Диона, урок по шмъркане ли преподаваш? Певицата с рекламна провокация

Мрежата веднага избухна във възмущение
28 авг 2024 13:18, Нели Христова
170
Диона, урок по шмъркане ли преподаваш? Певицата с рекламна провокация

Поредна провокация от певицата Диона предизвика възмущение в социалните мрежи. В клип, публикуван в Instagram, тя рекламира енергийна напитка, която се приема чрез смъркане... наподобяващо на прием на кокаин.

В началото на годината Диона бе арестувана, след като се оказа, че е шофирала след употреба именно на наркотици. Певицата отрече, като първоначално заяви, че е взела нурофен, преди да се качи зад волана. След това Диона, вместо да се смири, започна да публикува снимки с нурофен в автомобила си и дори направи песен, свързана с ареста й.

За да направи рекламата си по-провокативна, Диона приема енергийната напитка, правейки си линия върху стъклото на телефона вътре в луксозен автомобил. Пред камерата тя казва: "Не, не е това, което си помислихте", напълно осъзнавайки точно на какво приличат действията й.

"Доверете се на опита", казва тя доволно.

Ясно е, че подобни изпълнители често попадат в полезрението на деца. Именно това притесни родителите, които видяха новата реклама на енергийната напитка, която изглежда има за цел да поощри приемането на кокаин.

"Скъпи родители и радетели за добруването на младежите на България, докато се бяхме съсредоточили да гледаме в гащите и чаршафите на приятелчетата им, на пазара е излязал иновативен и много, много интересен продукт! Това е едно комплектче с прахче за шмъркане и тръбичка към него. Прахчето е рекламирано като безвредно и дори полезно, като съставките му са същите като при енергийните напитки. Лъскавката, приличаща на метална, тръбичка веднага предизвика завист в очите на младежите, които вече пошмъркват "контролирано". Цената за 1 грам (да, продава се на грамове, като другите "неща") е 16 лв. Опаковано е в симпатична капсулка", пише в профила си във Facebook Юлия Георгиева.

Тя продължава:

"Това нещо се рекламира от млада чалга изпълнителка, наскоро станала известна с това, че врътна системата и не беше осъдена след шофиране след употреба на стимуланти, оправда се с употребата на... нурофен. Дамата има 225 000 последователи в ТикТок и 445 000 в Инстаграм. Всички тези млади хора вече добиха представа колко е хубаво да напълниш носа с "енергийна напитка"... Сега ставам истински сериозна - младите хора в България шмъркат наркотици като луди. Често това е поведение, което е не просто очаквано, а изискуемо и всеки отказ може да доведе до изхвърляне от средата. Това младите хора няма да позволят да се случи. Превантивните програми в България, доколкото ги има, са допотопни.

Терапията в България е скъпа и липсва разнообразие на предлаганите модели за лечение, т.к. или отиваш в терапевтична общност (често на цена от 3000-4000 лв на месец) или си се оправяй сам.

Веществата, които се продават са с неясно съдържание и в България няма вариант за проверка, т. нар. drug checking. Нещо, което се предлага във всеки западен нощен клуб от години. Употребата им не води само до опасност от развиване на зависимост, но и до рискови поведения - безразборен секс, предоверяване на непознати и т.н. Освободете фантазията си...

Винаги съм повтаряла, че не веществото е сериозният проблем при употребата на наркотици, стресиращ е въпросът з а щ о младите хора имат нужда да употребяват в такива мащаби.

В конкретния случай обаче, ме изненадаха тежко. Това си е урок по шмъркане. Дори не са си направили труда да предупредят, че не е ОК да се ползва една и съща тръбичка...

Скъпи родители, сега е времето за подписки и активност. Поискайте здравно и сексуално обучение, поискайте ефективна училищна превенция. Поискайте този продукт да бъде спрян от продажба. Защото точно това е ПРОПАГАНДИРАНЕ НА УПОТРЕБАТА."

Коментарите под клипа на Диона в Instagram също не са ласкателни

"Ти си срам! Ти си дъно! Имаше възможност да си вземеш поука, навира се по предавания да ревеш и да се жалваш! Ама, си дъно! И завинаги ще си останеш! Срам си!", пише една потребителка.

"Cancel културата трябва да се въведе и в България, друг начин няма… потрес", коментира друг.

"Ужасно е, ти като популярен човек, трябва да знаеш какво може и какво не е редно да рекламираш! Просто те следват малки и подрастващи деца! Замисли се преди да приемеш подобни реклами!!!", отбелязва трети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от Общество
Откриха контрабандни цигари в бетон
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тези чалгаджии яко са се развихрили в кратките видеа на Фейсбук. Някакви клипчета по 30-40 секунди, където си показват джуките, колите и пиенето. Един караше жълтото си Порше с биричка в ръка и без колан.
89
2
 
7
 
! Отговори
лихвите преди 2 седмици
"А това са идоли на младите. Следват ги в мрежите, подражават им, купуват си билети за техни участия....., а родителите блеят и обвиняват държавата за незгодите си." - аз като казвам, че лихвите по всички кредити трябва да се вдигнат много рязко и много високо горе - само това ще ни спаси!
88
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 88 - аз бих взел проба от този "легален и безобиден прах" и бих му направил един хубав анализ... и ако излезе нещо нелегално... я елате пиленца при батко...
87
9
 
5
 
! Отговори
Майкс преди 2 седмици
Бумъри, стига лицемерно възмущение. Едно време не сте шмъркали такива и по-силни неща, понеже не сте имали достъп, а не защото сте морално извисени.
86
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен 78 преди 2 седмици
До Анонимен 79 - обръщението на "бе" показва много неща - от липса на възпитание, до категоричната невъзможност да се води какъвто и да било смислен разговор. Но, малко ограмотяване 1. марихуаната Е НАРКОТИЧНО ВЕЩЕСТВО 2. никъде не съм цитирал МАРИХУАНА, но ако трябва да цитирам вещество - ето ти ОПИУМ 3. виждам можеш да ползваш Интернет, явно и "гуглето"... та прочети малко преди да "бе"-каш хайде със здраве, за разум явно е късно вече...
85
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 92 Подсети ме за виц на великия Шкумбата. Господ създал човека Адам и го пратил в рая. Но на Адам му станало скучно и извикал Господ. Господи, скучно ми е. Господ: Да ти прекарам интернет Адаме, да те абонирам за порнo списание? Адам: Не, искам жена, да е красива, умна, да готви да чисти да се грижи за децата...Господ: Момент, това ще ти струва един бъбрек, един пръст от лявата ръка, три ребра, половин бял дроб....Адам през сълзи: Спри, Господи! Виж там от едно ребро к'во можеш да направиш!
84
4
 
7
 
! Отговори
@@@ преди 2 седмици
Стремежа да си хубав, вървежен и интересен на аудиторията явно трудно се постига без стимуланти от всякакви видове.Лошото е че нашите, хмм да кажем артисти никога не стигат до нивото на Нирвана, Хендрикс, Клептън, Доорс, Флойд или пък даже и на Ейми Уайнхаус, обаче по друсане и тъпотии ги надминават многократно.Всички сме хора, но за едните е добавка към изкуството дето правят, за нашите лешове е реклама и разварт на младите, които копират поведението им.
83
3
 
17
 
! Отговори
АСС преди 2 седмици
Вероятно някой наркобос и плаща доста солидна за да прави реклама на стоката му.
82
4
 
5
 
! Отговори
Skunka преди 2 седмици
Истината не е там, деца, само от време на време викам холандеца.
81
2
 
15
 
! Отговори
Рюхо преди 2 седмици
Измислило го е мацето, преди цялата тая история с ареста изобщо не знаех, че съществува. Печели популярност.
80
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Айнщайн е трябвало да направи уточнение в израза си за Вселената и човешката глупост , че женската глупост е безкрайна единствено, понеже жената не е човек.
79
2
 
16
 
! Отговори
Отличник преди 2 седмици
Лоша реклама няма, долния ромски батал знае как да се монетизира.
78
2
 
14
 
! Отговори
Мда преди 2 седмици
Удри дъното и копай надолу......
77
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А коя е Диона?
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 69 Кофеинът и тауринът си се усвояват повече от добре когато се приемат орално. Защо някой би искал да ги шмърка? Освен това през носа със сигурност няма как да поемеш достатъчно количество таурин.
75
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
от 85 Или трябва да си на 5 ракии
74
17
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Диона е патриотка и русофилка и това е най важното, така че й е простено. Трябвало е да изкара малко пари момичето голямото чудо станало. вие па да не сте перфектни тия които плюете?? Аман от Гань-овци
73
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Козарчето, мога да ти кажа само едно- Трябва много да си се намразил, че да й го сложиш на тази!
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това е нещо като шоколадовите цигарки от миналото. Влияе на психологично ниво , иначе дали ще изпиете енергийната напитка или ще шмъркате съставките - ефекта върху организма е един и същ. Инфието пак май се шмърка или там как се казваше никотина на прах.
71
1
 
2
 
! Отговори
Мдаа преди 2 седмици
До анонимХа ха, много точно написано, все едно аз съм го писал.