Диона, урок по шмъркане ли преподаваш? Певицата с рекламна провокация

Мрежата веднага избухна във възмущение
28 авг 2024 13:18, Нели Христова
170
Диона, урок по шмъркане ли преподаваш? Певицата с рекламна провокация

Поредна провокация от певицата Диона предизвика възмущение в социалните мрежи. В клип, публикуван в Instagram, тя рекламира енергийна напитка, която се приема чрез смъркане... наподобяващо на прием на кокаин.

В началото на годината Диона бе арестувана, след като се оказа, че е шофирала след употреба именно на наркотици. Певицата отрече, като първоначално заяви, че е взела нурофен, преди да се качи зад волана. След това Диона, вместо да се смири, започна да публикува снимки с нурофен в автомобила си и дори направи песен, свързана с ареста й.

За да направи рекламата си по-провокативна, Диона приема енергийната напитка, правейки си линия върху стъклото на телефона вътре в луксозен автомобил. Пред камерата тя казва: "Не, не е това, което си помислихте", напълно осъзнавайки точно на какво приличат действията й.

"Доверете се на опита", казва тя доволно.

Ясно е, че подобни изпълнители често попадат в полезрението на деца. Именно това притесни родителите, които видяха новата реклама на енергийната напитка, която изглежда има за цел да поощри приемането на кокаин.

"Скъпи родители и радетели за добруването на младежите на България, докато се бяхме съсредоточили да гледаме в гащите и чаршафите на приятелчетата им, на пазара е излязал иновативен и много, много интересен продукт! Това е едно комплектче с прахче за шмъркане и тръбичка към него. Прахчето е рекламирано като безвредно и дори полезно, като съставките му са същите като при енергийните напитки. Лъскавката, приличаща на метална, тръбичка веднага предизвика завист в очите на младежите, които вече пошмъркват "контролирано". Цената за 1 грам (да, продава се на грамове, като другите "неща") е 16 лв. Опаковано е в симпатична капсулка", пише в профила си във Facebook Юлия Георгиева.

Тя продължава:

"Това нещо се рекламира от млада чалга изпълнителка, наскоро станала известна с това, че врътна системата и не беше осъдена след шофиране след употреба на стимуланти, оправда се с употребата на... нурофен. Дамата има 225 000 последователи в ТикТок и 445 000 в Инстаграм. Всички тези млади хора вече добиха представа колко е хубаво да напълниш носа с "енергийна напитка"... Сега ставам истински сериозна - младите хора в България шмъркат наркотици като луди. Често това е поведение, което е не просто очаквано, а изискуемо и всеки отказ може да доведе до изхвърляне от средата. Това младите хора няма да позволят да се случи. Превантивните програми в България, доколкото ги има, са допотопни.

Терапията в България е скъпа и липсва разнообразие на предлаганите модели за лечение, т.к. или отиваш в терапевтична общност (често на цена от 3000-4000 лв на месец) или си се оправяй сам.

Веществата, които се продават са с неясно съдържание и в България няма вариант за проверка, т. нар. drug checking. Нещо, което се предлага във всеки западен нощен клуб от години. Употребата им не води само до опасност от развиване на зависимост, но и до рискови поведения - безразборен секс, предоверяване на непознати и т.н. Освободете фантазията си...

Винаги съм повтаряла, че не веществото е сериозният проблем при употребата на наркотици, стресиращ е въпросът з а щ о младите хора имат нужда да употребяват в такива мащаби.

В конкретния случай обаче, ме изненадаха тежко. Това си е урок по шмъркане. Дори не са си направили труда да предупредят, че не е ОК да се ползва една и съща тръбичка...

Скъпи родители, сега е времето за подписки и активност. Поискайте здравно и сексуално обучение, поискайте ефективна училищна превенция. Поискайте този продукт да бъде спрян от продажба. Защото точно това е ПРОПАГАНДИРАНЕ НА УПОТРЕБАТА."

Коментарите под клипа на Диона в Instagram също не са ласкателни

"Ти си срам! Ти си дъно! Имаше възможност да си вземеш поука, навира се по предавания да ревеш и да се жалваш! Ама, си дъно! И завинаги ще си останеш! Срам си!", пише една потребителка.

"Cancel културата трябва да се въведе и в България, друг начин няма… потрес", коментира друг.

"Ужасно е, ти като популярен човек, трябва да знаеш какво може и какво не е редно да рекламираш! Просто те следват малки и подрастващи деца! Замисли се преди да приемеш подобни реклами!!!", отбелязва трети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от Общество
Откриха контрабандни цигари в бетон
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
17
 
7
 
! Отговори
Тачо преди 2 седмици
Овцеподобните пак са стадно възмутени.Никой не е казал на вашето сополиво недоносче да шмърка и да си пъха в носа ***.Никой няма да направи света стерилен,заради вашето бебче.Алкохола срещу който никой не скача,ще го съсипе много повече от тоя прах.Възпитайте осъзнат и информиран и критично мислещ човек и тогава ще Ви е все тая кво прави Диона.
109
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 2 седмици
До Анонимен127 - харесва ми как сам си биеш лайкчета хахаха явно не правиш разлика между физиологичен ефект и социално-политическо решение... един въпрос ти задавам, само да не изпуши едната мозъчна клетка в кратунката напушена... защо ако няма действие на наркотично вещество се нуждае от легализиране? исмам да проучиш и след като е супер ок, кога е легализиран хлябът, доматите и динята, примерно...
108
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ффф
107
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Държавата бори ЛГБТ пропагандата, а под път и над път мутроподобни чалгаджии се друсат, инфлуънсват младите в Инстаграм и по чалготеките, и те размазват със 150 км/ч на някое кръстовище.
106
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички тези коментари й носят пари и я правят популярна, не знам дали го осъзнавате :)
105
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 123 Така агонизирам, че ти го набивам в мааалоумното канче до откат! Кажи защо като е наркотик е легализиран канабиса в десетки страни, мозък умряяял?
104
3
 
25
 
! Отговори
Мхмм... преди 2 седмици
Тотална анархия и деградация... Една вчерашна .... прави държавата и институциите за смях и явно никой в цялата страна не може да вземе някакви адекватни мерки.
103
1
 
7
 
! Отговори
име преди 2 седмици
Напитката не се ли пие?
102
2
 
21
 
! Отговори
не разбирам преди 2 седмици
Каква е тази мода в България напоследък, второ и трето качество хора да ни се врат системно под носовете пък ха дано станат известни?!
101
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен 120 преди 2 седмици
До Анонимен 122 - "НЕЩО", осъзнаваш ли как с всеки коментар доказваш моята теза... якото е, че речникът ти е толкова "богат", че единственото, което може да роди изпърженият от ненаркотичните вещества мозък е само "скааапаааан"... и хич не ме дразниш, искрено се забавлявам с агонията ти и безпомощност, които демонстрираш с всеки коментар хахахаха
100
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен 100 преди 2 седмици
До Анонимен 107 - загаси за малко канабиса, това дали едно вещество е разрешено или забранено е решение политическо и социално, но не променя ефекта му... ако не си ш-н наркоман са смотани тия дето са те създали, вероятно ***...и недей да си отваряш устата, че става течение между ушите... има един лаф, който едва ли ще разбереш..."главата ти не е за два крака"...
99
1
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 2 седмици
Когато имаш лимон и си направиш лимонада с гафа си. Поздравления за хонорара. Децата сега да шмъркат докато си пишат домашните.
98
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За да е напитка, трябва да се пие. На това нещо му трябва различно име. И да, радвам се че двете ми деца живеят далеч в дебрите на джендърска западна европа и никога няма да ги видя да шмъркат прахчета.
97
2
 
4
 
! Отговори
до едни по-долу преди 2 седмици
Ако бях наркоразпространител аз също щях да платя на някоя като Диончето да рекламира стоката, защото гове.дата масово искат жени като нея, та по-полека с плювните по жените...
96
2
 
2
 
! Отговори
Майната Ви преди 2 седмици
ищо ново. Още в Библията написаха преди пове1е от 2000 години е казано: когато слепец слепците води всички падат в ямата! Това е Задунайсксая губербия. На печелившите - ЧЕСТИТО!
95
4
 
2
 
! Отговори
Nekoj преди 2 седмици
На луксозните, а вече и на по-обикновените автомобили ръчната спирачка не се задейства с лост, каквато е на снимката, а с бутон. Явно автомобилът не е толкова скъп, колкото го изкарват.
94
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Евроатлантически ценности
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
тотален ***
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Да кажемНе са типични "евроатлантици". Това е едно поколение, израстнало по времето на Бойко и мутренските му маймунджилъци.
91
7
 
7
 
! Отговори
до 102 преди 2 седмици
Русия е с най-много наркомани на глава от населението,можеш спокойно да я наречеш руссофилистик.