Спасители: Плажуващите не спазват правилата

Стига се до обидни думи и понякога до бой
4 авг 2024 09:51, Инна Ангелова
50
Спасители: Плажуващите не спазват правилата
Снимка: БГНЕС

Летният сезон е в разгара си, а спасителите по морето и тази година отбелязват, че плажуващите нямат никаква дисциплина. Масово препоръките за безопасност не се спазват, както и флаговата сигнализация.

Проблеми с дисциплината при летовниците се забелязват не само от спасителите, но и от местните.

“Хората не се съобразяват с нищо - нито с чистотата на плажа, нито със сигнализацията”, разказва плажуваща пред Нова. Наблюденията на жената потвърждава и друг свидетел.

А всичко това затруднява работата на спасителите.

“Инцидентите в морето стават все по-често и се налага да помагаме на повече хора с всяка изминала година. По-често има хора, които са пили алкохол и идват от бара. Те са малко по- несъобразителни с вълните, с дънните ями, когато има. Молим ги, свирим им да излязат, но те ни отказват и доста често се е случвало такива хора, на които свирим няколко пъти, след някоя друга минута да влизаме, за да ги спасяваме”, разказва спасителят Добрин Добрев.

Не са изключение и сериозните конфликти на плажа. Добрев допълва, че груби думи често се използват, понякога се стига и до бой.


Именно затова спасителите за пореден път призовават да има плажна полиция по Черноморието.

“Българинът разбира от глоби и когато му се направи една санкция, затова, че влиза на червен флаг, мисля, че ще започнат да бъдат по-внимателни”, казва Добрев.

А дотогава - всичко остава на съвестта и културата на плажуващите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Госпожа плажуващата, да си плаща за плажната полиция като иска!
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нарушители на какво, на препоръки ли?
37
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глоби за нарушителите няма ли?
36
2
 
1
 
! Отговори
144 преди 1 месец
Какво не разбрахте и се възмущавате!? Тези хора - спасителите, са там да Ви опазят живота и ако се наложи, не дай боже, да Ви спасяват.
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чудесно е човек да чака подобни новини, браво! Доколкото виждам пишат основно възмутени хора. А за давене, давят се и ще се давят и в реки и в язовири, това не може да се предотврати напълно. Но тук подхода е напълно погрешен.
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо трябва да се спазват, ако са само препоръки? Всеки сам да преценява. Иначе за свинщината съм съгласен.
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малее, жадуват за дисциплина. Може би и да сме разделени на групички, по сигнал да се обръщаме да не изгорим, по сигнал да влизаме и излизаме и да ни броят. Ще раздадат ли и раирани бански? Или трябва ние да си ги носим? В кой век мислят, че живеят, това тяхното пъдарстване го няма никъде по света.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия дошли да работят по морето и решили, че ще е почивка. Наруши ли им се айляка изкарват цялата си простотия на показ. Колкото по-беззащитни изглеждат дете или жена, толкова по нагли стават. Защо не скачат на почерпени батки и се обръщат на другата страна.
31
0
 
3
 
! Отговори
чичо Манчо преди 1 месец
Ми оставете ги да правят каквото си искат бе.Стига с този казармен режим.На Копакабана да няма спасители?Оставете хората сами да се грижат за себе си.Това повишава чувството за самосъхранение.Махнете концесионерите.Плажовете да са общински и държавни както си бяха.Видяхме,че сегашната система отблъсква туристите.Унищожава туризма като цяло.Да,има спасители в другите общества но не са от този тип като у нас-долнопробни пъдари които се мислят за пазачи в Освиенцим.
30
1
 
3
 
! Отговори
Ха Ха преди 1 месец
Може да се види колко спасители в момента слагат минуси вместо да гледат към морето. Затова няма уважение, освен за селските им подвиквания.
29
0
 
4
 
! Отговори
Учудвате ли се! преди 1 месец
Последните 4 години по пример на управляващите политици масово не се спазват правилата, законите, Конституцията!
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако питаме спасителите, най-добре да заобикаляме плажа на една пресечка. Да не им разваляме спокойствието. Оставете ни да се давим, наша работа си е.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те си съчиняват правилата и искат да се спазват. Това е все едно полицията да законодателства. Каква е тази тяхната свободия? Кой ги контролира, кой потвърждава, че сигналния флаг е действително съобразен с морето и обстановката като цяло. Шефа на плажа ли? А него? Ако не могат да преценят кой е годен да плува, да си ходят вкъщи, а не да забраняват на всички.
26
2
 
4
 
! Отговори
СПАСЕНИЕТО преди 1 месец
Е В ГЪРЦИЯ - 13000КМ СВОБОДНИ БРЕГОВЕ. ТУК ГРИЖАТА ЗА ЧОВЕКА ВИНАГИ Е УБИВАЛА!
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди 1944г нямаше спасители на комунизма по плажовете и никой не се боеше да плува!
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Плажуващите не спазват правилата, а спасителите ги спазват.... Пук, Пук, Пук по главата!
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
21 Да, ама пак ще те извадят, дори да си в неохраняема зона. Последният ми път на това море ме догониха с джет, почти бях стигнал до острова от неохраняемо място при Аркутино. Викаха, заплашваха, щяха да минат през мен и нищо не обясниха. Не ме и спасиха, като видяха че сменям посоката се врътнаха и изчезнаха. Толкова наистина им е загрижеността. Наистина за последно. Ака не хотелиери и концесионери, то спасителите ще прогонят всички.
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези на снимката защо гледат в една посока, харесали са си някоя ли? Не трябва ли да имат поглед над цялата им територия да ни спасяват.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия не разбраха ли, че объркаха хората с тези знамена. Защо като светофар, тук си имахме традиция. Червено значи плувай внимателно без помощни средства и надуваеми играчки. Когато за първи път видях жълто, после и зелено ходих да питам. Ама така било по света. Ами хайде и йогурт да ядем вместо кисело мляко.
20
3
 
5
 
! Отговори
mne преди 1 месец
Един спасител и на мен тази година ми крещя да излизам от водата. Гледам пред мен, зад мен има народ, учудих се защо пък точно аз да излизам? Флага беше жълт. Излизам аз от морето и отивам да го питам какво съм нарушила. Но този крещи като обезумял, все едно съм убила човек, на всичкото отгоре на руски, заплашва ме с полиция. Честно казано се уплаших и не дочаках обяснения. Но продължавам да не разбирам в какво нарушение бях.