса курсанти дето са вътре да са напуснали с 200 още утре.
9
8
 
5
 
! Отговори
Пацифист преди 1 месец
Колко ли трябва да си с празно съдържание между ушите, за да станеш военен, какъв кре-тен трябва да си, за да искаш да си сложиш пагони и да носиш миризливи дрехи и да се правиш на стражар и гладиатор, който уж защитава отечеството си, от кого ли?!?! Баси смешките.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не прочетох и един коментар за РОДОЛЮБИЕ коментират се само пари.
7
0
 
6
 
! Отговори
Прием 397 места преди 1 месец
Голямата работа гласуваха им стипендии. Ами нали на всяка студентска бригада , бай студент ще изкара повече. А ще може и да си работи, че и за стаж ще му се брои.
6
1
 
10
 
! Отговори
НВУ сайт преди 1 месец
Висят резултатите от допълнителния прием. На общообразователен тест (примерните варианти ги има качени пак там и нивото е безобразно жалко). Та тази академична летва са я минали 18 човечета( за над 250 места), а резултат над 4.00 имат трима(!!!!!). Ами тез ярки дарования ,като станат лейтенанти след 5 години им дайте на всеки техника за милиони във взвода на всеки.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приема?, балами няма. Разбират на кой фронт ще ги изстреля Хегемона.
4
0
 
6
 
! Отговори
Фараон Маламес първи преди 1 месец
Оня ден откриха амфитеатър, на мястото което вълнувало началника. Построен с "доброволния труд на курсанти и служители". Въх, нИдей......Тоя доброволен труд що не го показвате в рекламите, а?!?
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първенецът на випуска бил награден с пруска офицерска сабя. Колко патриотично. Но и символично. Те пруските и етруските произлизат от руските.
2
1
 
6
 
! Отговори
А после преди 1 месец
втори журналист може да се поинтересува за безумния и противоконституционен статут на курсантите. "Военнослужещ с особен статут, без никой да каже кое му е особеното" . Врътката те както си искат и те правят на *** до откат. Под ключ пет години, служба, пожари, наряди,"доброволен труд". И за да ти е сладко - за да ти се брои това за стаж, трябва да си го платиш. Отказване няма, защото са те стегнали с договор дето неустойката е огромна.
1
0
 
8
 
! Отговори
Приема? преди 1 месец
Някой журналист ще се поинтересува ли как върви приема за НВУ тази година?!?! Трагедия. Сега мина третия допълнителен прием, пък са обявили и четвърти......