Юлиян Петров: В родното училище няма пропаганда

Той посочи, българският учител защитава и обучава децата и няма нужда "да му бъде размахван пръст"
26 авг 2024 21:50, Красимир Ангелов
54

Преподаватели се възпротивиха на "черния списък" на учители, разпространен от "Възраждане", които се обявяват против закона, забраняващ нетрадиционната сексуална пропаганда в училищата. Как  ще се развие скандалът?

"Нашето становище е кратко, но много ясно. В българското образование категорично няма пропаганда и в това число няма и пропаганда за най-различни нагласи. На много места в България може би има, можем да потърсим, но такава пропаганда за традиционна или нетрадиционна сексуалност в училище няма", коментира председателят на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" д-р Юлиян Петров в студиото на "Денят ON AIR".

Той припомни, че училищният закон е насочен към децата, но е основен за учителите и е задължителен за тях. Той е препоръчителен донякъде за родителите и за учениците, които по негови думи спазват училищния правилник препоръчително.

"Това е нещо, което е в главата на някои. Пропаганда има в цялата тази ситуация, но тя не е сексуална, а е политическа пропаганда, в която за пореден път се използват учителите, образованието, нашите деца с цел популизъм и спечелване на някакви проценти на предстоящите избори", заяви д-р Петров пред Bulgaria ON AIR.

Гостът е категоричен, че българският учител се занимава с това да защитава и обучава децата и няма нужда "да му бъде размахван пръст".

"Това е една долна обида към учителите, нанесена от политиците. Не сме далеч от времето, когато учителите ще кажем вън партийците и политическите партии от храма на знанието, докато се научат да правят политики, които са полезни на нашите деца и за нашето образование",

Въпреки това, той подчерта, че българският учител е смел човек и няма да се поддаде на тези заплахи.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от Общество
"Гранична полиция" обявява конкурси за 400 нови гранични полицаи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Хах, преди 2 седмици
ИмалЕ сме синдикатЕ, баце... Кой пусна тая карикатура в студиото?!?
38
0
 
0
 
! Отговори
А.В. преди 2 седмици
Не мислете,че няма пропаганда,В пловдивска гимназия психолихожката беше започнала,но децата,самите ученици а вдигнаха на балон
37
0
 
4
 
! Отговори
Нормален Даскал преди 2 седмици
Нямало пропаганда?! А трябва да има ли?!
36
0
 
4
 
! Отговори
мафиот преди 2 седмици
Точно като този изглеждат скритите и много злобнипедераси!
35
3
 
10
 
! Отговори
Римолето преди 2 седмици
Хубу де. След като няма пропаганда от какво толкова се страхувате с този закон?
34
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В доста български училища има пропаганда в полза на Русия, защото имаме доста учители русофили или наследници на такива. Например наскоро в едно предаване за тинейджъри по бнт , повечето ученици във визитната си картичка изтъкваха, че учат руски или любимият им език бол руски... Нещо, което звучи абсурдно за тяхната възраст!
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А книжките, брошурите, рекламите и т.н., които се показах на парламентарното изслушване как точно се наричат?
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И романо дуняс, за всички българи! Да живее правенето на нищо, да живеят държавните субсидии, нека има роми в големи количества! Нека се радваме на синеещия Копейкин, и се радваме на къщата, която си купи със субсидии, които уж щеше да върне на държавата. В края на краищата, нали всичките трябва да живеем на едно място? Дори и някой ром от Максуда да получава повече субсидии от нас, другите роми!
31
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Приятели, логиката в ходовете на политиците не е като тази на всички други. Ако нещо, което не съществува, трябва да бъде забранено изрично, значи те не извършват смислена дейност, докато получават заплата от данъците ни. И това не е нормално, но ако законопроектът е внесен от роми - всичко е обяснимо. Имаме един синкав РОМ начело на фракцията, която предложи промените, и някакви стотинки за усвояване от заплати. Така че идеята е ясна - малко загубено, но заплатено време, за ромите.
30
9
 
7
 
! Отговори
Иван преди 2 седмици
Първо спрете руската пропаганда в училищата.
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А защо въпросните преподаватели се възпротивяват на закон забраняващ нещо което според тях не съществува? Помогнете ми да намеря логиката в този "бунт".
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Значи сме си въобразили брошурите с гей сцени разпространявани в училищата и хомосексуалните вметки прокрадващи се в учебниците по биология. И щом нямало пропаганда в училищата, тогава съм убеден, че господинът няма да има възражения срещу поправките в закона. Добре е човек да се подсигури, нали така?
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Щом няма пропаганда, значи няма проблем да има закон който да я забранява превантивно. Не виждам за какво е тази полемика, след като този закон не засяга никого, поне според думите на "експертите"!
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да бе няма,а от америка за българия за какво финансират учителите от списъка?Да преподават таблицата за умножение?Удариха им мръсните схеми и сега хем реват срещу закона ,хем обясняват че нямало такова нещо.
25
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Щом няма пропаганда, значи законът, който я забранява, няма да ви пречи.
24
8
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 2 седмици
До АнонименИ всичко описано от теб какво отношение има към българското училище? Там ли са били тези плакати, филми и т.н.? Не! Значи законът не е адресиран правилно.
23
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абсолютно е прав! В българското уилище подобен тип пропаганда няма и не е имало. Жалко е, че предизборно политиците се подведоха по акъла на проруската партия И(z)раждане. Добре, че Костя отиде сега У Московието та със собствените си очи да види как действа законът за забрана на ЛГБТ в необятная и да види дали няма гейове, лесбийки, небинарни и всякакви други *** там. Само каква огромна изненада го чака!
22
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Възраждане, произтичащо от някакви мръсни селяни от Максуда :))) Първо изкарайте базово гимназиално образование, после се изкъпете, а накрая се опитайте да не си разливате слюнката в парламента, гнусари. И после се опитайте да накарате някой да гласува за вас, въпреки че сте прохождаща партия с лица от предимно роми и дегенератиии
21
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Покайте се, Коце и Цончо. Ще спрете да се евете, но едва ли, както казваше Мишо Шамара навремето. Но поне спрете да ядете гомна като за световно, никой не отразява героизма ви вече.
20
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трябва много спешно да изхвърлим ромите от политиката, защото са много вредни. Няма нужда цялата нация да се обяснява на пет човека, взели грантове отнякъде, каквито са Възраждане. Мръъъсни долни селниии вонящи. И трябва да има разследване за това къде отиват парите от субсидиите на вонливата им партия.