"Гранична полиция" обявява конкурси за 400 нови гранични полицаи

Подаването на документи ще става в Регионалните дирекции "Гранична полиция"
26 авг 2024 23:30, Красимир Ангелов
44
"Гранична полиция" обявява конкурси за 400 нови гранични полицаи
Снимка: БГНЕС

Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) към Министерството на вътрешните работи (МВР) обявява конкурси за назначаване на 400 гранични полицаи, се посочва на интернет страницата на "Гранична полиция".

В щата на ГДГП са включени допълнително 1264 бройки за длъжности с полицейски правомощия, като са обявени конкурси за назначаване в МВР на първите 400 от тях.

За 390 длъжности в Регионалните дирекции "Гранична полиция" е необходима диплома за завършено средно образование. За 10 длъжности в Дирекция "Гранична полиция" – образователна степен "бакалавър". След спечелването на конкурсите всичките 400 кандидати ще преминат шестмесечен курс в Академията на МВР.

Подаването на документи ще става в Регионалните дирекции "Гранична полиция" - Аерогари, Бургас, Русе, Драгоман, Кюстендил, Смолян и Елхово и граничните полицейски управления в София, Варна, Видин, Брегово, Петрич, Свиленград и Малко Търново. Повече информация може да бъде открита тук.

Приоритетите в дейността на “Гранична полиция” са насочени към противодействие на нелегалната миграция през държавната граница във всичките ѝ проявни форми; контрабандата на хора; трафика на хора с цел сексуална експлоатация; използването на неистински, преправени или документи с невярно съдържание за преминаване на държавната граница, както и трансграничната престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от Общество
Българската връзка в атаката в Солинген: Убиецът влязъл в ЕС през наша територия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Докато е такова правителство наведено няма некой мъжкар да се пусне. Внесете от Филипините ;) Както и за черноморието. Ай
9
3
 
14
 
! Отговори
SS преди 3 седмици
Няма балами
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тези четиристотин броя новоназначени,до една година ще имат общо поне хиляда нови имота. Купени с кредит,че заплатата много ниска,стреса голям,абе тежка работа,но всичко е в името на народа.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Въх, ся съ пуснах в конкурса. Каква е горната възраст? От кога мечтая да съм митничарка и да коллля и да бессся и най веч да замезвам
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кой луд ше иде да варди граница, без право да стреля срещунякви лудии терористи дето идват като оня сириеца от солинген. Ако пък направишна някой нещо веднага НПОтата ще те изкарат винов и ще лежиш
5
3
 
8
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 3 седмици
Има ли щурави ора кадя са фанът на туй хоро? Тоо ко е могу убаво няаа да търсят ора! Аъъ!
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Още през януари търсеха 400 гранични полицаи, значи ли, че няма мераклии щом 8 месеца ги търсят? Или това е нова партида?
3
4
 
6
 
! Отговори
Libre comme air преди 3 седмици
Ако приемат хора на 60години бивши гранимари отивам!!!
2
3
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Нещо за заплати не може ли да се напише,за да преценим,дали изобщо да кандидатстваме?
1
10
 
8
 
! Отговори
Христо преди 3 седмици
Нискообразовани бачкери колкото искаш. Само такива могат да станат шапкари.