Организаторите на Париж 2024: Християни, наистина съжаляваме!

Сцената от "Тайната вечеря" не целяла обида, а възхвала на толерантността
Обновена: 28 юли 2024 14:52 | 28 юли 2024 14:50, Петър Бойчев
589
Организаторите на Париж 2024:  Християни, наистина съжаляваме!
Снимка БГНЕС

Организаторите на олимпийскити игри в Париж 2024 се извиниха в неделя на католици и други християнски групи, разгневени от сцената по време на церемонията по откриването на най-високия спортен форум, която пародира произведението на Леонардо да Винчи "Тайната вечеря".

Сегментът, който пресъздава библейската сцена на Исус Христос и неговите апостоли, споделящи последното хранене преди разпятието, включва драг кралици, транссексуален модел и гола певица, гримирана като гръцкия бог на виното Дионис, и предизвика бурна реакция от Католическата църква, съобщи БТА.

„Ясно е, че никога не е имало намерение да се покаже неуважение към която и да е религиозна група. Церемонията по откриването се опита да отпразнува толерантността на общността. Вярваме, че тази амбиция беше постигната. Ако хората са се обидили, наистина съжаляваме", каза говорителят на Париж 2024 Ан Декамп на пресконференция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


589
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
44
 
! Отговори
Родопа не Европа преди 1 месец
Гледайки това отвратително и жалко шоу, започваш все повече да разбираш руснаците, за какво те се воюват и с какво те се борят. И в каква глупава позиция се намират обикновените украинците, които дават живота си за триумфа на западната перверзия.
47
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единия като позира му се виждаха опките , а това и деца са го гледали.
46
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отвратително беше, а светът ври от кървища! Да бяха направили някакъв антивоенен спектакъл, нещо, което примерно да призове за мир и да почете хилядите невинни жертви в настоящите конфликти, но не - те решиха да показват важността на собствените си сърбежи, защото не виждат по-далече от задниците си и друго не ги интересува. Впрочем сценаристът на това пошло откриване също е гей, в 24 часа пишеше. Пфу!!!!!!
45
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Парад шествие на тържеството на фарисеите скрити зад завеските.
44
8
 
11
 
! Отговори
Vive la France !!! преди 1 месец
" В основата на всяка религия е страхът на мнозинство и ловкост на неколцина. "СТЕНДАЛ
43
7
 
27
 
! Отговори
Гавра преди 1 месец
Юдеинът Соломон Паси призова от екрана БНТ да се скопи Българският лъв! - Народе????
42
29
 
6
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 37. Заради тези "християни", най голямата катедрала в България е преименувана от Св.Св.Кирил и Методий на Александър Невски, който е мюсюлманин. А и скоро Медведев цитираше части от корана. Люлката на християнството..... :))))))
41
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според мен не е трябвало да екранизират библейската сцена.Преди месеци лил нас екс се беше направил на Джизъс в един клип.Явно е моделно в света хората да се подиграват с християнството докато ако бяха се подиграли с мюсюлманите щеше да стане световен скандал.
40
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дълбоката държава, промотираща извращения и гадости, ни се изплю в лицето. Показват ни какво бъдеще готвят на човечеството. Извратен и перверзен свят без никакви морални добродетели.
39
10
 
17
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 1 месец
Европа е новият Содом и Гомора. Понеже повечето християни са абсулютни невежи по теология, езотеризъм и политическа история, няма как да проумеят как евреите превзеха и унищожиха християнството. Днешното християнство няма нищо общо с учението на пророка Христос. От години ви казвам едно и също - деца, поемете по правия път на исляма, иначе еврейските изчадия на сатаната ще унищожат рода адамов от лицето на земята. Ислямът е последната крепост в битката между светлата и тъмната страна!!!
38
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откриването бе неорганизирана масовка напомняща на соц времената като червените знамена са заменени с опорочено знаме на дъгата без светлосиния цвят.Пълна деградация със зашеметяващ парфюм на отходни води.
37
1
 
33
 
! Отговори
анални сношения преди 1 месец
Сигурно доставят физическо удоволствие сношенията мъжду мъже, иначе нямаше да го правят. Тук въпросът е харесва ли ви да живеете с и да вървите с ypoдитe, драг кралиците, сатанистите, уродeни и изкривени до неузнаваемост човешки същества, снизени до най-силните им животински страсти които се ръководят само от физическите функции и удоволствия?
36
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако имаше ценности, нямаше да се налага "извинявайте". Ама няма, само приказки и от време на време "евроатлантически ценности", и пак една-две приказки, и айде пак малко с "евроатлантически ценности".
35
3
 
40
 
! Отговори
гнусни страхливци преди 1 месец
Hacpaxa от страх след стрелбата в Чарли Хебдо, и сега нищо не смеят да гъкнат срещу Исляма, но си правят гнусни педерастически подигравки с християнството. Защо нямаше нищо за Мохамед на откриването или за мюсюлманите, страх ви а, гнусняри.
34
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От едната страна тези, от другата фанатика Путин. Нормални не останаха
33
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България трябва да се изтегли от тази гавра със спорта и да не участва на тази Олимпипедиада. Всички български спортисти трябва да се приберат в България. На откриването дадоха двама мъже, облечени в женски дрехи да се целуват. Много гнусна история и не разбирам защо това трябва да го дават точно на откриването на спортно събитие. Това не е Олимпиада, ами Педиада.
32
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-гроззното откриване на ОИ някога.
31
1
 
42
 
! Отговори
Извратени юдеи преди 1 месец
Толерантност с дявола - Не! Мерси боку!
30
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нагла проверка на общественото мнение! Така правят вече съвсем открито колко години? От Ковид насам съвсем изнагляха. Ама поръчителите ще са доволни, пак ще им дадат пари. И за нов вирус също.
29
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко е взел Никита Джигурда за участието, колко са му платили.

Спонсорирани публикации