Църквата против събор за духовно-енергийно изцеление

Срещу такса 200 лв. се предлага биоенергийно изцеление
Обновена: 23 авг 2024 10:01 | 23 авг 2024 09:44, Инна Ангелова
28
Църквата против събор за духовно-енергийно изцеление
Снимка: БГНЕС

Остра реакция от страна на Българската православна църква заради събор за духовно-енергийно изцеление. В региона на Петрич, в рамките на три дни, организаторите на събора предвиждаха събития на различни локации, в които срещу билет от 200 лева всеки желаещ може да се подложи на биоенергийно изцеление.

От Неврокопската епархия обаче обявиха събора за опасен, съобщава Нова. Според църквата съборът разпространявали практики и учения, противни на здравата духовност и оставяли непоправими следи в душите на хората.

“Това за нас са лъжеучения, псевдорелигии или псевдорелигиозни дейности, които използват понятия като Бог, молитва и църква, като по този начин злоупотребяват с надеждата и вярата на хората”, изтъкна неврокопският митрополит Серафим.

Организаторите на събора не отговориха какви лечения предлагат, но отрекоха, че не предлагат лечение, а енергийни сесии и изцеления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: църквасъбор
Още от Общество
Най-голямата грешка бе късият списък с опции за служебен премиер
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Истината е само в църквата и Исус.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
истината е, че с насочена енергия може както да се лекува, така и да се вреди. Всеки човек е индивидуален и няма еднотипно енергийно поле, няма един тип енергия, която , насочена масово, да помага на всички. Но има ЕНЕРГИЙНИ ОРЪЖИЯ. Не си измислям. Има разработени системи за масово влияние върху мозъците на хората. Как, кога и дали се прилагат е друг въпрос. Между другото тази година научният институт за мозъка на Русия мина под пряко ръководство на президента, както са силовите министерства.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кеф цена няма колко са 200 лева :)))
22
1
 
7
 
! Отговори
Лагрестин преди 2 седмици
Който взема пари,за да лекува,не му вярвайте!Хората с истинска дарба да лекуват и пречистват го правят даром,понеже и дарбата която имат им е дадена даром.
21
2
 
7
 
! Отговори
нищо ново преди 2 седмици
потърсете как е реагирала църквата,когто жените са започнали да носят панталони и по-късно с развитието на туризма и разголването по плажовете,как идва края на света,край на християнските ценности,та така те нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили,както се казва Христос превърнал водата във вино,но това нищо не е в сравнение,когато църквата превърнала вярата в пари и злато,ретроградни неандерталци в раса
20
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не е ли време да се забрани пропагандирането на всякакви религии, духовни изцеления и енергийни помощи. Има достатъчно психиатри. Само пропагандата, който както иска да си вярва.
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Прав е Батя ви, по-надолу, преди кръста символът им е бил риба. Но лапнишараните взели да се замислят. А и кръст по-лесно се изобразява, по-малко разходи, а целна винаги е печалбата.
18
1
 
9
 
! Отговори
Пак преди 2 седмици
Шарлатани някакви, и балъци за 200 лева !
17
6
 
7
 
! Отговори
Боги преди 2 седмици
А да ги карате да вярват че изключително жесток и демоничен бог на евреите, който праща чуми и потопи и ни плаши със ад, който е създал света за седмица и всякакви други лъженауки не оставя щети, да бе. още повече Бог е казал на евреите да вземат роби от другите раси за цял живот. И това ми било религия, нещото което гравитира около евреите, в това ли да вярвам, гледайте си работата. Като си помисля че ме подлъгаха да си казвам отче наш цял месец, тюх. Един разпънат на кръст юдей семит не е бог.
16
3
 
11
 
! Отговори
Батя ви преди 2 седмици
Докато има шарани, ще има и рибари! Отнася се и за белите чаршафи, и за черните килимявки!
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не са дори секти, печалбарство, но църквата не търпи конкуренция.
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това са секти внимавайте..
13
9
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 2 седмици
А за венчавка, кръщене, погребение колко взима попа, а?
12
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Значи за попчетата може спонсорство и да прибират неотчитани такси за какво ли не, за другите не може. Откъде на къде, акълът на тези, които си хвърлят парите за подобни неща е еднакъв, а парите са си техни.
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И аз съм против, но не се меся, както съм и против всякакви религии. Това се е чист бизнес с наивността на хората.
10
2
 
13
 
! Отговори
Много е важно преди 2 седмици
да се разбере кой организира тези сборища и дали целта му е само печалбарство за сметка на наивници. Много хора, които живеят или работят в централната част на София помнят една едра млада жена, говореща с ясно изразен чуждестранен акцент, която спираше хората по улиците, за да им препоръчва кришнарска литература. Десетина години по-късно вече звънеше по вратите на жилищата, за да подарява покани за концерти и брошури, проповядващи учението на"Свидетелите на Йехова". Едвам се отървавахме от нея.
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нямам нищо общо с църквата,но да ви предупредя да внимавате малко с нетрадиционните практики.Помните ли на Евровизията какво изпя победителя?Бил идвал от ада,счупил кода 1-0-1.Много демони са избягали от ада и докато ги върнат внимавайте даже с медитациите.Така ще е известно време.По-натам може пак.Временно и са ограничени способностите на всякакви шамани,ясновидци и подобни,за да не ги лъжат злите духове.Действа се по въпроса да ги връщат избягалите в ада обратно.
8
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз не виждам нищо лошо в това да се вземат пари за такъв фестивал.Православната църква взема за всеки един ритуал пари.Например да те кръстят ще вземат пари нищо че държавата ги е субсидирала.
7
6
 
3
 
! Отговори
Джендърите да скачат преди 2 седмици
Веднага да скачат всички *** от ППДБ да оплюят църквата и да защотят правята на духорно-енергийните изцелители да упражняват тази благородна дейност.
6
13
 
10
 
! Отговори
Spiritual healing преди 2 седмици
БПЦ искат монопол върху правата за духовно изцеление. Не търпят конкуренция.