Комисар и 7000 души искат от Радев вето на "ЛГБТ закона"

Съветът на Европа призова Радев да не слага подписа
12 авг 2024 19:16, Александър Попов
531
Комисар и 7000 души искат от Радев вето на "ЛГБТ закона"
Снимка: БГНЕС

Комисарят по правата на човека на Съвета на Европа е "дълбоко обезпокоен" от приетия миналата седмица от българския парламент закон срещу "пропагандата" на ЛГБТ+ в училищата и призова президента Румен Радев да не го подписва.

"Дълбоко съм загрижен за неотдавнашния закон за забрана на "пропагандата" на ЛГБТ+ в училищата", написа Майкъл О'Флаерти в социалната мрежа X.

"Призовавам президента Радев да не го подписва. Властите трябва да се справят с дискриминацията и враждебната реторика срещу ЛГБТ+ хората, включително в навечерието на изборите", добави О'Флахърти.

Коалиция „Заедно срещу насилието“ събра подписи от 73 неправителствени организации и над 6 000 граждани срещу приетия на 7 август Закон за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование (ЗПУО).

С приетите от депутатите промени се забранява пропаганда, популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин – пряко или косвено, в системата на образованието на идеи и възгледи, свързани с "нетрадиционна сексуална ориентация и/или определяне на полова идентичност, различна от биологичната".

Според Коалиция „Заедно срещу насилието“ гласуваният закон не подлежи на законово изпълнение и е в нарушение на Закона за защита от дискриминацията и на Европейската конвенция за правата на човека. В позицията си Коалицията посочва, че в пленарната зала народните представители са използвали реч на омразата и изцяло дискриминационни изявления, които тенденциозно подкопават устоите на демокрацията и правовата държава. Някои от тези изказвания биха могли да подлежат на санкция по Закона за защита от дискриминацията и Европейската конвенция за правата на човека.

Държавният глава все още не е подписал указ за обнародване на закона в Държавен вестник, като срокът за това е 15 дни от датата на приемането на закона. Той би могъл да упражни право на вето, т.е. да върне закона в Народното събрание за ново обсъждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


531
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
37
 
! Отговори
Хм, стига бе!? преди 1 месец
Някой, някъде, някога, да видял да се събират такива подписи?
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
партиите да използват това в предизборната си кампания
30
30
 
3
 
! Отговори
Плюй си в пазвата преди 1 месец
Радев да не бъде изненадан от собствените си деца?
29
28
 
4
 
! Отговори
Радев преди 1 месец
Аз слушам само съвети от Решетников. Други съвети, в т.ч.и Съвета на Европа не признавам!
28
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
съмнявам се дали тези 7 хиляди са гласували за Радев, така че да отидем и гласуваме срещу тези които са проводници на гей пропагандата, вие знаете кои са те
27
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
народа би трябвало да иска радев да плаща от неговия джоб на боташ, сключил го и заробил народа да плаща, без да получава, 4млрд
26
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак НПО-та и фондации натискат за содомия и разврат. Кога ще гласуват закон за чуждите агенти като в Грузия и САЩ?
25
0
 
44
 
! Отговори
НПО И ЛГБТ преди 1 месец
ВРАГОВЕ НА СВЕТА МАРШ В АДАА
24
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В началото бях против Радев! Сега съм с две ръце за него! Дано не се поддаде на тия сатанисти! ППДБ са инсталирани от Клаус Шваб и Александър Сорос да наложат великото нулиране и стерилизацията. Вижте данните колко пъти Александър Сорос е ходил до белия дом да се среща с Байдън и полуделите демократи! Събудете се! Стани , стани юнак балкански!
23
3
 
56
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Аз пък съм дълбоко обезпокоен от налагането на жендъризма като нещо нормално , в последствие и задължително. Радевият закон ме устройва.
22
2
 
51
 
! Отговори
ЛГБТ КАЗАХ ВИ преди 1 месец
Родете си деца и правете с тях кэв но искате секс долу ръцете от нашите ясноо
21
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
О'Флаерти, гледай завързаните момченца в мазето ти да са добре нахранени и облечени, а от нашите деца стой далече!
20
45
 
5
 
! Отговори
най-добре преди 1 месец
е в училищата децата да получават подробна информация за секса. И да знаят, че има връзки и контакти не само между мъж и жена. Но също така и между двама мъже или две жени. Също, че в западните демокрации има еднополови бракове. Което след време ще се въведе и в България, та да бъдат подготвени за което и да не се чудят после.
19
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извинявайте, ние имаме държавен глава, тука някакъв бил писал в социалната мрежа Х. За какво иде реч????
18
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г-н Президент, бъдете достоен българин, достоен човек и достоен баща. Подпишете закона за защита на децата от тази сатанистка проказа без да обръщате внимание на външни античовешки фактори.
17
41
 
5
 
! Отговори
ГЕЙ РУСОФИЛИТЕ преди 1 месец
СИ ПАДАТ САМО ПО ПУТИН...КАК САМО ГО ЛАСКАЯТ И ВЪЗХВАЛЯВАТ....
16
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
напомням на розовите пухчета, родени след 2000 (то други май нема...) че до средата на 90-те ООН водеха *** като психично заболяване. после умре Фреди и почнаха да обясняват колко яко е да викаш на изхода - вход!!!
15
1
 
74
 
! Отговори
Анадън му преди 1 месец
ЛГБТ родете си деца постройте си училища и ги учете на кощете
14
3
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Верно ли не видехте на закриването на олимпиадата сатаната в дрехи на позлатено насекомо и китарист с черна качулка като смъртта, а намерихте език на омразата в нашия парламент? Ние сме нормални хора, а вие ни карахте да гледаме кайсиите на синия скротум, защото това било изкуство
13
7
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не се събудите ППДБ ще прокарат гей - хомо законите и учителките в детската градина ще определят какъв е пола на детето ви. И ако е биологично момиче и решат , че е момче започват в пубертета да му наливат мъжки хормони и обратното, както е на запад. Това е стерилизация! Всички от ППДБ в затвора!

Спонсорирани публикации