"Възраждане" с "черни списъци" на учители

Търсят сметка на онези, подписали се против закона срещу ЛГБТ- пропагандата
22 авг 2024 10:46, Стела Стоянова
412
"Възраждане" с "черни списъци" на учители
Снимка БГНЕС

Депутатът от ДБ Манол Пейков разпространи призив на "Възраждане" - Варна да потърси сметка на учителите, които са се подписали против Закона срещу ЛГБТ пропагандата.

"Активисти от местната организация на "Възраждане" във Варна публично заплашват част от 460-те преподаватели (онези, които работят на територията на Варна), подписали петицията срещу новия закон срещу "пропагандата на нетрадиционни сексуални практики в българските училища", съобщи Манол Пейков в профила си във Facebook.

"Като за начало – призовават родителите да "поискат обяснение от директорите на училищата, където паразитират въпросните джендъри". Пиша това, за да бъдете нащрек. Но най-вече – с надеждата да се опомнят онези, които все още не си дават сметка, че щурмоваците от "Възраждане" страстно мечтаят за своята "Кристална нощ". И че този одиозен закон (чиста проба копие под индиго на идентичния руски закон от 2014 г., който впоследствие бе ревизиран нееднократно, докато достигна мракобесни и човеконенавистни размери) е просто поредната стъпка в предварително начертаната посока", казва Пейков.

Учителят по български език и литература Борис Илиев от НПМГ е инициатор на петицията срещу закона. Снощи той съобщи във ФБ, че спира публичния достъп до имената на подписалите се, за да избегне злоупотреби:

"Заплахи срещу учители. Заплахи срещу университетски преподаватели и учени. Призиви за "втори народен съд". Всичките неграмотно написани. Съграждани и апаратчици от Вие-знаете-коя-партия, не знам дали да Ви оставя на поправка по български език, или да Ви изпратя в Германия през 30-те или просто в България след 9 септември. Такова време би Ви отивало, в него ще се чувствате добре. Георги Марков Ви е дал много сполучливо име - "малки сталинчета". Не на великите диктатори се крепи силата на големите тоталитарни режими, а на Вас; на тези, които са склонни да донасят, да предават, да "сътрудничат", да бият. И всичко изброено правят хем със злоба, хем неграмотно. Крещят, без да могат да разговарят; драскат, без да могат да пишат. Не се безпокоя толкова за заплашените колеги, защото те ще преодолеят обидата, ще намерят подкрепа и съчувствие. Вие обаче сами сте се обрекли да живеете в непрогледен мрак. Сигурен съм, че ще се присмеете на това, което пиша, защото този, който живее в свой ад, няма представа за това. Жал ми е не за нападнатите колеги, на тяхната смелост се възхищаваме, за Вас ми е жал. Колеги, имате пълната подкрепа на всички ни така сякаш ние самите сме били заплашени. Ако имате нужда, пишете ни, свържете се с нас. Вашето унижение е и наше.

PS. Достъпът до таблицата с подписи е ограничен оттук нататък, защото няма да допуснем злоупотреба с достойнството на колегите си", написа той.

Няколко петиции бяха отправени до президента Радев да спре закона на "Възраждане" миналата седмица, но той не се съобрази и не наложи вето. Насърчена от институционалното одобрение на закона, "Величие" внесе в парламента законопроект, който предвижда четирицифрени глоби за учителите, които "пропагандират нетрадиционна сексуална ориентация".

Еврокомисията поиска от просветния министър Галин Цоков обяснение за този закон. България е заплашена от наказателна процедура заради нарушаване на човешки права. В ЕС само в Унгария има подобен закон и страната е в наказателна процедура, пише "Сега".

Учителят Борис Илиев съобщава, че идната седмица в парламента ще бъдат внесени петициите на учителите, на преподавателите във ВУЗ и на гражданите срещу закона на "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от Образование
Бакалавърският прием във ВУЗФ продължава и през септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
350
0
 
4
 
! Отговори
родители внимание преди 2 седмици
Ако сега не действаме уважаеми родители , скоро ще искат да имат стаи за м**а*.стурбация в училищата, както в германия, германските училища ги имат
349
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз лично поздравявам тези, които приеха този закон.Но трябва да се направи промяна по отношение на наказването на тези, които не спазват този закон.щом има закон трябва да има и санкции
348
0
 
6
 
! Отговори
Призовавам преди 2 седмици
Призовавам веднага Всички подписали тази срамна петиция трябва да бъдат дисциплинарно уволнени! Вън на извратеняците от образованието! Иначе ще протестираме
347
0
 
5
 
! Отговори
Родители преди 2 седмици
Заставаме пред училището и питаме всеки учител колко пола има. Всеки който не отговори два няма да бъде допускан.
346
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дано да се прилага този ,,закон" и да бьдат съдени тези лгбт учители? Идете в франция бе там ви е мястото *****
345
1
 
4
 
! Отговори
Благомир Коцев преди 2 седмици
Кметът на Варна Благомир Коцев се очертава като водещи хардлайнери сред защитниците на хомосексуалната пропаганда в училищата
344
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички подписали тази срамна петиция трябва да бъдат дисциплинарно уволнени! Вън на извратеняците от образованието!
343
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
та как са спонсорирани от ЛГПТИ,пари ли им дават?
342
5
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 2 седмици
А черни списъци с копейкаджии кога???
341
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички подписали тази срамна петиция трябва да бъдат дисциплинарно уволнени! Вън на извратеняците от образованието!
340
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Простокирието е в екстаз! Ще дават грантове за повишаване общата култура, че кой знае колко кирчовците не знаят! Списъкът на Шиндлер на Кирето беше гавра, като неграмотност! Неграмотни тъъпаци залъгват младежите от Бизнеспарковете!
339
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сами се провалят от Възраждане с такива тъпотии, но и Кирето със Списъка на Шиндлер, милият, и той е още по- *** та занулява ефекта!
338
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Възраждане направиха най голямата реклама на ЛГБТ. Случайност ?
337
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 354. Това че медиите постоянно повтарят едно и също не значи че Възраждане постоянно го говорят. Не си ли забелязал че в медиите една и съща новина я повтарят по сто пъти особено в медии които държат на яростни коментарии.
336
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 354 Направи си експеримент. Ето днес. Брой колко пъти и какви хора ти споменават думата ЛГТБ. Всички ще са от възраждане и подобни. Ще видиш, че съм прав. Утре ни кажи резултата.
335
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В нормална държава руските памперси от Възраждане всички набързо в затвора.
334
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 339. Като не ги знаем кои са как да разберем че това е тяхното мнение, а не е някоя фалшификация? Защо се крият?
333
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 352. И как само от Възраждане чуваш? Ето то сега ПП пишат петиции правят протести. А знаеш ли как било новото име на ПП - Просто Пед***фили. Много им отива особено като гледаш Асенчо
332
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Някаква петиция на 800 анонимни човека( най-вероятно платени от някое НПО) и го правят голям въпрос а бяха събрани над 600 000 подписа за референдум за запазване на лева и т.н. демократи отказаха най-голямата проява на демокрация.
331
8
 
11
 
! Отговори
Наблюдавам преди 2 седмици
Всеки ден чувам или чета думата ЛГТБ около 50 пъти. Всичките пъти - от устата или написаното от русофил. Никой друг не споменава тая дума. Не знам какво да си мисля. Тия извратеняци от възраждане само за ЛГТБ си мислят.