Загиналият пилот Дункин е трябвало да се ожени на 21-ви септември, чакал и дете

Той е боен пилот от 2015 г.
13 сеп 2024 18:30, Нели Христова
172
Загиналият пилот Дункин е трябвало да се ожени на 21-ви септември, чакал и дете
Снимка: Facebook

Единият загинал пилот днес е стягал сватба на 21 септември в родния си град Разлог, съобщава "24 часа".

Венцислав Дункин е трябвало да се ожени за любимата си, която е от Плевен. Наскоро за последно младоженците са били в Разлог, за да правят последни уточнения по сценария на сватбеното тържество. Двамата очаквали и първото си дете.

Бащата на 28-годишния пилот е бивш полицай, а майка му работи в голям супермаркет в града.

Още по темата

Катастрофата с "военнотранспортен самолет L – 39 ZA" стана в петък при подготовка за утрешните демонстрации. На авиобазата се провеждаше генерална репетиция за авиошоуто, което трябваше да се проведе в събота, но беше отменено заради инцидента.

"Роден да лети или да умре, опитвайки се", е девизът, качен на фейсбук профила на Дункин.

Той е боен пилот от 2015 г., инструктор и една от надеждите на Долна Митрополия. Завършил е ВВВУ "Георги Бенковски" през 2020 г.

"Плаках, като научих какво ги е сполетяло двамата. Докога ще ще загиват летци", каза техен колега.

В знак на почит към загиналите пилоти министърът на отбраната Атанас Запрянов обяви тридневен траур във формированията на въоръжените сили.

Майор Петко Димитров Димитров завършва Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“- гр. Долна Митрополия през 1996 г. , специалност „Летци – щурмани“. На длъжност „Началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ във военно формирование 52 090-Долна Митрополия" е от 1 декември 2021 г .

За безупречно изпълнение на служебните си задължения майор Димитров е награждаван многократно от министъра на отбраната и от командира на ВВС.

Майор Петко Димитров е семеен.

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин завършва Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ – Долна Митрополия през 2020 г., специалност „Летец пилот“. На длъжността „Младши експерт III степен в служба „Летателна, аварийно-спасителна и тренажорна подготовка“ на отделение „Летателно-тактическа подготовка“ във военно формирование 52090-Долна Митрополия" е от 1 януари 2023 г.

Старши лейтенант Венцислав Дункин е награждаван за професионално изпълнение на задачите от командира на ВВС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от София
Преди първия звънец: Днес е време за забавление и големи семейни награди
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
4
 
0
 
! Отговори
никой преди 3 дни
Що за име е дункин.не е българско.укроруско е.
161
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Отървал се е от оковите на брака и грижа за дете. Късметлия.
160
0
 
0
 
! Отговори
мдаа преди 3 дни
за да може онзи гумен да се гъзари. аман от червени @%$6&
159
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Абсолютен провал на ръководството на БА, и в частност на ВВС, които сега за пореден път ще си измият ръцете с "пилотска грешка". При целия окаян реквизит на ВВС и при тези нищожно малко летателни часове, къде си тръгнал да правиш авиошоута ? Още повече, че такива не се правят от военни пилоти, а от много тесен кръг високо специализирани летци (Blue Angels в САЩ), каквито ние нямаме!
158
3
 
6
 
! Отговори
СВОЙ преди 3 дни
Причината за катрастрофата е нашата Евроатлантическа солидарност.Дадохме на Украйна милиарди,а за нашите самолети е нямало достатъчно пари,да се поддържат в необходимото техническо състояние.Липсата на пари води и до по малко тренировачни полети.
157
3
 
0
 
! Отговори
ЯВНО преди 3 дни
НЕ СА БИЛИ ПОДГОТВЕНИ ДОБРЕ НО И ТЕ СИГУРНО МНОГО СА СИ ПОВЯРВАЛИ ,ЧЕ СА ПОДГОТВЕНИ-ЕТО ГО РЕЗУЛТАТА
156
1
 
6
 
! Отговори
Възмутена преди 4 дни
Ако ръководството на военните не беше се занимавало с подобни глупости да организира безсмислено шоу за натовската годишнина, летците щяха да са живи.
155
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Българина без война загива. Представям си ако стане война в България.За норматив ще ги избият.Не е хубаво това, което се случи. Но може ли самолет от 1968 година да е още в действие? Да има и случаи в които е възможно, но трябва тотална поддръжка да има. Но българина нали обича да пести и да краде него е направил. Тази трагедия е могла да бъде избегната.
154
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Прилича на ритуално жертвоприношение.
153
0
 
9
 
! Отговори
ХМ преди 4 дни
Политиците вместо да дрънкат заучените си глупости пред медиите по добре да вземат да гласуват по едни 150, 200 хиляди евро кръвнина на семействата на загиналите. Това ще е най-малкото , което могат да направят. Хората няма да се почувстват по добре но ще имат нужда от това.
152
1
 
4
 
! Отговори
побърка ли се нещо? преди 4 дни
До Анонимен 146 Ти нормален ли си ве човек? Или си ненормален? Къде по света подобни инциденти са спрели? И не само с военни, ами и с граждански самолети? Къде са спрели катастрофите и "да не се случват никога вече"? Ти полудя ли нещо? Излизаш днес от психиатрията ли? Къде по света няма катастрофи със самолети? Кажи поне една държава? Кой е виновен, ако самите пилоти са сгрешили? Или ако внезапна тежка авария се е случила? Кой?
151
0
 
7
 
! Отговори
Роза преди 4 дни
Много трагично е това,което се е случило,но който си е избрал такава професия,съзнателно е поел риска,че може да загине.Лошото става само един път,за съжаление!После никакви приказки за вечна слава,храброст и героизъмняма да върнат човешкия живот,който е единствен и неповторим!
150
0
 
4
 
! Отговори
къде е логиката? преди 4 дни
До Анонимен 149 И какво общо има между бащата милиционер и самолетите?
149
1
 
4
 
! Отговори
Светла им памет! преди 4 дни
Загинали са само на 13-тата минута от полета. Само 13 минути е продължил до катастрофата.
148
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Бащата милиционер, знаело се е как ще завърши всичко. Тези така и не се научиха, че не трябва да се размножават.
147
16
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 дни
Е затова че ви трошат самолетите. Само в БГ се смята, че военният пилот трябва да е някакъв неуравновесен екстроверт-женкар, лалажия, с его до небесата, или фанатичен безмозъчен патриот или от сорта. Това е работа за професионалисти. Професионалният военен пилот, който върши работа и пази машината, е просто хладнокръвен убиец, работещ за пари. А такива като Списаревски винаги са били обикновени самовлюбени клоуни.
146
21
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 дни
О, Боже! И бивш полицай!... *** тия хора не са нормални да пуснат разложки селянин-милиционер да си избива комплексите с летене... *** той е израснал с кочовете и пръчовете по поляните, нямал акъл да стане повече от милиционер, и те го пуснали на преклонна възраст военен пилот... Къв пилот, кви пет леа, бе брааат, каи чеснооо...
145
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Всеки който работи подобна професия е наясно, че има риск. В този случай е нужно независимо разследване което да установи виновниците които да си понесат наказанието и да предприемат мерки подобни инциденти да не се случват никога повече!
144
17
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 дни
"Роден да лети или да умре, опитвайки се", е девизът, качен на фейсбук профила на Дункин. -----///------ Иддийоти с подобен манталитет изобщо не бива да бъдат допускани в авиацията. Цялата система е опорочена от комунистите Боко и Зелен Чорап.
143
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ако, ако, ако, жалко за човека. Авиацията си е рискова винаги, особено военната.