Адвокат: Разделението ще породи насилие в училищата

Могат да забранят каквото искат, но децата имат интернет, заяви Деница Любенова
9 авг 2024 17:45, Инна Ангелова
261

Спорните текстове в законопроекта в сряда предизвикаха протест срещу закона, забраняващ пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата. Протестът беше организиран във Facebook и премина под наслов: "Училища за всички! Да спрем закона на омразата!".

Деница Любенова, която е адвокат, но и съпредседател на ЛГБТИ сподели, че от чисто правна точка законът противоречи на Конституцията, на  международни актове, включително и Европейската конвенция по правата на човека.

“От друга страна в този закон се включват много неясноти. Няма информация как точно се ограничава тази ЛГБТ пропаганда. Дали това ще се случва в учебното съдържание, дали около училищата. Какво се случва с книжарниците, които продават книги на ЛГБТИ тематика? Какво се случва с един от най-големите ЛГБТИ бизнеси, който се намира срещу училище на по-малко от 100 м? Това са въпроси, които трябва да бъдат изчистени. Този закон бе приет в противоречие с Конституцията. И към това са ориентирани и исканията на протестиращите", заяви Деница Любенова в "България сутрин".

По нейни думи в нито един закон няма дефиниция какво всъщност е традиционната сексуална ориентация.

"Протестът в момента трябва да се измести в гражданското ни общество и заедно с широка коалиция събираме подписи на становището, което ЛГБТИ организация "Действие" е изготвила и ще внесе в президентството в понеделник с искането за налагане от президента на вето на закона. Не става ясно коя е традиционна сексуална ориентация. Когато се приемат дефиниции на законодателно ниво, трябва някъде да стане ясно каква е дефиницията. Не можем просто да използваме една дума в закон, без да е ясно какво означава", допълни Любенова за Bulgaria ON AIR.

Адвокатът сподели, че трябва да се даде дефиниция какво е пропаганда. Любенова допълни, че такава няма и това е спекулация на политическите партии,

“Всъщност този закон, идвайки сега, използва интересен тайминг със случващите се неща около Олимпиадата в Париж, но също така той прави една препратка преди 10 години в Руската федерация, където е приет подобен закон, така че да се стигне до ноември месец 2023 г., когато върховният съд на Руската федерация обявява ЛГБТИ движението на екстремистко", поясни Любенова.

Според адвоката не можем да забраним със закон нещо, което вече съществува и е факт.

"Със сигурност това, което законодателят не може да проумее е, че може да забрани каквото иска в училище, но децата имат достъп до интернет. Трябва да се научим като общество, че съществуването на едни отношения, каквито и да било, трябва да бъдат регулирани и да няма разделения в обществото ни, които сега ще породят много насилие в българските училища", категорична е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
15
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
То ЛГБТ-пропагандата ще бъде забранена навсякъде,включително и в Интернет.Прайдовете в сегашния си вид също.Все пак е време за нормализация.
99
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам как да ти го кажа за програмистите. Нормални интелигентни скромни и кротки хора. На IQ тестовете бият с по 25 - 30 единици всички жени минали същия тест. Хюман ресурските с 50 единици падат обикновено. Понякога със 60. Че работата им е напрегната, стресираща и седяща е вярно. Но поне не се опитват да направят чуждите деца гейове като феминистките и за това не са за затвора. Или урановите мини.
98
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 90. Ти нормален ли си бе наистина ? Луд ли си наистина ? Кво им е на докерите и шоферите ? Ако ги няма кво ше прайш ?
97
1
 
2
 
! Отговори
Boto преди 1 месец
До до пруграмистаИ като се събуди беше ли мокър чаршафа? Кравите дето пасеш на село са далече от програмисти да знаеш .... никой нормален човек, който управлява или е собственик на фирма имаща 50 програмиста няма да си позволи да говори, че са "парчета" или, че са ограничени ....
96
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този на снимката и обеци си е сложил
95
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Приятелю, хич не ми дреме кой с кого се мандруса, ако искаш го прави с камила или щанга, не ми пука. Обаче, да тровиш съзнанието на непълнолетни деца с извратени практики...е няма да го допусна. Ти, знаеш ли какво представлява разярена майка? На всяка цена и с всички средства ще защити децата си...дори ако трябва ще убие заради тях. Сега си представи всички български майки, които никога няма да допуснат да унищожите психиката и живота на децата им. Не предизвиквайте майките, обратяги
94
9
 
2
 
! Отговори
До 90 преди 1 месец
Мъж, говоря за истински мъж, никога не би се хванал на работа в посочените от теб робски места. Трябва да си супер неудачник, с ниско самочувствие и изключително тъпичък, да си причиниш да работиш за жълти стотинки като кранист, докер, шофьор и тем подобни. Как ще погледнеш децата си в очите и ще им кажеш колко неуспял в живота е тате?
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Божанката 95. По-конкретно ?
92
0
 
4
 
! Отговори
Божанката преди 1 месец
Случва се, че ще има тотална забрана на детски книжки и литература в книжарниците. Това се случва!!!
91
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пруграмиските са 190 ама 190 кила. Пруграмистите са по 60, заекват като говорят с жени и не правят разлика между тоалетна хартия и кухненска ролка. Говоря от лични наблюдения.
90
1
 
8
 
! Отговори
до тва на снимката преди 1 месец
ше породи насилие разбира се , само че от страна на ЛБДТКБДВЦНТЖЛБЖ+++++++ към нормалните деца !
89
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 90. Те повечето кранисти беха се жени бе образ и подобие...
88
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо няма по пристанищата жени кранистки и каристки? Ами защото са зле с пространствената ориентация а там трябва да се работи в тесни пространства с хора наоколо и риска за здравето и живота е твърде голям. Дккери, кранисти, каристи, шьофьо ри и т.нт по пристанищата са САМО МЪЖЕ И РАБОАТАТ Е МНОГО ТЕЖКА. И целогодишна, да отбележа. Какво лошо има в това жените да са медицински сестри? И без това не стават за твърде много неща.
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 77. И пруграмиските ли са по 1.90 с атлетично телуслужение ?
86
2
 
3
 
! Отговори
до пруграмиста преди 1 месец
Вярвай си, познавам около 50, защото работят за мен. Никой не е 190 и определено никой няма мускули. Може би на фотошоп снимките им по Тиймс имат, но не и в действителност хахахах Доста ограничени парчета социално.
85
0
 
6
 
! Отговори
нормален мъж преди 1 месец
ся ТВА деница като кво се определя , с колко Х_а е , и най важното кво пише в акта за раждане на ТВА ? благодаря предварително !
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 77. Ти нормален ли си бе ? Кво общо има ръста и атлетичното телосложение с умението да пишеш код ? Я земи въри се лекувай.
83
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 71Отровата е в т.ъ.пата ти кратуна
82
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Интернет има много неща 99.999% от които не се учат в училище. Я се изфирясвай.
81
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно се сигурно- природните аномалии доближат ли децата, ще бъдат линчувани. Няма да позволим да промиват детските глави! Когато навършат пълнолетие могат да бъдат каквото си искат.

Спонсорирани публикации