Най-голямата грешка бе късият списък с опции за служебен премиер

Главчев е тотално компрометиран по всичко, отнасящо се до МВР
23 авг 2024 11:01, Гергана Попова
32
Най-голямата грешка бе късият списък с опции за служебен премиер
Снимка: БГНЕС

Най-голямата грешка бе късият списък с опции за служебен премиер. Тази малка техническа подробност обезсмисля основното намерение - да се ограничат правомощията на президента. Това каза за Нова телевизия политологът проф. Светослав Малинов.

"Главчев е тотално компрометиран по всичко, отнасящо се до МВР. Няма институционална култура и усещане за граница в държавната власт от служебното правителство”, допълни още той.

По думите на Малинов, основание за изхвърлянето на Калин Стоянов трябваше да е само протестът на полицаите в негова защита. Според него, никой не вярва на Главчев.

Проф. Михаил Константинов смята, че ситуацията е вследствие на неудачните конституционни поправки. „Практиката го показа. Колегите правят алгоритъм, но не предвидиха, че няма да получат нищо - остават 1-2 кандидати за служебен премиер. Обикновена българска глупост - не мислим за последствията. Мисля, че ножът е опрян до кокала и най-накрая ще бъде сформиран кабинет”, коментира той.

Относно списъка, разпространен от "Възраждане", включващ варненски учители, които са се подписали против промените в Закона за училищното и предучилищното образование, с които се забрани пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в учебните заведения, проф. Михаил Константинов смята, че ако подобен списък води до ограничаване на права, а това е недопустимо.

Още по темата

„Редно е да се прекрати практиката със списъците. Не знаем как ще действа спорният закон, но всеки има право да изразява несъгласие с него", каза още той.

Политологът проф. Светослав Малинов изрази изражение и възмущение от постъпката на „Възраждане”. „Има хора, които ще се разколебаят и уплашат. Това е практика, която отдавна партията налага. Така се увеличава разделението в обществото, прокарват се закони, които застават срещу личните убеждения, регламентират се неща, които по принцип не могат да се регламентират със закон. Ужасен закон, ужасни последствия, отговорността е в НС. Не мисля, че ще има електорални ползи за „Възраждане”, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от Общество
Все още не съдим застрахователите на кораба VERA SU, срокът изтича
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ДО МАЛИНОВ НАГЛЕЦ СИ ПО УДОБНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ЛЪЖЕШ ОБИЖДАШ ЗАБЛУЖДАВАШ НАЕТ ОТ ШАЙКАТА СЕЕ ОМРАЗА РАЗДЕЛЕНИЕ КОЙ СИ ТИ НИКОЙ СИ НАЕТ ЛАРАЛАДЖИЯ А ГЛАВЧЕВ Е УСПЕШЕН РАЗВИВАЩ СЕ В СВОЯТА ОБЛАСТ ЧЕ И СЛУЖЕБЕН МИН ПРЕДСЕДАТЕЛ Е
30
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Шарлатаните така изчегъртаха ГЕРБ,че му подариха служебно правителство.ББ още не може да повярва колко щедри са ПП/ДБ.Първо го изпраха,после му поднесоха служебно правителство.Когато си Про100,не се занимаваш с политика.Помагаш на жена си да прави торти и козунаци.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не Главчев, а Малинов е тотално компрометиран, особено в ролята му на евродепутат.
28
0
 
4
 
! Отговори
ненужни са преди 2 седмици
Костовистите винаги са били 5 то колело.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мълчи мръсен костовисте, мълчи.Комунист мръсен.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Шарлатаните начело с Христо Иванов,Ат.Атанасов,Петков ,Ив.Мирчев и Ас.Василев ,подпомогнати от хората на Шиши и Бойко така прекроиха конституцията,че и господ не може да оправи текстовете.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Професор Малинов е виден поддръжник на ПП/ДБейците. Та в тази ситуация за тях е подходяща следната поговорка - с вашите камъни по вашите глави.
24
1
 
9
 
! Отговори
Избирател преди 2 седмици
Моето лично мнение е че и двамата не са професори, а са обикновени мошеници претендиращи да са професори, на което само някой претендиращ да бъде журналист може да се хване.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От много мислене как да спънат Радев, сега се чудят що така бе Миме? Ама казали са гомдревните американци-хитрата сврака с двата крака!
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най-голямата грешка бе, че корумпетата можаха да наберат мнозинство, което да промени констутуцията. Вервайте и следващия път на Кирил Петков, Асен Василев и Атанас Атанасов, че ще се борят с мафията. Борят се само и единствено и тях "слънцето да ги огрее"!
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Каква грешка бе? Няма грешка! Всичко им е по сценарий. През последните 4 години все някой се изцепваше 2-3 месеца по-рано кога "ще падне" правителството и кога ще има нови избори. Няма грешка! Планиране на кризите е това. С каква цел? Ами изсмукване на спестявнията на българина и разбира се "спешно, неотложно и неизбежно" приемане на еврото. Нещо като деноминацията, ама в нова валута. Мафиотска промяна. Ако могат да докопат и постът президент - all in one.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
малинов не беше ли евродепутат, дето не отиде в Брюксел за важно за нас гласуване?
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички политолози слушам, но тоз професор Малинов най-ми е скучен. Толкова е пристрастен, че предварително знам за какво ще мрънка.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
какво иска малинов, неговите хора промениха Конституцията само и само да ликвидират властта на президента, неговата "диктатура' по думите на асен василев и били успели, и с какво я замениха - с диктатура на борисов, а главчев изпълнява желанията на пеевски през борисов, най-смешното е, че пеевски може да си увеличи или запази гласовете, които изобщо не отговарят на почти нулевия му рейтинг, но правителство йок, и с него и с борисов никой не иска
17
1
 
2
 
! Отговори
uha преди 2 седмици
До Анонимен 16 че професора... То и за М.К. професията професор си е лично мнение. Колкото и Нора Ананиева беше професор. Инак си е лаладжия. Баш кат Баце.
16
0
 
1
 
! Отговори
Коментар преди 2 седмици
Означава ли че ако публично критикуваш един закон е наказуемо, защото си срещу закона, срещу институциите, включително съдебната власт, която трябва да съди съгласно действащите закони, независимо дали им харесват или не? Законно ли е да искаш да се отмени закона?!?! Подбудителство за противозаконна дейност ли е да искаш да промениш закона така както ти харесва на теб. Това на практика е активна дейност срещу действащото законодателство. Даже може да се нарече тероризъм, дори и да не е въоръжена
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
професора изразява лично мнение
14
2
 
5
 
! Отговори
опетков преди 2 седмици
Те, служебните на Резидента имаха "много силно усещане за границите.." и сега 13 гофдини ще им сърбаме усещанията 3,5 те милиарда, които ще изтекат от джобовете ни. То бива толкова тъ*пота и пристрастност Малинов, ама всяко нещо си има границите. В какво точно се изразява "провала на Главчев в МВР?
13
0
 
13
 
! Отговори
Дядката преди 2 седмици
Не е така драги!Най-голямата грешка бе плиткия мозък на гласувалите за промяна на Конституцията!
12
6
 
5
 
! Отговори
опетков преди 2 седмици
Явно калинчо много пречи на шарлатаните и резидента да си направят пак ала-балата. А този пишман анализатор Малинов може ли да посочи един факт, който доказва глупостите, издрънкани от него?