Адвокат: Разделението ще породи насилие в училищата

Могат да забранят каквото искат, но децата имат интернет, заяви Деница Любенова
9 авг 2024 17:45, Инна Ангелова
261

Спорните текстове в законопроекта в сряда предизвикаха протест срещу закона, забраняващ пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата. Протестът беше организиран във Facebook и премина под наслов: "Училища за всички! Да спрем закона на омразата!".

Деница Любенова, която е адвокат, но и съпредседател на ЛГБТИ сподели, че от чисто правна точка законът противоречи на Конституцията, на  международни актове, включително и Европейската конвенция по правата на човека.

“От друга страна в този закон се включват много неясноти. Няма информация как точно се ограничава тази ЛГБТ пропаганда. Дали това ще се случва в учебното съдържание, дали около училищата. Какво се случва с книжарниците, които продават книги на ЛГБТИ тематика? Какво се случва с един от най-големите ЛГБТИ бизнеси, който се намира срещу училище на по-малко от 100 м? Това са въпроси, които трябва да бъдат изчистени. Този закон бе приет в противоречие с Конституцията. И към това са ориентирани и исканията на протестиращите", заяви Деница Любенова в "България сутрин".

По нейни думи в нито един закон няма дефиниция какво всъщност е традиционната сексуална ориентация.

"Протестът в момента трябва да се измести в гражданското ни общество и заедно с широка коалиция събираме подписи на становището, което ЛГБТИ организация "Действие" е изготвила и ще внесе в президентството в понеделник с искането за налагане от президента на вето на закона. Не става ясно коя е традиционна сексуална ориентация. Когато се приемат дефиниции на законодателно ниво, трябва някъде да стане ясно каква е дефиницията. Не можем просто да използваме една дума в закон, без да е ясно какво означава", допълни Любенова за Bulgaria ON AIR.

Адвокатът сподели, че трябва да се даде дефиниция какво е пропаганда. Любенова допълни, че такава няма и това е спекулация на политическите партии,

“Всъщност този закон, идвайки сега, използва интересен тайминг със случващите се неща около Олимпиадата в Париж, но също така той прави една препратка преди 10 години в Руската федерация, където е приет подобен закон, така че да се стигне до ноември месец 2023 г., когато върховният съд на Руската федерация обявява ЛГБТИ движението на екстремистко", поясни Любенова.

Според адвоката не можем да забраним със закон нещо, което вече съществува и е факт.

"Със сигурност това, което законодателят не може да проумее е, че може да забрани каквото иска в училище, но децата имат достъп до интернет. Трябва да се научим като общество, че съществуването на едни отношения, каквито и да било, трябва да бъдат регулирани и да няма разделения в обществото ни, които сега ще породят много насилие в българските училища", категорична е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
4
 
2
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Гордея се че съм бачкотещ бачкер шофьор и складажия на 3 хиляди заплата. Голяма гордост ми е че получавам на месец колкото висококвалифицираните взимат за 1 ден
119
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Асан 118. И така пак няма да ти се получи бе шамандуро. Много си глупав.
118
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие пораждате разделението и насилието, как досега всичко беше нормално, докато не решиха да правят закон и скочихте. Искали нормално отношение, нашите деца също искат. И да, в училище различните винаги са недолюбвани, не става дума за полова ориентация, а за успех, висок или нисък, тежък диалект и още много подобни. Да наказваме децата или ще съдите родителите? Откъде изпълзявате.
117
3
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Гордея се че съм бачкотещ бачкер шофьор и складажия на 3 хиляди заплата. Голяма гордост ми е че получавам на месец колкото висококвалифицираните взимат за 1 ден.
116
0
 
12
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 1 месец
абе тия по света дето застават под многоцветното знаменце що не си направят отделна държава и да си живеят весело и щастливо ? има толко незаселени места по планетата . аз бих им предложил степите в русия :)
115
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откриването на олимпиадата ли й хареса на таз адвокатка или наличието на дете сред трявеститите с бради и търкалящи се голи- цялата тази отврат!! Или и харесва мъже да пребиват жени на ринга?! Може да я възбужда! Дефиниция на това в Париж ли иска?! Хората виждат и преценяват, а таз иска дефиниция?! Перверзияя е да иска дефиниция на перверзиятаа!
114
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма феминистка, способна да получава вагинален оргазъм. Жените, които го имат това никога не стават феминистки. Смятай, и като жена си непълноценна. А като човек е видно и от далече. И това в добавка към ниската интелигентност. Според мен това е лична трагедия. Непълноценна като жена, човек и нискоинтелигентна. Вероятно резултат от кръвосмешение в рода...
113
0
 
18
 
! Отговори
Интерсеното преди 1 месец
Е, защитниците на джендаризма да обяснят къде трябва да ходят в тоалетна представителите на n-тия пол, в 2 вида тоалетни, определени по пол или ще принудят собствениците на обществени сгради да правят n на брой тоалетни, спрямо това, кой какъв се смята
112
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И кой го създава това разделение? Щом ще се "породи", значи до този момент не може да се говори за същото. А до този момент, имало ли е официална г ей пропаганда в училищата? Щото аз не се сещам. Е, като ще създава разделения и поражда насилие: по-добре без нея.
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 108. Кой го интересува какво те интересува бе шамандуро ? Фантазирай си с клавиатурата.
110
12
 
1
 
! Отговори
Грийн преди 1 месец
Секса служи преди всичко за задоволяване. Детето е страничен ефект. Тоест оргазъма е сиренцето в капана. Иначе жената щеше да е бременна всяка година и да има по 50 деца. Но факта е че хората знаят кога да спрат с децата. А въпроса е че едно и две деца не са достатъчни за оцеляване на нацията. Така че защо изобщо ги създавате. За да умират от старост нерадост ги убивате предумишлено отново и отново, като преди това живота ще им извади зъбите един по един и бъбреците и ставите и ще ги разчлени.
109
7
 
4
 
! Отговори
До 108 преди 1 месец
Неудачник, не ми се говори с теб. Живей си робският живот. Не ме интересуваш, нещастно мишоче. Страшно е да си шофьор. Мечтата на всеки неграмотен *** с 2 мозъчни гънки повтарял втори клас 8 години.
108
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Драга моя, сигурно съм роб. Щом ти го казваш. А аз зъм сигурен, че IQ то ти е под 80. И ти можеш да си сигурна. Да подчетрая, това се смята за ниско. Обяснявам само за теб. Другите сигурно го знаят.
107
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 101.Тебе май никой не те брои за нищо затова така подскачаш а ?
106
0
 
9
 
! Отговори
Граф Промоций преди 1 месец
лгбти индивидите страдат от заболяването " полова дисфория" и образователната система трябва да им предоставя психолог и ресурсен учител . Това са подрастващи със специални образователни нужди. Психично болни . Няма нищо срамно. Нужно им е лечение.
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 101. Ти си ненормален бе. Къде са тия мигранти от африканските страни дето работели тая работа ? Кога видиш африканец да работи такава работа ела ми се обади. Абсолютен невежа си. Как нищо не могат бе. Шофелъка си иска майсторлък.
104
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голяма шмaтка. Мъжете се хващат да вършат каквото трябва. И осъзнават, че не всички са родени с равни възможности. Осъзнават, че в света има някаква йерархия. И умеят да си носят последствиата за собствените действия. Феминиските, от своя страна, също като хитлериститее, бнушават на момичетата, че те са над всичко и всички и че не трябва да носят последствията от действията си. И сега се оплакват, че няма медсестри ;))) Не сте ли неумни до безкрайност ;)
103
0
 
19
 
! Отговори
и те така преди 1 месец
има САМО два пола , мъжки и женски ! другото са си лични извращения на тия дето се определят като други ! на тия дето заявяват че са се родили като ЛБДЪИХБКЕРКБ+++++ да им кажа : родили сте се като мъж или жена само че с психични отклонения ! хермафродитите са друга тема .
102
0
 
12
 
! Отговори
Математик преди 1 месец
" лгбти" бизнес е изпразнено от съдържание словосъчетание и звучи както " доматен сок за боядисване " , " подводен автомобил" и прочие.
101
9
 
2
 
! Отговори
До 101 преди 1 месец
Какво не им е? Има неудачници мигранти от африкански страни, които да работят тази работа. Виж, разбирам, че си роб, бъди роб, децата ти също са роби. Истински мъж не би работил на док, шофьор, склададжия и тем подобни нискоквалифицирани и нископлатени робски работни места. Тези работни места са за неудачници, които нищо не умеят в живота.

Спонсорирани публикации